Sastojci za 4 osobe:
Tagliatelle Barilla 350 g
Listovi kupusa 250 g
Šampinjoni 150 g
Italijanska pršuta 80 g
Ekstradjevičansko maslinovo ulje 30 g
Bijeli luk 1 čehno
Ljuta papričica 1 komad
Ruzmarin
So i biber po ukusu
Priprema:
Pažljivo operite i ocijedite listove kupusa. Za to vrijeme, stavite veliku šerpu vode na vatru da provri. Dodajte so kad voda provri (otprilike 7 grama na litar vode), a zatim u vodu stavite grubo sječene listove kupusa.
Nakon otprilike 10 minuta, ubacite Tagliatelle u ključalu vodu; skuhajte ih prema uputstvu na pakovanju, povremeno miješajući.
Dok se tjestenina kuha, tanko isijecite pečurke i sotirajte ih u velikom neljepljivom tiganju s maslinovim uljem, oljuštenim čehnom bijelog luka, ruzmarinom i sitno isjeckanom ljutom papričicom (izvadite sjemenke da jelo ne bi bilo preljuto).
Sklonite s vatre, dodajte tanko isječenu italijansku pršutu. Izvadite čehno bijelog luka i ruzmarin iz tiganja.
Ocujedite Tagliatelle i kupus i pomiješajte ih s pečurkama i italijanskom pršutom u tiganju.
Servirajte s malo maslinovog ulja i bibera po ukusu.
http://www.barillagroup.com/