Amra Olević, uspješna Crnogorka: Stilistica i vizažistica u svijetu poznatih

Piše: Redakcija

Amra Olević je vizažistica, modna stilistica i vlasnica vlastite linije ruževa i sjajeva naziva “Lip Land Amrezy”. Njene kozmetičke usluge koriste neka od najpoznatijih svjetskih imena kao što su Kim Kardashian, Kylie Jenner, Lilly Ghalichi, Mara Teigen… Ovu make-up umjetnicu na Instagramu, pod imenom „Amrezy“, prati više od pet miliona osoba

Foto: Instagram/Amrezy

Gledajući fotografije Amre Olević, na prvu bi mnogi pomislili da je blizanka Kim Kardashian. Amra je uspješna vizažistica, stilistica i model, a na Instagramu je prati više od pet miliona ljudi. Sarađivala je s Kardashiankama, ali i drugim slavnim osobama.

amrezi4

Amra je rođena 1988. godine u Plavu u Crnoj Gori. Neko vrijeme je živjela u Bosni i Hercegovini, te Hrvatskoj, potom je sa svojom porodicom emigrirala u New York, a sada živi u Los Angelesu. Prvi posao dobila je u prestižnoj kozmetičkoj kući MAC, a onda je odlučila postati samostalna, što ju je dovelo do statusa milionerke.

STROGI RODITELJI

Lijepa Crnogorka danas je već poznata osoba u Americi, a družila se s mnogim velikim američkim slavnim ličnostima. Iako je sada uspješna, sretna i bogata djevojka, sreća je na životnom putu nije oduvijek pratila.

– Nikad me nije zanimala škola i uglavnom sam spavala u učionicama, pa sam riješila da se bavim šminkanjem. Odgajali su me strogi roditelji. Pružili su mi sve što mi treba, ali su bili veoma strogi prema meni. Nisam se slagala s njima kad sam bila mlađa, pa sam se iselila iz porodičnog doma u 23. godini. To je bila moja najbolja odluka u životu. Prošla sam kroz teške trenutke, jedno vrijeme nisam imala novca ni za hranu. Živjela sam s dečkom i oboje smo se borili da preživimo. Ponekad, kad se sjetim tog perioda, pitam se kako smo uopšte uspijevali. To iskustvo me je promijenilo. Naučilo me je da budem skromna, ali i da cijenim svaki trenutak – kazala je Olević za srbijanski „Kurir“.

amrezi2

Zbog popularnosti koju je stekla na Instagramu važi za Instagram fenomen, ali veliko interesiranje za nju važi i na Tumblru, te Snapchatu. Svojim smislom za modu, te izuzetno perfektnim šminkerskim sposobnostima Amra privlači veliku pažnju, a njena popularnost raste vrtoglavom brzinom iz dana u dan. Osim toga, ona umije da svoje adute pokaže na veoma izazovan, ali ne vulgaran način.

Crnogorska šminkerka je, zahvaljujući svom talentu, uspjela da ostvari svoje snove i obiđe skoro cijelu Planetu, a njena omiljena destinacija za ljetovanje su Bora Bora, Turks i Kajkos. Amra, poznata kao „Amrezy“, često na društvenim mrežama ističe ljubav i ponosi se svojim rodnim krajem, a jedan od njenih sjajeva za usne nosi naziv “Montenegro”, koji je posvetila voljenoj Crnoj Gori.

amrezi7amrezi6 amrezi5 amrezi3 amrezi1

Pročitajte još