Zana Tahirović: Studentica iz Gračanice zaljubljena u kaligrafiju

Piše: Redakcija

Lice februarske naslovnice Azrinog “Stylissima” bila je Zana Tahirović (26) iz Gračanice. Zana je studentica Građevinskog fakulteta u Tuzli, a bavi se i kaligrafijom. O razlozima zbog kojih je odlučila poslati svoje fotografije i prijaviti se za naslovnicu rubrike “Stylissimo” kaže:

– Mama je ugledala link za prijavu i predložila mi da se prijavim. Poslala sam fotografiju tek da pokušam. Prijatno sam se iznenadila kada ste me izabrali – kaže Zana, koja se odlično snašla pred fotoobjektivom našeg fotografa Marija Kleina.

Cijeli dan je bila naša zvijezda. U frizerskom salonu “Cibus” u Sarajevu mogla je birati između tretmana masaže, depilacije, manikure i korištenja solarija, ali se Zana naposlijetku prepustila u vješte ruke “Cibusovih” frizerki, koje su uredile njenu besprijekorno njegovanu dugu kosu. Zanin outfit nosi potpis brenda “Tommy Hilfiger”, koji smo izabrali u BBI centru, akompletan look je istakla make-upom brenda “Deborah”.

– Smatram da žena ne treba biti podložna današnjoj modi, nego da nosi ono u čemu se osjeća ugodno i samouvjereno, da nosi ono što joj stoji, a ne ono što će isticati kvalitetu odjeće i trend. Ja sam iz tog razloga izabrala klasičnu varijantu koja se moće osvježiti detaljima i asesoarima. I jednostavnost ima svoju draž – kazala je Zana.

Među brojnim prijavama za naslovnicu Azrinog “Stylissima”, koje su pristizale iz Sarajeva, Brčkog, Bihaća, Mostara, Visokog…., ovog puta smo izabrali Zanu, drugog mjeseca to već možete biti vi. Pitate se šta je potrebno?

Šaljite nam vaše fotografije na mail [email protected], s punim podacima (ime, prezime, mjesto stanovanja i broj telefona), izabrat ćemo jednu djevojku i omogućiti joj beauty makeover.

Ne morate biti zvijezda da biste dobile svoj prvi cover!!! Sretno, djevojke!

stl3-3

stl3-10 (1)

stl3-5

 

Tekst i organizacija snimanja: Milica Brčkalo i Fatima Šehović

Foto: Mario Klein

Make-up: Lamia Karišik za Deborah Milano

Frizura: Frizerski salon Cibus, Ćumurija1 Sarajevo

Odjeća: Tommy Hilfiger, BBI Centar Sarajevo

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti