Anabela Atijas s kćerkama i suprugom Andrejom: Porodična idila u Španiji

Piše: Redakcija

Popularna pjevačica Anabela Atijas sa kćerkama i suprugom Andrejom odmarala je nedavno sedam dana u Španiji. Budući da je Andrej često provodio odmore baš u ovoj zemlji, veseloj porodici je bio izvrstan vodič. Španiju, kao destinaciju za odmor, Anabela je izabrala jer je najstarijoj kćerki Luni željela ispuniti najveću želju. U intervjuu koji smo nedavno radili sa Anabelom i Lunom, Luna je izrazila želju da bi se voljela preseliti u Španiju, a nakon ovog putovanja želja je još više porasla.

– Prvi put sam prošle godine bila na Tenerifima i oduševila sam se. Tenerife je španski otok i najveći je u skupini Kanarskog otočja. To divno iskustvo sam željela obavezno podijeliti sa svojim kćerkama, a samim tim i ispuniti Luninu najveću želju. Još kao mala obožavala je dječije španske serije uz koje je tečno progovorila španski jezik i zaljubila se u ovu predivnu zemlju i njen narod – kaže Anabela.

atijas7

DIVNE USPOMENE

Četiri dame pod vodstvom Andreja Atijasa sedam dana su uživale u čarima Španije, išle na fantastične izlete, obišle sva najatraktivnija mjesta, a potom su se, priča nam Anabela, tužne vratile kući, jer im je falilo barem još deset dana odmora. S obzirom na poslovne obaveze, trude se da jednom godišnje odlaze na porodično putovanje, a ponekad se desi i neko iznenadno.
– Jednom godišnje zaista se trudimo da ispoštujemo porodično putovanje. Poenta jeste da smo svi na okupu i da doživimo zajednička iskustva i divne uspomene. Dešava se da se iznenada, u toku godine, isplanira neki put kada nam se poklope slobodni datumi i to bude jako lijepo – priča nam pjevačica.

Anabela i Andrej u Španiji imaju drage prijatelje, koji su se potrudili da im boravak bude nezaboravan.

– Bilo je zaista predivno. Posjetili smo mnogo različitih lokacija među kojima je jedan od najvećih ZOO vrtova na svijetu, kao i „Loro park“ na Tenerifima, prepun divnih životinja čije smo show programe svi sa oduševljenjem gledali. Zatim je tu i „Siam park“, također jedan od najvećih vodenih parkova u svijetu, gdje smo kao raspamećeni isprobavali najluđe tobogane, odakle smo doslovno posljednji izašli, jer nam nije bilo dosta. Posjetili smo i „Teide“ vulkan na 3.800 metara nadmorske visine, zatim grad „Masca“ i još mnogo toga.
SLIČAN MENTALITET

U najstariju kćerku, Anabela je oduvijek imala povjerenje, te ju je sa 18 godina pustila na putovanje bez njenog nadzora.

atijas4
– Kada je postala punoljetna osoba koja može da odgovara za svoje postupke, tada je i otputovala na more bez mene. Zaista nikada nisam doživjela ni najmanji stres zbog bilo kojeg njenog putovanja. Jako je zrela i odgovorna osoba. Kao što vam je nedavno u intervjuu ispričala, ima želju da se preseli u Španiju, a nakon ovog putovanja ta želja još se više povećala. Ali, prioritet za sada jeste da završi studije ovdje, pa možda na neki master da ode u Španiju. Mada je bila spremna ostati da joj je neko to ponudio.

atijas5
I Anabeline mlađe kćerke, Nina i Blankica, “poludjele” su za Španijom i raduju se ponovnom odlasku tamo.
– Svi volimo da putujemo. Mnogo vremena sam posvetila opremanju životnih sredina, ulagala mnogo novca u sve to, i kada god bi se selila, naravno, sve to ostavljala. Onda sam s vremenom shvatila da me sretnijom, ipak, čine putovanja, uspomene koje nosimo s njih, i da su ona vrijedna ulaganja. Nina i Blenkica, moje djevojčice, “lude” su za Španijom i svi se radujemo ponovnom odlasku, koji će se zasigurno dogoditi. Jako nam se dopao španski mentalitet, veseo i prijatan narod, vrlo sličan našem. Mislim da bi smo bili slični da nam sve funkcioniše kao kod njih – kaže Anabela.

atijas6
Anabela i njena porodica planiraju ljetovanje u Grčkoj, koju su prošle godine posjetili i otkrili njene čari. Zaljubili su se u grčke plaže, svaki dan su pronalazili neku drugu, pa su se dogovorili da se tamo vrate i ove godine.

atijas9

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti