Kellyanne Conway, najmoćnija žena u Americi: Kako stižem sve? Ne igram golf i nemam ljubavnicu

Piše: Redakcija

Ona je savjetnica novog američkog predsjednika i majka četvero djece. U braku je 15 godina, vrhunski je obrazovana, a toliko drži do sebe, da nikada ne biste mogli ni pretpostaviti da ima 50 godina.

Ako ste mislili da je najmoćnija žena u Americi Hillary Clinton ili Oprah Winfrey, varate se. Tu titulu nosi savjetnica novog američkog predsjednika Kellyanne Conway. Kellyanne je majka četvero djece i prva žena na ovako važnoj funkciji. Mnogi su mislili da će saradnja Kellyanne i Donalda biti osuđena na propast, međutim, ispostavilo se suprotno. Njihova saradnja se pokazala kao dobitna kombinacija. Ona je profesionalno prenosila njegove stavove, ublažavala izjave i opominjala ga kada bi prelazio granice, a on je poslušao svaki njen savjet.

Kelly je rođena 1967. godine u New Jerseyu, kao Kellyanne Fitzpatrick u skromnoj porodici. Njen otac je bio vozač kamiona irskog porijekla, dok je majka, Italijanka porijeklom, radila kao voditeljica smjene u kazinu. Kada je Kellyanne imala tri godine, njeni roditelji su se razveli. Odrasla je s majkom, bakom i dvjema tetkama. Radila je na farmi borovnica u Hammontonu. U svojoj 16-oj godini pobijedila je na takmičenju ljepote „New Jersey Blueberry Princess” (Princeza od borovnice New Jerseya). U 20. godini pobijedila je i na takmičenju u branju borovnica u ljetnom kampu.

ULAZAK U POLITIKU

Još kao dijete naučila je da se u životu treba izboriti za ono što želiš. Prije ulaska u politiku, diplomirala je politologiju na Univerzitetu Trinity u Washingtonu, a magistrirala je na Univerzitetu George Washington. Kako su se na univerzitetima održavali mnogi govori, njenu pažnju je posebno zaintrigirao govor Ronald Reagana, nakon čega se priklonila Republikancima. Tada nije obraćala pažnju na to da muškarci vladaju politikom. U svijet politike ušla je 1995. godine.

kelly2

Osnovala je konsultantsku agenciju koja je analizirala potrošačke trendove među ženama u velikim firmama. Prije Trumpa bila je savjetnica Newtu Gingrichu i Mikeu Penceu. U kampanji predsjedničkih izbora često je putovala s Trumpom i bila njegova savjetnica, te je u njegovo ime mnogo puta davala izjave novinarima. Trump je oduševljen njenom profesionalnošću te strategijom koju je Kellyanne imala, pa je u jednom saopćenju za novinare kazao:

– Kellyanne Conway je pouzdana savjetnica, koja je odigrala ključnu ulogu u mojoj pobjedi. Neumorna je i uporna zagovornica mog plana i ima nevjerovatan uvid o tome kako da na efikasan način iskomunicira moju poruku. Drago mi je da je htjela biti dio mog tima – kazao je Trump.

Osim što je uspješna u svom poslu, ova 50-godišnjakinja, uspješna je i na privatnom planu. U braku je 15 godina s advokatom Georgeom Conwayem III, koji je partner u jednoj njujorškoj advokatskoj firmi. Njihov brak krasi četvero djece: dvanaestogodišnji blizanci Claudia i George, osmogodišnja Charlotte i sedmogodišnja Vanessa. Interesantno je da je u 37. godini rodila blizance. Zajedno sa svojom porodicom je živjela u blizini New Yorka, a jedno vrijeme su imali stan u Manhattanu u „Trump Toweru”. Tu je prvi put i upoznala Donalda Trumpa. Kako je on često obilazio svoju zgradu, 2006. godine prvi put su se upoznali i nerijetko razgovarali o politici. Nije mogla ni sanjati da će nekada biti njegova savjetnica. Kada joj je Trump prvi put ponudio da bude njegova savjetnica, odbila je zbog straha šta će reći javnost za to partnerstvo. Međutim, kada je bolje razmislila, pristala je i to se ispostavio kao dobar potez.

kelly5

ŠKOLA I KĆERKE

Iako je Trumpova kampanja bila izrazito anti-imigrantska, Conway ima prilično drugačiji pogled na to pitanje. U 2014. godini, pokušala je ubijediti republikance da prihvate sveobuhvatne imigracijske reforme i pravni status bez dokumenata radnika.

Godine 2005. napisala je knjigu naslova „Šta žene zaista žele?” Htjela je ukinuti predrasude o političkoj, rasnoj i religijskoj razlici. U knjizi navodi koji su to najčešći uzroci s kojima se žene susreću u novom dobu. Zagovarala je poboljšanje života za sve Amerikance.

Zbog njene karijere, s porodicom je preselila u Washington, gdje se priprema za novo radno mjesto u Bijeloj kući. No, pripreme se dešavaju i privatno. Naime, njene kćerke će uskoro krenuti u školu, tako da Kellyanne već razmišlja u koju školu će ići njena djeca.

– Ne igram golf i nemam ljubavnicu. Imam dovoljno vremena za sve obaveze. Protiv golfa nemam ništa, ali to vrijeme radije provodim sa svojom djecom – odgovorila je Kellyanne svima koji su se pitali kako će balansirati brojne poslovne i privatne obaveze.

kelly3

Pročitajte još