Goca Tržan: Mezoterapija lica i hemijski piling jednom mjesečno i uvijek ćete biti lijepi

Piše: Redakcija

NJEGA KOŽE

Dnevna njega kože za mene znači pranje lice ujutro i navečer, dodatna čišćenja kože losionima, hidriranje i redovan odlazak kozmetičaru.
Nisam zahtjevna kad su preparati u pitanju. Dovoljni su mi sapun i hidratantna krema da se osjećam sigurno. Preparati koji su mi najbolji? Mom tipu kože odgovaraju preparati gelaste strukture s mnogo hijalurona i kolagena. Jednom mjesečno idem na mezoterapiju lica i hemijske pilinge, jer mi se poslije ljetovanja ukažu tamne fleke.

NJEGA KOSE

Kod frizera sam vrlo često, jer uvijek moram imati sređenu kosu zbog snimanja. Saloni su moj drugi dom. Jednom mjesečno se farbam. Koristim Paul Mitchell preparate i njihova kolekcija “Forever blonde” je nevjerovatna – toplo preporučujem. Neostvarena frizerska želja? Htjela sam imati bob frizuru, ali nikako da to i napravim.

Make UP

U mom neseseru je trenutno “Makeup forever full hd” tečni puder, “Mac” korektor, “Mac” rumenilo, “Masterpiece Max factor” maskara i sjaj za usne. Nisam pretjerana šminkerica, ali dan ne bih mogla zamisliti bez maskare. Najviše vjerujem brendovima koji se ne reklamiraju previše.

PARFEMI

1. Thierry Mugler Angel
2. Womanity
3. Dior Addict

U KUĆNOJ RADINOSTI

Nemam tu praksu. Jedino što često radim jeste da trljam kožu limunom da bude što svjetlija.

LJEPOTA ULAZI NA USTA

Volim da pijem čajeve, preporučujem oolong čajeve, naročito poslije teških obroka. Divnog su okusa, izbacuju toksine iz organizma, a i natjerat će vas da sjednete i posvetite se sebi 30-ak minuta. Dakle, šolja čaja i dobra knjiga.

ZDRAVLJE

Moja svakodnevna briga o zdravlju znači pozitivan stav prema životu, dakle, svakog jutroa ustajem sretna zbog svega što me okružuje. Kako sam genetski predisponirana za oboljenja kičme – redovno vježbam. Također imam ciste u dojkama i redovno ih pratim. Trudim se smanjiti stres, da se ne bi uvećavale.

Šta kaže struka

Ciste na dojkama su kese ispunjene tečnošću unutar dojke. Možete imati jednu ili više cista na dojkama. Često se opisuju kao okrugle ili ovalne kvržice s jasnim ivicama. Što se tiče teksture, cista na dojci se obično oseća kao grozd ili vodom ispunjen balon, a ponekad je cista i čvrsta. Javljaju se kod žena u njihovim 30-im ili 40-im. Ako imate ciste, one obično nestaju nakon menopauze, osim ako uzimate hormonsku terapiju.

Savjetuje se da žene koje imaju ciste u dojkama smanje unos soli i masnoća u organizam, kao i cigarete i kafu. Protiv cisti je dobar čaj od matičnjaka, nevena, lista maline, kamilice …jer potiču organizam na mokrenje, izlučujući višak tečnosti u organizmu. Zatim protiv stresa i za smirenje treba koristiti nešto na prirodnoj bazi, kao što su kapi valerijane, čaj od matičnjaka ili toplo mlijeko s kašikom meda. Uz sve ovo ide sirup koji će pomoći da se riješite cisti, što savjetuju poznavaoci prirode.

Recept: Uzeti 100 grama čuvarkuće samljeti i u to umiješati jednu kašiku meda i jednu kruška samljevenu ili dobro zgnječenu. Dnevno uzimati od dvije do tri kašike smjese.

Dodaci prehrani

Najčešće koristim sir i kajmak (smijeh).

EKO hrana

Kad god mogu, kupujem domaće piliće, jaja, mlijeko, meso, povrće, jer vjerujem da su kvalitetniji od gmo gajenih proizvoda.

VJEŽBA

Moj omiljeni sport je boks! Vježbam svakog dana i imam sjajnog ličnog trenera koji me strašno maltretira, a u odličnoj sam kondiciji zahvaljujući titan treningu.

DIJETE

Najbolje je jesti umjereno, izbegavati jednoličnu ishranu i fast food i to je to.

MENTALNO ZDRAVLJE

Protiv depresije se borim odlaskom u prirodu. Svakodnevna briga za mentalno zdravlje u mom slučaju podrazumijeva izbjegavanje TV-a i i ne čitanje novina. Šta činim kad sam ljuta? Pitam se čega se plašim![nggallery id=182]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti