Penne Rigate Barilla sa sosom Pesto Genovese i svježim lososom

Piše: Redakcija

Sastojci za 4 osobe:

Penne rigate Barilla 350 g
Sos Pesto Genovese Barilla 180 g
Svježe meso lososa 200 g
Ekstradjevičansko maslinovo ulje 2 supene kašike
Svježa mirođija

Priprema:

Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte Penne rigate prema uputstvu na pakovanju.

Za to vrijeme, isijecite losos na kockice tako da ivice budu oko 2 cm.

Zagrijte maslinovo ulje u neljepljivom tiganju i pažljivo pržite kockice lososa nekoliko minuta.

Ocijedite Penne rigate skuhane “al dente”, ali ostavite 2-3 supene kašike vode od tjestenine sa strane; ubacite Penne rigate u tiganj s lososom i pažljivo sve promiješajte.

Zatim sklonite s vatre, dodajte sos Pesto Genovese i vodu od tjestenine u tiganj da biste sve dobro pomiješali i spojili tjesteninu i sos.

http://www.barillagroup.com.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti