Samsung predstavio dugoočekivani Galaxy Gear sat

Piše: Redakcija

 

Samsung je nedavno u Berlinu predstavio novi Galaxy Note 3 te Galaxy Gear sat, ali Note 10.1.  Svi će uređaji u prodaju krenuti već od 25. septembra u 149 zemalja

Samsung je u  prije desetak snažno zakoračio u svijet nosivih uređaja predstavljanjem pametnog sata koji bi, dodatno trebao učvrstiti njihovu poziciju ispred Applea, koji također prema brojnim navodima radi na svojem pametnom satu. No, nije poznato kada će njega predstaviti. Samsung je pak odmah najavio da Galaxy Gear i Note 3 u prodaju kreću od kraja seprembra.

Šef kompanije JK Shin predstavio je u Berlinu Galaxy Note 3, novi 5,7-inčni uređaj, ali istovremeno je nosio i Galaxy Gear koji je ubrzo postao glavna zvijezda prezentacije.

Sat se sinkronizira s Noteom 3 te Noteom 10.1, a uz softversku nadogradnju bit će kompatibilan i s ostalim Galaxy telefonima. Korisniku omogućuje da upravlja glazbom, pregledava poruke i notifikacije bez vađenja telefona iz džepa. Radi na Androidu, ali s modificiranim sučeljem kroz koje se kreće jednostavnim pokretima po ekranu. S Voice opcija omogućuje vam da nazovete nekoga ili se javite i dok su vam pune ruke.

Samsung je u remen sata odlučio ugraditi i 1,9 megapikselnu kameru, a aplikaciju za nju nazvali su Memographer. Preko nje se može brzo i jednostavno snimiti video za one trenutke kada vam telefon nije pri ruci, a sve se bežično šalje na vaš spojeni uređaj.

Gear će odmah imati 70 optimiziranih aplikacija, poput Evernotea i Pinteresta, ali mogu se očekivati brojne druge koje će iskoristiti njegove senzore. Sam sat inače dolazi s 800 MHz procesorom, 1,63-inčnim Super AMOLED ekranom te kamerom od 1,9 megapiksela. Snima i HD video (720p). Na uređaje se spaja preko Bluetootha, a od senzora tu su akcelerometar i žiroskop, tako da ćete ga moći koristiti i uz fitness aplikaciju RunKeeper. Dostupno je 4 GB interne memorije te 512 MB RAM-a. Sat je težak 73 grama, a baterija kapaciteta 315 mAh trebala bi izdržati nešto više od jednog dana korištenja. Biće dostupan u šest boja.

Novi Note 3 dobio je nešto veći ekran od 5,7 inča i to Full HD Super AMOLED, ali su uspjeli zadržati istu širinu uređaja kao i na Note 2. Sam uređaj sada je tanji (8,3 mm) te lakši (168 grama). Dobio je i snažniju bateriju kapaciteta 3200 mAh,koja bi trebala osigurati dugotrajniji rad. Hardverska poboljšanja nastavila su se i na kameri koja sada snima fotografije od 13 megapiksela, a poboljšana je i S Pen olovka kojoj su dodali nove opcije i učinili je još pametnijom. Uz to, kućište je dobilo novi, puno skuplji dizajn, a Note će biti dostupan u tri boje uz velik broj raznobojnih zaštitnih maski.

Veći ekran omogućio je Samsungu da uz uživanje u multimediji olakša i multitasking, gdje korisnici sada mogu istovremeno imati podignute dvije iste aplikacije, jednu pored druge. Na primjeru ChatON aplikacije pokazali su kako funkcionira drag&drop opcija povlačenja sadržaja iz jedne u drugu aplikaciju. My Magazine je aplikacija koju su izradili u partnerstvu s Flipboardom te će nuditi personalizirane vijesti, novosti s društvenih mreža u posebnom dizajnu.

Note 3 dolazi s Androidom 4.3, a uz 13-megapikselnu kameru tu je i 2-megapikselna prednja kamera koja može snimati Full HD video. Uređaj podržava i najnovije LTE mreže. 4G verzija dolazit će s 2.3 GHz četverojezgrenim procesorom, dok će 3G verzija imati 1,9 GHz Octa procesor. Što se tiče memorije tu je čak 3 GB RAM-a te 32 ili 64 GB interne memorije.

Note 10.1 za sljedeću godinu će, uz sve značajke Notea 3, imati 10,1-inčni ekran s ogromnom rezolucijom od 2560×1600 piksela. Procesor i memorija bit će isti kao na Noteu 3, ali uz opciju i verzije sa 16 GB interne memorije. Ovdje je promjena i to što će kamera snimati fotografije od 8 megapiksela. Težina Notea 10.1 je 535 grama, a kapacitet baterije 8220 mAh.

24sata.hr 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti