Uređenje doma: Iskoristite tapete i osvježite dnevni boravak

Piše: Redakcija

Iako su mnogima staromodne, tapete su se ponovo vratile u modu. Moguće je pronaći raznovrsne tapete, kako one starinske tako i moderne. Ukoliko ste svoje zidove odlučili ukrasiti tapetama, onda trebate odabrati prave da biste definirali prostor u kojem ćete boraviti. Boja zidova ili tapete koje ste odabrali bitne su za cijeli dom. Smanjite svoj izbor tako što ćete prvo odrediti koje boje su vam potrebne, koje motive volite i želite li jednostavne tapete ili one koje će svaka osoba primijetiti kada uđe u prostoriju. Donosimo vam nekoliko zanimljivih ideja koje možete primijeniti i u svom domu

ATMOSFERA

Tapete za dnevnu sobu su sjajan način da dodate zanimljivosti prostoru u kome provodite najviše vremena, a može i promijeniti atmosferu prostora, zavisno od toga šta želite da postignete. Tapete na pruge u plavim ili crvenim tonovima će sobi dati relaksirani izgled, poput kuće na moru, dok će široke pruge u živim bojama donijeti osjećaj smjelosti i nekonvencionalnosti.

tapete6

MOTIVI

Za svaki stil postoji jako puno izbora pa ćete zasigurno biti u nedoumici. Morate znati da ne smijete pretjerivati s motivima ako je vaša prostorija sama po sebi upečatljiva, odnosno ako već imate namještaj koji je u raznim bojama ili motivima. Tada trebate odabrati jednostavnije tapete koje će se savršeno uklapati s ostatkom. Bogate tapete s raznim motivima, prugicama, krugovima, tačkicama i slično odaberite kako biste osvježili svoj prostor.

tapete23

DIZAJN

Dio doma prekriven tapetama će kod vaših ukućana ili gostiju stvoriti drugačiji utisak od ostalih prostorija. A ako preferirate boju na zidovima, stavite tapete u prostoriju za pranje veša, sobu za učenje, ured ili kupaonicu, jer će ih činiti zasebnijim i zanimljivijim. Povežite dizajn tapeta s ostatkom dizajna doma. Ukoliko sve prostorije imaju različite uzorke, ili neke uopće nemaju, izaberite kordinirajuće boje, dizajn i uzorke i napravite im neku poveznicu.

Contemporary chair

Contemporary chair

NAMJEŠTAJ

Ormar možete ukrasiti željenim uzorkom tapeta, ali i druge komade namještaja možete oživjeti svijetlim uzorcima ili finim nijansama. Prostor za čitanje možete uljepšati tako što ćete zid iza stola upotpuniti tapetom.

tapete14

SAVJETI:

– Imajte na umu da vam određene tapete možda neće dobro izgledati na velikoj površini, pa pazite kada gledate komade tapeta. Uvijek ih trebate zamisliti u određenoj veličini.

– Prije nego stavite tapete na zid, dobro ga očistite, izravnajte i skinite stare tapete. Tapete će jako ružno izgledati na neravnom zidu.

– Ukoliko se odlučite da sami postavljate tapete, morate odabrati pravilno ljepilo koje će vam stručnjaci u prodavnici preporučiti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti