Rade Šerbedžija usred noći pričao sa spomenikom Tomi Zdravkoviću, a onda mu i zapjevao

Piše: Redakcija

RADE ŠERBEDŽIJA stigao je u goste Festivala filmske režije u Leskovcu LIFFE koji je svečano otvorio, a nedugo nakon toga u centru grada usred noći održao “privatni koncert” spomeniku Tome Zdravkovića.

Tačnije, slavni glumac je u noći s četvrtka na petak, nakon održanog koncerta u jednom klubu, oko dva sata iza ponoći, zatražio od domaćina da mu pokažu spomenik Tomi Zdravkoviću u centru Leskovca, a kad je tamo stigao priredio je pravi show za okupljene:

– Naravno, odveli smo ga odmah poslije koncerta tamo, u pola noći. Šerbedžija nije krio uzbuđenje, bili su prijatelji. Stajali smo oko spomenika, u opustjelom parku, a Šerbedžija kao da je razgovarao s Tomom. Pričao je o njemu, obraćao se spomeniku, a onda je iznenada zapjevao Tominu pjesmu ‘Dotako sam dno života’. Djelovalo je nestvarno, kao da smo slušali Tomu. Poslije malog šoka, odjednom su se uključili i počeli ga pratiti muzičari iz njegovog orkestra Zapadni kolodvor, pa i njegov sin Danilo. A onda smo svi zapjevali. Bila je to pomalo nadrealna scena. Nas dvanaestorica stajali smo usred opustjelog parka i pjevali o kafani”, ispričao je za Blic jedan od sudionika nesvakidašnjeg događaja.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti