Jazz Festival Sarajevo od 05. do 10. novembra 2014. godine

Piše: Redakcija

Ovogodišnji Jazz Festival Sarajevo počinje  petog novembra i obećava  koncerte u kojima će ljubitelji ove  vrste muzičkog izražaja zaista uživati.

Već prve večeri  u Bosanskom kulturnom centru nastupit će  Abraham Inc.,  ansambl koji čini deset umjetnika iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Australije. A narednog dana američki gitarista John Scofield  sa Uberjam Bandom, što će začiniti i jedan od najvažnijih bubnjara u historiji jazza,  Jack DeJohnete. Program u BKC-u 9. novembra,   zatvorit će naši muzičari,  iz čega izdvajamo nastup ansambla Halka.
Zanimljiv program dočekat će gledatelje u Pozorištu mladih od o7. do 09. novembra, uz  brazilskog  umjetnika Hamilton de Holanda na bandolinu, te trio Art of Ascensiontrio.
U sklopu Jazz Festa organiziran je i Music Meeting,  edukativni  program koji će okupiti 80 mladih iz Bosne i Hercegovine i Regije, a  10. novembra na radionici za djecu mališani i školarci slušat će popularne jazz standarde.

Na zvaničnoj festivalskoj stranici možete rezervirati ulaznice za ovaj bogat program.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti