Godišnji horoskop za 2017.

Piše: Redakcija

Turbulentna 2017. godina donijet će  velike ciljeve, ostvarenje želja i vrtlog emocija! Pročitajte kakve vam darove zvijezde šalju u toku ove godine…

Godina 2017. je s Jupiterom u Vagi i Saturnom u Strijelcu.

Jupiter je u Vagi od 9. septembra 2016. do 10. oktobra 2017., onda prelazi u Škorpiju. Saturn je u Strijelcu do 20. decembra 2017. Uran je u Ovnu – od marta 2011., do marta 2019.

Neptun je u Ribama do 27. januara 2026. Pluton u Jarcu od 26. novembra 2008. do 2023. Merkur će biti retrogradan,  od 19. decembra 2016. do 8. januara 2017. U 2017. godini Merkur će biti retrogradan u sljedećim mjesecima: ​od 9. aprila do 3. maja 2017., u znaku Bika, od 12. augusta do 5. septembra 2017., počinje u Lavu, završava u Djevici, od 3. do 22. decembra 2017., u znaku Strijelca. Venera će biti retrogradna od 4. marta 2017., do 15. aprila 2017.

Ovo je godina vazdušnih znakova – Blizanci, Vaga, Vodolija. Prirodna energija je razvijena za ova sazviježđa. Jako je važno gdje se u nekoj godini nalazi Jupiter. On je dobrotvor i na osnovu njega tumačimo kakva će nam godina biti i koliko će sreća da nas prati. Kako je Jupiter u znaku Vage, pa i sam Ascedent, u novogodišnjoj noći, kada sat otkuca ponoć i uđemo u Novu godinu, bit ćemo i dalje pod utjecajem Vage. Sve je u simbolici znaka koji, prije svega, traži harmoniju. Optimizam, raspoloženje, radost, ljubav prema drugom je osnovni cilj kojem trebamo svi da težimo.

Prije svega, Jupiter u Vagi je zakon, odnos s okolinom, s osobom prekoputa nas, bračnim i poslovnim partnerom. Tokom ove godine će biti mnogo novih brakova, ali isto toliko i razvoda. Žene će krenuti u svoju borbu za jednaka prava. Kako planete pokazuju, žene će polako preuzimati vođstvo nad svijetom.

Poslovi koji se preporučuju tokom vladavine Jupitera u Vagi su, prije svega, kreativni. Oni koji se bave pravom mogu imati uspjeha. Svi poslovi koji predstavljaju savezništvo, udruživanje i zajednicu, bit će plodonosni. Također, treba pratiti dobre aspekte s Jupiterom i Venerom.

 

OVAN  (21.III – 20.IV)

Ljubav

Tokom cijele godine vaši interesi će biti usmjereni isključivo na ljubavna zadovoljstva, zabavu i kontakte s ljudima koji vas mogu motivirati i razveseliti. Probudit će se vaša razigranost i optimizam. Uživat ćete u izlascima, upoznavanju novih lica, putovanjima. Premda ćete neko vrijeme glumiti nedodirljivost i šarmantno izmicati,  čarima ljubavi nećete moći dugo odolijevati. Bit će samo pitanje vremena kada ćete potisnuti razum i prepustiti se bujici strasti. Prije svega, postići ćete određenu emotivnu ravnotežu ili ostvariti svoju veliku želju, ali bit će tu i mnogo rizika. Zapravo, postoje dvije krajnosti: ili će u vama biti probuđena jedna vrsta nezdrave emotivne ravnodušnosti, ili pretjerana očekivanja. Potom ćete, polako ali sigurno, stabilizirati svoj emotivni život, pa će vas s partnerom povezivati nježne spone ljubavi i razumijevanja. Zajedno ćete izlaziti, posjećivati prijatelje, slobodne trenutke provoditi skupa i smijati se istim stvarima. Voljena osoba će vas često ugodno iznenaditi. Moguće je da ćete intenzivnije razmišljati o povećanju porodice, roditeljstvu ili sklapanju braka, ako to već niste učinili. Ako ste ovu godinu dočekali sami, već na njenom početku shvatit ćete da nema mjesta  za brigu ili tugu. Samoća i monotonija nestat će netragom.  Moguće je da ćete u svojoj blizini uočiti osobu koja vas može usrećiti i o kakvoj ste oduvijek maštali. Ako ste u dugoj vezi ili braku, za partnera će vas vezati snažna osjećanja i strast. Ipak, potrudite se da ne shvatate ljubav voljene osobe kao nešto što se podrazumijeva, te sami više poduzmite da vaša veza (p)ostane zanimljiva. Potom, slijedi jačanje ljubavnih relacija. I joše nešto važno: ne pokušavajte promijeniti partnera.

Posao

Pripremite se na pozitivne preokrete u radnoj sredini. Možda ćete dobiti sjajan poslovni prostor, bolje kolege ili primiti zasluženu povišicu. Ako ste nezaposleni, smiješi se mogućnost za zanimljiv i dobro plaćen posao. Ne dopustite da lakomislenost upropasti Vaše dobre finansijske  i poslovne prilike. Naime, loše poslovanje ili pretjeran luksuz mogu znatno istopiti rezerve. Opasna je i podložnost tuđem utjecaju. Mnogi žele samo izvući korist za sebe, zato zadržite zdravu dozu opreza. Mali poslovni haos potrajat će neko vrijeme, kada će se konstelacije promijeniti u vašu korist. Preko noći ćete rješavati većinu problema. S obzirom na to da će vaša primanja biti solidna, moći ćete povremeno sebi priuštiti ekstravagantniji način života. Ipak, pokušajte izbjeći nepromišljenu kupovinu. Druga polovina godine sjajna je za investicije i dodatne izvore zarade.

Zdravlje

Za vas je od posebne važnosti, ne samo da se oslobodite prevelikih obaveza, već i da pripazite na balans u svim segmentima. Bavite se nekim sportom u kojem možete oprezno ispitati svoje granice. Povremeno ćete bezrazložno biti nezadovoljni svojim izgledom, posebno ako ste mlađi. Budite manje samokritični i naučite voljeti sebe, pa ćete spoznati koliko, ustvari, sjajno  izgledate i dobro se osjećate. Trebate, više nego inače, pripaziti na liniju. Čak i ako niste skloni gojenju, možete, uz loše prehrambene navike, dobiti koji kilogram viška. Uz to, bit će probuđena vaša želja za uživanjima. Previše masnoća i slatkiša, te premalo svježeg zraka i kretanja mogu vas učiniti tromim. Suprotstavite se tome. Morate se zaštiti i od stresa.

Prkosni i hrabri ovnovi

Osobe rođene u prvom znaku Zodijaka krasi velika energija i pobjednički mentalitet. Mrze laž, ne podnose nepravdu, vole strasno, a kad nekoga ili nešto ne vole, onda je to zaista žestoko. Nemaju strpljenja, reagiraju u skladu s trenutnim raspoloženjem i emocijama. Prkosni su i hrabri, uvijek idu na sve ili ništa. Vedri su, samopouzdani, ponosni, dostojanstveni, odlučni, spretni, izdržljivi, kreativni, istinoljubivi.

 

BIK (21.IV – 22.V)

Ljubav

Već na samom početku godine, odlučno ćete krenuti u ostvarenje svojih maštanja i stabiliziranje emotivnog života. Mogli biste se vezati za osobu koja je spremna prihvatiti odgovornost ili početi vezu s izgledima za trajnost. Ako ste u dugoj vezi  ili braku, osjećat ćete potrebu da ponekad izađete s prijateljima i zabavite se odvojeno od partnera. Iako to neće odgovarati drugoj strani, da izbjegne burne reakcije, najčešće će se suzdržati od primjedbi. Naravno, često ćete inicirati izlaske, pripremati posebne večere i više vremena provoditi s voljenom osobom u dugim, intimnim razgovorima. Moguće je da ćete intenzivnije razmišljati o proširenju porodice i/li o zajedničkim putovanjima. Ako ste do sada bili usamljeni ili, iz bilo kojeg razloga, nezadovoljni ljubavnim životom, više nećete čekati da vam ljubavna sreća “padne sa neba”. Sami ćete poduzeti neke korake i učiniti sve da promijenite svoj emotivni status. Često će vas pratiti zadivljeni pogledi i direktne ponude za vezu, no nećete biti zainteresirani za prolazne avanture. Prilično povoljni zvjezdani utjecaji očekuju vas tokom skoro cijele godine. Bit ćete pravi virtuoz u stvaranju, ako ne romantične, onda uzbudljive atmosfere. Dakle, bit će i strasti, ali još mnogo više povjerenja, osjećaja pripadnosti i veselja u ljubavi. Planete su vam posebno naklonjene u drugoj polovini godine. Dakle, sve može biti veoma lijepo i zadovoljavajuće, iako će biti i lošijih planetarnih utjecaja i ulaganja mnogo truda. Moguće je da ćete se ponekad zabrinuti za budućnost veze. Ne trebate gajiti prevelike iluzije u pitanjima ljubavi, ali ni gubiti nadu. Moguća je veza, koja će tek s vremenom postati čvrsta. Izuzetno je važno da njegujete lijepe misli. U lošijim periodima ne smijete dopustiti da vas vode strasti i morate se uvijek nadati pozitivnom ishodu.

Posao

Zahvaljujući dobroj informiranosti i poduzetnosti, s lakoćom ćete se isticati u poslovnoj sferi. Zato, radujte se ovoj godini, koja će vam donijeti mnogo povoljnih prilika. Nešto će vam uspjeti tek nakon dužeg vremena, no dobra vijest je da ćete na kraju doći do cilja. Imajte mnogo povjerenja i u sebe i u pomoć izvana. Godina je značajna za ostvarenje nekih vaših davnašnjih ambicija. Krasit će vas svestranost i poduzetnost. Sjajno ćete se slagati s kolegama, koji će cijeniti vaš rad i često vam se obraćati za pomoć ili savjet, a nadređeni će vam dati slobodne ruke, kada je posrijedi organizacija posla, pa ćete s lakoćom napredovati i realizirati svoje zamisli. Nećete biti pretjerano štedljivi, što je prilično čudno za vas. Bit ćete darežljivi prema svojim voljenim, jer je veoma povoljna i vaša finansijska situacija. Konačno ćete biti u situaciji da nabavite nešto što već dugo priželjkujete i da lagodnije živite.

Zdravlje

Tokom najvećeg dijela godine bit ćete ispunjeni energijom, bez poteškoća realizirat ćete zamišljeno, posebno kada je riječ o vašem blistavom izgledu. Možda ćete se odlučiti na promjenu kompletnog imidža. Prve tegobe koje, eventualno osjetite, zapravo su upozorenje da morate malo usporiti. Potrudite se da prenesete na druge dio svojih obaveza i odgovornosti, jer je najvažnije da se tjelesno oporavite. Zato, prije svega, oprezno raspolažite snagom. Pretjerane ambicije ili stres mogu biti uzrokom određenih poremećaja. Kako biste zadržali tjelesnu formu, trebali biste se više baviti sportom. Potaknite zdravu ishranu, odbacite loše navike. Izbjegavajte nikotin i druge poroke. Ne bi bilo loše provesti kuru mršavljenja, naročito poraditi tjelesnim vježbama na “kritičnim mjestima”.

Tvrdoglavi i strpljivi bik

Bik je drugi znak Zodijaka, a prvi zemljani. Blizak je kopnu i prirodi. Koliko je vremena potrebno drvetu da izraste – toliko dugo Bik može da čeka ono što mu je stvarno važno. Može se to nazvati izvanrednom strpljivošću, upornošću ili tvrdoglavošću. Osobe rođene u ovom znaku su putene, vole zadovoljiti svoja čula i dobrom hranom, mirisnim cvijećem, nježnim tkaninama i s mnogo, mnogo sjajnog novca. Vrlo su blagi dok ih ne izazivaju, a kad se to desi, najbolje je – pobjeći.

 

BLIZANCI  (23.V – 22.VI)

 

Ljubav

Već na samom početku godine, shvatit ćete da se za uspjeh u ljubavi valja potruditi. Pratit će vas naklonost planeta, što vam može donijeti veliku sreću i ispunjenje želja. Iskoristite prilike koje vam se nude, naročito za pomirenje ili razjašnjenje nekih situacija s partnerom. Povremeno ćete osjećati duboku strast, koju ćete imati prilike i proživjeti, a vaša će osjećanja doživjeti vrhunac. Ipak, pogrešna ili brzopleta odluka, može unijeti potpuni haos u vašu svakodnevicu. Ne ugrožavajte dobar odnos površnom avanturom. U vlastitoj vezi otkrijte nova uzbuđenja, makar teško obuzdavali želju za slobodom. Živjet ćete užurbano, jurcati za zadovoljstvima i prihvatati svaku primamljivu priliku za usputnu avanturu. Nećete biti spremni da se vežete samo za jednu osobu. Mnogo toga ove godine ovisit će od uzajamne povezanosti i vaše spremnosti na ustupke i kompromis. Vašu ljubav mogao bi obnoviti neočekivani događaj u porodici. Ako ste usamljeni, očekuje vas posebno uzbudljiva godina. Bit ćete emotivno pouzdaniji nego u proteklom periodu, a vaše srce otvoreno za novu ljubav. Povećana je mogućnost da upoznate srodnu dušu. Postoje, naravno, i periodi u kojima ćete osjećati nezadovoljstvo i prazninu, pa u to vrijeme ne tražite previše od ljubavi, ali preuzmite inicijativu. Veze ostvarene ove godine bit će, uglavnom, dugotrajne i zasnovane na iskrenim uzajamnim osjećanjima. Nova simpatija može proširiti vaše vidike ili vas osloboditi strahova i kočnica. Već nakon nekoliko susreta bit će vam jasno da ste na istoj talasnoj dužini. Činit će vam se da se poznajete godinama.

Posao

Vaša komunikativnost i snalažljivost pomagat će vam u svakodnevnom poslovanju. Steći ćete neka korisna poznanstva, doći do vrijednih informacija i proširiti svoje profesionalne vidike. Iskoristite svaku povoljnu šansu koja vam se pruži, a neće ih biti baš malo. Pružit će vam se prilika da počnete raditi posao o kojem ste oduvijek maštali. Dakle, možete se radovati ovoj poslovnoj godini. Ipak, bit će tu i povremenih smetnji, brzopletosti i otpora, te osjećaja nemoći. Bit ćete zainteresirani za nove poslovne aktivnosti koje donose unosnu zaradu, željni da se osamostalite, uvećate svoj kapital i da stanete na vlastite noge. Istovremeno, bit će povećana i vaša potreba za drugačijim načinom života, pa ćete više trošiti na izlaske, zabavu, odjeću i putovanja. Nije daleko ni ostvarenja vašeg sna o lijepom domu. Racionalno ćete raspolagati budžetom i vješto ulagati novac u poslove koji mogu oploditi vaš kapital.

Zdravlje

Čini se da imate neiscrpnu energiju. Ipak, ne zaboravite da vam preopterećenost itekako šteti. Laganiji pristup životu općenito, posebno obavezama, doprinosi i ljepšem vanjskom izgledu i formi. Odmor u planini ili pored mora najbolje će vas smiriti, kada vas nešto izbaci iz ravnoteže. Šetnjama, rekreacijom, bitno možete poboljšati kondiciju, naročito u periodima kada je smanjena vaša vitalnost. U drugoj polovini godine, bit ćete posebno zadovoljniji svojim izgledom, aktivniji i opušteniji. Kako biste se još bolje osjećali, ponajprije spriječite stres, jer se, u protivnom, mogu javiti prilično neugodni simptomi. Njih možete obuzdati opuštanjem i drugačijim životnim stilom. Pomoći će vam dovoljno sna, svjež zrak, sport, kretanje i lagana prehrana. Srećom, bit će više perioda u godini kada vas ništa neće moći poljuljati.

Blizanci, rođeni kozeri

Osobe rođene u prvom zračnom znaku Zodijaka su vječna djeca u stalnoj potrazi za nečim novim i zanimljivim. Rođeni kozeri, uvijek su spremni na šalu, igru, ples. Imaju mnogo poznanika, ali malo pravih prijatelja, mogu da rade stotinu poslova istovremeno, ali rijetko koji završe do kraja.Veoma su snalažljivi, inteligentni, kreativni, rječiti, dinamični, radoznali. Druželjubivi su, darežljivi, svestrani i duhoviti. Rastrzani su na više strana, nestrpljivi, u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja.

 

RAK (23.VI – 22.VII)

Ljubav

Ove se godine možete veseliti  ljubavi. Planete vam mogu donijeti novu vezu ako ste sami, ili već postojeću učiniti sretnijom i vedrijom. Na vama je da se još više približite partneru i da ga “zarazite” svojom sigurnošću i dobrim raspoloženjem. Iskoristite prilike koje će vam se pružiti za zbližavanje ili pomirenje. Bit ćete, uglavnom, zadovoljni svojim ljubavnim životom. Osjetit ćete nalet samopouzdanja i neće vam biti potrebno odobravanje i naklonost okoline da biste se osjećali ispunjeno. Ako ste usamljeni, bit ćete obasuti brojnim pozivima za izlaske i druženja, putovanja. Često će vas pozivati na razne proslave i zabave, a mnoge osobe trudit će se da privuku vašu pažnju. Znat ćete se okoristiti svojim prednostima, no nećete trčati u avanture. Bit ćete ljubazni, ali prijateljski raspoloženi, pa biste ove godine mogli slomiti nekoliko srca. Ono što zaista priželjkujete i dogodit će vam se. Mogli biste upoznati osobu koja će vas privući na prvi pogled. Iako bi sve moglo početi kao poznanstvo ili prijateljstvo, oboje ćete osjetiti snažne vibracije i neobičnu povezanost. Ništa vam neće stajati na putu da se bolje upoznate i zbližite. Ova vam godina donosi ljubavnu sreću. Učvrstit ćete odnos s partnerom i pronaći unutarnji mir. Ako ste slobodni, moći ćete birati između nekoliko privlačnih osoba, i uživati u beskrajnim udvaranjima. Mogu Vam se otvoriti vrata na koja ste do sada uzalud kucali. Ali, nemojte sjediti prekriženih ruku, čekajući sreću, već je ugrabite sami. Uzmite ono što želite.

Posao

Smiješi vam se i poslovni napredak. Ove ćete godine imati snažan polet i priliku dokazati se i poboljšati svoj položaj. Možete dograditi i učvrstiti svoj status, preuzevši više odgovornosti, te pametno uložiti dio novca. Godina je povoljna i za donošenje značajnih odluka, promjenu posla ili traženje povišice. Vaša volja bit će osnažena. Mogli biste primiti zaslužena priznanja, krenuti na dalju edukaciju, specijalizaciju ili sklopiti unosan posao. Otvarat će vam se dragocjene mogućnosti za napredovanje. U finansijskim pitanjima u novoj godini ćete imati neubičajeno “dobar nos”. Novac koji nije neophodan za svakodnevni život, bilo bi dobro da investirate u neke sigurne projekte, jer su vam povećane šanse za dobitak. Ako namjeravate kupiti automobil ili se upustiti u definitivno rješavanje stambenog pitanja, pravo je vrijeme za takve poduhvate.

Zdravlje

Bavljenje rekreacijom pomoći će vam da budete u sjajnoj tjelesnoj formi. Ako se budete dovoljno kretali i pazili na umjerenost, ne može vam se dogoditi ništa loše. Bilo bi dobro da ove godine naučite neku tehniku opuštanja, koja će vam pomoći da i u stresnim fazama zadržite mirnoću. Sve u svemu, blagotvorni aspekti planeta darovat će vam veliku energiju, dobro zdravlje i duševni mir. Mnogo toga će vrlo povoljno djelovati i na vaše zdravlje. Ako ste zdravi, to ćete i ostati, uz uvjet da se pridržavate pametnih životnih navika. Bavite se sportom, iskoristite polet koji vam daruju planete. Živjet ćete aktivno i razmišljati pozitivno, a unutarnji sklad i smirenost povoljno će se odraziti i na vaš izgled. Bit ćete omiljeni i privlačni drugima, i što je najvažnije, konačno zadovoljni sobom i svojim odrazom u ogledalu.

Rakovi zaštitnici

Osobe rođene u prvom vodenom znaku u vječnoj su potrazi za pravom i iskrenom ljubavi. Izuzetno su maštoviti i osjećajni. Njihova vanjska pojava je romantična, sentimentalna, zaštitnička, u vrlo širokom i prenesenom smislu. Rakovi su postojani i vjerni, barem kada je riječ o osjećanjima. Najviše ih odlikuju ljubav prema domu, porodici, voljenoj osobi. Požrtvovani su, pri čemu ne traži mnogo u zamjenu za svu silinu osjećanja koja pružaju drugima.

 

LAV (23.VII – 22.VIII)

Ljubav

Tokom ove godine, trebate biti spremni i na poneko izenađenje. Ako ste imali ljubavnih problema, ne morate strahovati zbog daljeg razvoja događaja. Naime, vaša ljubav može biti stavljena na iskušenje, no isto tako može doći i do oslobađanja od neke situacije koja vam je postala nepodnošljiva. Bit će istaknut vaš vatreni temperament željan osvajanja, flerta i strastvenih zagrljaja. Više ćete se kretati, isticati i nastojati biti zapaženi i omiljeni. Ljubit ćete neslućenim žarom, osvajati s lakoćom. Ako ste u vezi ili braku, bit ćete žestoki, posesivni i ljubomorni. Ponekad ćete se ponašati kao da je partner vaše „vlasništvo“, ograničavati mu samostalne izlaske, provjeravati svaki njegov korak i biti najsretniji kada vam je na “oku”. S druge strane, nećete podnositi da se voljena osoba slično ponaša. Kao da opet „morate“ uvijek biti prvi, najpametniji i najbolji. No, voljena osoba će, na vašu sreću, izvrsno podnositi vaše hirove. Sve će vam tolerirati zbog ljubavi. Ako ste usamljeni, napokon ćete se riješiti mučne prošlosti ili nezainteresiranosti za dublju ljubavnu vezu. Okrenut ćete leđa svemu onom što vas je u protekloj godini iscrpljivalo. Bit ćete više nego ikada spremni za novi početak. Sve će potom krenuti obećavajuće. Posebno ćete dobiti na samopouzdanju, a na duže vrijeme bit ćete oslobođeni briga koje nosi svakodnevni život. Ponajprije, zahvaljujući vašoj silnoj želji da promijenite neke stvari u svom životu. U svakom slučaju, godina je obilježena prelijepim prilikama za ljubav. Možete se radovati izuzetnoj sreći, međusobnom razumijevanju, te predivnim zajedničkim trenucima s voljenom osobom.

Posao

Veliki dio vremena proteći će u pripremanju terena za realizaciju poslovnih planova. Ogromnu važnost imat će informacije ili podrška nekih vama važnih osoba. Mogli biste sklopiti ugovor s partnerima iz inozemstva, dobiti pomoć stranog kapitala ili prihvatiti ponudu za rad u drugom gradu, zemlji, boljoj firmi. Tada će biti pravi trenutak da prihvatite nešto novo. Naprimjer, mogli biste registrirati privatnu firmu ili promijeniti radno mjesto. Ponuda će, uglavnom, biti mnogo više nego što pretpostavljate. Dobar trend nastavit će se do kraja godine. Kao da ćete moći sve doseći i osvojiti, pa ništa ne smijete odgađati, a pogotovo ne oklijevajte. Pritom, nemojte zaboraviti svari i osobe staviti na  pravo mjesto. Vanredni poslovi znatno će uvećati vaša primanja. Pripremite se na neočekivane dobitke, naprimjer, bolje plaćen posao ili dodatne izvore zarade.

Zdravlje

Snažnih napetosti u ovoj godini neće biti. Nemate se čega bojati, ali ipak pripazite malo više na svoju psiho-fizičku kondiciju. Ako osjetite i najmanje naznake slabosti, u startu im se snažno oduprite. Moguće je da ćete promijeniti stil u odijevanju, boju kose  ili način šminkanja. Naprosto, osjećat ćete se kao preporođeni. Postat ćete veseli, bezbrižni i uvijek spremni na zabavu i akciju. Sportske aktivnosti bit će vam neophodne za unutarnju ravnotežu, samopouzdanje i potpuno ispunjenje. Više pažnje posvetit ćete i dragim osobama. Godina je obilježena promjenom načina razmišljanja i djelovanja, boljim odnosom prema vlastitom zdravlju, opuštanju. U vama će biti probuđen pozitivni nemir, takmičarski duh i potreba da poboljšate kvalitet profesionalnog i privatnog života.

Duga koja obećava ćup zlata

Osobe rođene u znaku Lava su temperamentne, strastvene, velikodušne i otvorene. Vole sjaj, luksuz, povlastice i slavu. Potencijalno su veoma opasni za sve one koji im se zamjere. Za Lava je uvijek najvažnije da je ispred njega duga koja obećava ćup zlata. Kad Sunce sija, bit će zabave i smijeha, jer Lav voli biti razigran i srdačan, ali kad život prekriju oblaci, ovi su ljudi sposobni napraviti dramu iz nečeg što nije čak ni kriza. Uglavnom, Lav se uvijek odupire ideji da bude običan…

 

DJEVICA (23.VIII – 22.IX)

Ljubav

Ono što će za vas biti najvažnije, jeste mogućnost izbora. Nećete morati trpjeti nepravdu, ostajati u lošoj vezi po svaku cijenu ili strahovati od usamljenosti. Bit ćete nenametljivi, ali istinski zavodljivi. Proljepšat ćete se i biti zapaženi, težit ćete unutarnjem osjećanju zadovoljstva. Već vam početak godine donosi, ako ne baš strastvena, a ono solidna i trajna osjećanja. Velikih problema u ljubavi ne bi smjelo biti. Ako razmišljate o čvršćoj vezi ili čak vjenčanju, ova godina je posebno povoljna da se to i ostvari. Naravno, o ovom pitanju, ne smijete nikada previše čekati druge, već morate sami malo pomoći sopstvenoj sreći. Međutim, ako vam je postojeća veza ili brak u krizi ili je situacija postala neizdrživa, planete bi mogle zaoštriti sukob i postaviti pred vas veliku odluku, što neće biti lako. Povremeno ćete, s tim u vezi, biti zbunjeni, odnosi će biti zamagljeni a moguća su i uistinu bolna razočarenja. Zato se svakako morate posavjetovati s osobom od povjerenja i mudrosti. Dakle, ove godine očekuje vas mnoštvo burnih emotivnih događaja. No, kako ne podnosite žurbu i odluke donesene preko noći, svemu ćete prilaziti odmjereno i promišljeno, a velike, životne odluke ostaviti da sazriju. U svakoj slučaju, ova će godina biti vrijeme novih ljubavnih početaka. Loše veze će pucati, a nove biti ispunjene neslućenom ljepotom. Možda ćete se nakon dugog perioda trpljenja i nezadovoljstva napokon odlučiti za raskid veze, pogotovo ako se radi o prestanku ljubavi a jedne ili obje strane. Dakle, u ovu godinu ulazite sa mnogo nade. Ona može biti vaša godina sreće, uz uvjet da ste spremni prihvatiti ponuđene šanse i na vrijeme rješavati probleme koji se jave. Ako budete samo čekali, veliko čudo neće se desiti. Pred vama je godina koja vam, ipak, sprema i mnogo veselja.

Posao

Tokom cijele godine, vaš najveći neprijatelj može biti inertnost. Trebat će vam dugo vremena da se pokrenete s mjesta i ozbiljno se prihvatite posla. Ali, kada jednom krenete u akciju, niko vas više neće moći zaustaviti. Primit ćete komplimente od bliskih saradnika ili poslovnih partnera, koji će se odnositi na vaše ponašanje, odgovornost i pouzdanost. Istina, na početku godine morat ćete malo “zakočiti”, ali ubrzo slijede mnoga obećanja na ovom planu. Važnije je no ikada naći pravi trenutak za potrebne aktivnosti. Velike poslove nemojte sklapati nabrzinu, jer bi vam mogli donijeti samo ljutnju i probleme. Finansijska situacija bit će tokom ove godine sve bolja. Gotovo je sasvim izvjesno da je ovo godina i materijalnog blagostanja, odnosno sve manje novčanih briga. Novac ćete vrlo racionalno trošiti ili ulagati.

Zdravlje

Nervoza, kao i razdražljive reakcije obilježit će neke periode, posebno kada ste preosjetljivi. Srećom, najveći dio godine ipak ćete biti u izvrsnoj formi, pa ćete se i proljepšati. Ali, ako ste skloni gojenju, uz povećan apetit,  mogli biste navući i višak kilograma. Međutim, tu već pomaže isključivo samodisciplina, što ne bi smjelo predstavljati problem. Najbolje bi bilo da napravite redovnu kontrolu. Tako ćete otkloniti sve sumnje i uživati mirno u svojoj privatnoj i/li poslovnoj sreći. Više se krećite i izbjegavajte usamljenost i zatvorene prostore. U novoj godini ne smijete se tako snažno i grozničavo kao do sada truditi da nešto postignete. U protivnom, vaši će živci biti izloženi prevelikom stresu. Zbog toga, postoji opasnost od pojave malih poremećaja, što sve zajedno predstavlja zdravstveni rizik.

Praktične Djevice

Ljudi rođeni u šestom znaku Zodijaka stalno su aktivni, kao da teže “nečemu drugom”, što je posljedica podsvjesnog traženja idealnog. Sangvinici su, humor im je hladan, otmjenog su ukusa. Djeluju prilično hladno, analitično i rezervirano. Više su usredotočeni na praktičnu, nego na emocionalnu stranu života. Ljudima koji ih vole potrebno je više vremena da shvate koliko im je zaista stalo do njih, te da njihove kritike ne treba primati kao uvredu.

 

VAGA (23.IX – 22.X)

Ljubav

Za vas godina počinje istinskim slavljem. Vaša osjećanja bit će veoma spontana, možda ćete doživjeti i snažne promjene. I planete će se pobrinuti da veza postane prisnija i stabilnija. Moguće je i razvijanje gotovo bezrezervnog međusobnog razumijevanja. Ako ste sami i čeznete za partnerom, ne smijete ga tražiti grčevito. Dajte šansu slučaju, jer ćete imati mnogo više sreće. Neko je potajno zaljubljen u vas, i to dugo vremena. Moguće je da je ta osoba iz kruga prijatelja ili kolega. Ako niste sigurni, ne koketirajte i ne dajite lažnu nadu toj osobi. Jednostavno, ne bi bilo fer. Najbolje vrijeme za pronalaženje ljubavi iz snova je odmah na početku godine. Ako se želite čvršće vezati ili možda zasnovati porodicu, obavezno iskoristite ovu godinu, jer je za tako nešto situacija gotovo idealna. Dakle, godina počinje bajno, a i ostat će dobra. Gradite dalje ono što ste do sada postigli. Ako ste u braku ili stabilnoj vezi, više nego ikada uživat će u svojoj ljubavnoj zajednici. Voljena osoba poklanjat će vam više nego ikada ili bilo ko drugi pažnju i nježnost. Moguća je prinova u porodici, koja će osvježiti vaš odnos, a učestali zajednički izlasci i aktivniji društveni život odagnat će monotoniju i unijeti više živosti u vaš dom. Dakle, ljubav će biti vaš glavni adut za sreću i izvrsno raspoloženje, mada ćete ponekad i kritizirati partnera ili zaboraviti na svoja obećanja. Partner bi vam mogao zamjerati zbog neozbiljnosti ili neodgovornosti. Tako biste se povremeno mogli naći i u nezavidnoj situaciji. Morat ćete se braniti od optužbi ili pronalaziti nove načine da odobrovoljite voljenu osobu.

Posao

U nagovještaju su plodne poslovne okolnosti i sutuacije. Na vama će biti da ih prepoznate i iskoristite i da ne idete linijom manjeg otpora, očekujući da drugi nešto obave umjesto vas. Bit ćete posebno kreativni, nastupit ćete samouvjereniji i sigurniji u svoje ciljeve. Pravo je vrijeme je da ostvarite svoje ideje i ambicije. Bit ćete jaki na riječima i imati gotovo magičan utjecaj na ljude. Uvjet je da ostanete dovoljno razboriti i da ne stavite na kocku sve ono što ste do sada postigli. Tu su i (ne)očekivani novčani obrati u vašu korist. Koliko god vam ponekad novčani problemi izgledali veliki i nerješivi, pojavit će se pozitivne okolnosti u kojima niste imali prilike da uživate na istinski način. Bit ćete zaštićeni od finansijskih gubitaka. Mogu početi stizati i prihodi od poslova s inozemstvom, što će vas posebno obradovati. Godina je, također, povoljna za ulaganje u veće projekte od većeg značaja.

Zdravlje

Cijele godine bit ćete u gotovo odličnoj psiho-fizičkoj formi, posebno vitalni, veseli, šarmantni i lijepi. Koliko možete, priuštite sebi nove komade garderobe, kozmetiku, promijenite frizuru, boju kose, otiđite u kozmetički salon. Što je najvažnije, ne prijete vam veća opterećenja, pogotovo ne ništa nerješivo. Jedino što je izvjesno, ako se ne budete klonili stresa, jeste povremena unutarnja nervoza. Najbolje ćete se oduprijeti prijetećim simptomima ako se uspijete opustiti i potpuno smiriti. Morate se manje iscrpljivati, a naporne zadatke obavljajte polako, razumno, uz dobar plan. Što više boravite na čistom zraku, jer je to često od posebnog značaja za vas.

Urođeni takt Vage

Ljudi rođeni u sedmom znaku Zodijaka vični su u zavodljivom oblačenju i uređenju svog doma, što odražava njihov umjetnički ukus. Imaju blag, prijatan, pomirljiv, prilagodljiv, osjećajan, društven, veseo karakter, a takt i šarm su im urođeni. Vole harmoniju i stvaraju je oko sebe. Traže komfor, izvjestan luksuz, prefinjenost, udobnost i sve ono što je dobrog ukusa. Magnetno su privlačni, a svoj najpotpuniji izraz nalaze u ljubavi. Imaju jaku moć prilagođavanja.

 

ŠKORPIJA (23.X – 22. XI)

Ljubav

Ove godine postat ćete promišljeniji i zreliji. Imate mogućnost za učvršenje postojeće veze ili braka. Zaplivat ćete mirnijim emotivnim vodama, moguće je da se odlučite i za rođenje djeteta. Uživat ćete i u prijateljskom odnosu s voljenom osobom. Nije isključen ni susret sa starom ljubavi ili udvaranje jedne zanimljive osobe. Ako to primijeti vaš partner, možete očekivati porast nezadovoljstva, sumnji i melanholičnog raspoloženja. U takvim situacijama vaši savjeti, nježnost, moć ubjeđivanja da za vas postoji samo jedna osoba, bit će neophodni. U takvim danima i periodima manje se povjeravajte, nemojte dopustiti da vaša intima postane „javna stvar“. Kasnije biste se zbog toga mogli kajati. Nemojte dati materijala za ogovaranje, to vam zaista nije potrebno. A, najmanje što vam treba, jeste da vam neke osobe koje vas površno ili uopće ne poznaju, dijele savjete i kritiziraju ponašanje voljene osobe. Pogotovo, što će ove godine vaša ljubav zaista biti jaka i obostrana. Odbacite sve što je loše i ovu godinu shvatite kao veliku prekretnicu, koja može sve promijeniti u pozitivno. Trebate se više aktivirati, biti energičniji. Gotovo sve krize ostavit ćete iza sebe. Podvucite crtu ispod svega što je do sada bilo, kako biste bili potpuno slobodni za novu sreću. U tome ćete brzo uspjeti, pa Vas potom ne očekuje nijedna ozbiljnija kriza. Ako i dođe, bit će prolazna, jer ćete sve moći lako prevladati razumnim ponašanjem. Potom, za Vas kreće sve nabolje, i to u silovitom tempu. Ako se u proteklom periodu niste mogli odlučiti želite li neku vezu ili mislite da ste pogrešno odabrali, sada ćete vidjeti sve mnogo jasnije. Ne gubite nadu da ćete se ophrvati samoći, već posebnu pažnju posvetite jednoj tajanstvenoj, ali veoma zanimljivoj osobi.

Posao

Tokom skoro cijele godine bit će istaknuta vaša ambicija i potreba da budete zapaženi i pohvaljeni. Postavit ćete pred sebe visoke ciljeve i istinski se potruditi da ih dosegnete. Svu energiju usredotočit ćete na borbu za što bolju poziciju. Očekuju vas mali pomaci prema naprijed, koji bi vas zaista mogli približiti cilju. No, preduvjet za takvo nešto je unutarnja sreća, a nju ćete tokom ove godine najprije naći ako se uspijete osamostaliti. Ipak, ne smijete težiti velikim promjenama, već se čvrsto držati onog već provjerenog. Najvažnije je da vratite vjeru u sebe. Preduvjeti za uspjeh i dobitke više su nego povoljni. Ne smijete oklijevati na putu ka sretnim rješenjima. Moguće je da će se povećati Vaši apetiti na materijalnom planu. Snalazit ćete se na različite načine. Najvažnije je da provjerite svoje realno stanje i mogućnosti za zaradu.

Zdravlje

Generalno, bit ćete osjetljivi, pogotovo na promjene vremena i na prelascima iz jednog u drugo godišnje doba. Ako ne budete pazili i jačali imunitet, postat ćete preosjetljivi. Izbjegavajte stresne situacije. Iskoristite, na najbolji način, svaki trenutak za rad na sebi. No, jedno je posebno važno: i planete će biti na vašoj strani, štitit će Vas, ali morate se malo i sami potruditi i sve će biti u najboljem redu. Povremeno, možete patiti od umora i pronalaziti zadovoljstvo u nezdravoj hrani. Pravo je vrijeme da se „obračunate“ s masnim naslagama i viškom kilograma. Pijte više tekućine i izbjegavajte pušenje, zadimljene i zagušljive prostore. Dakle, ako želite nešto dobro poduzeti za svoje zdravlje, formu, lijep izgled, već početak godine je kao stvoren za tako nešto.

Izvanredni poznavaoci psihe

Osobe rođene u osmom znaku Zodijaka su šutljive, ali u debati žestoke. Osjećanja su im duboka, uvijek su željni uzbuđenja. Znaju kako da osvoje i zadrže osobu do koje im je stalo. Usmjeravaju svu svoju energiju prema ostvarenjima viših ciljeva. Izvanredni su i u poznavanju čovjekovog sklopa i psihe. Na provociranje iznenada planu i odmah djeluju. Osjećanja su im duboka, uvijek su željni uzbuđenja, osjetljivi su na izazov i kritiku. Pomiješani su im mašta i energija.

 

STRIJELAC (23.XI – 22.XII)

Ljubav

Ako želite da sve bude kako se samo poželjeti može, trebate odmah, na početku godine, koliko god je to moguće, suzbiti egocentričnost. Pogotovo, ako hoćete da sve teče bolje nego što zamišljate i da definitivno osvojite osobu koju volite. U takvoj situaciji pokažite svoje posebne sposobnosti zavođenja i taktički pristup. Ovo je godina kada možete ostvariti gotovo sve željeno. Lako ćete se uklopiti u svako novo društvo, što će vam, u prvom redu dobro doći, ako još nemate stalnog partnera, ili se još niste ludo zaljubili. Sve povoljnosti pokušajte iskoristiti maksimalno, pogotovo ako želite da sačuvate postojeću vezu, da svemu udahnete i dodatni dašak romantike ili da definitivno osvojite osobu koja Vam se dopada ili u koju ste zaljubljeni. Povremeno, vaša osjećanja prema partneru mogu zahladiti, ali to nećete željeti priznati, već ćete optužiti drugu stranu da misli jedino na zadovoljenje vlastitih potreba. Mogli biste čak i prekinuti vezu ili se zaljubiti u osobu koja vam neće ponuditi ništa više od površnog flerta. Ipak, veoma brzo postat ćete tolerantniji i spremniji za ljubav i nježnosti. Preplavit će vas osjećanja, a komunikacija s voljenom osobom znatno će se poboljšati. Uprkos zahtjevnoj poslovnoj ili porodičnoj situaciji, prepoznavat ćete kvalitetne ljubavne vibracije i bez kočnica uživati u njima. Ako tada budete u lošim odnosima s voljenom osobom, mogli biste se pomiriti, što će biti popraćeno velikom strašću. U periodima snažnog ljubavnog ushićenja naći ćete se na meti velikog broja osoba koje će vam se udvarati, pa pokušajte na pravi način iskoristiti neke od brojnih ljubavnih prilika. Također, ne okrećite se unazad i ne tumačite budućnost na osnovu prošlih iskustava.

Posao

U novoj godini sve je moguće. No, preduvjet da nešto postignete jeste da vjerujete u sebe i svoje sposobnosti i ne dopustite da vas obeshrabre neuspjesi. Borite se protiv malodušnosti. Na poslu će doći do velikih pomjeranja, i to nabolje. Poduzimajte mnogo, i nemojte se zadovoljiti već prvim lijepim rezultatima. Svoju energiju ulažite ciljano i uslijedit će  polagan, ali stalan uspon, a posebno će biti razvijena vaša upornost, izdržljivost i dosjetljivost. Možete se ohrabriti još više nego inače, jer ste zaista dorasli svim izazovima. Istovremeno, morali biste pripaziti na sklonost da rasipate novac na sve, svašta, i na svakoga. Trebalo bi da iskoristite periode kada će Vam biti omogućeno da napredujete i ostvarite planove. Naravno, bit će i perioda koji su pokazatelji otežanog prilagođavanja, neodustajanja od svojih principa. Iskoristite sve povoljnije periode za ispunjenje svojih snova na planu materijalnog, jer ćete voditi pravu bitku za finansijski probitak.

Zdravlje

Prije svega, morate se pobrinuti da uspostavite ravnotežu. Stoga, obavezno izbjegavajte stimulirajuća sredstva, kao što su kafa i nikotin. Jedite što raznovrsniju hranu, pazite na probavu. Redovno i često izlazite na čist zrak. Prije svega, trebate se baviti rekreativno sportom, koliko vam to vrijeme dopušta. Uz adekvatnu hranu, to je najbolja prevencija, pogotovo protiv stresa i naglih reakcija. Psihička napetost i nezadovoljstvo mogli bi potencirati hronične tegobe, ako ih imate. Pokušajte se relaksirati i opustiti uz relaksirajuću masažu. I, kako god, nastojte nekoliko puta tokom cijele godine, i ljeti i zimi,  priuštiti barem po sedmicu dobrog, istinskog, aktivnog odmora.

Vedri, optimistični kolerici

Osobe rođene u devetom znaku Zodijaka su vedri, optimistični kolerici, veoma aktivni i željni lične slobode. Žele živjeti mirno i ne izlagati se prevelikim naporima ili uzbuđenju. Za njih je ljubav veoma važna, žele razumjeti voljenu osobu, ali i sami traže razumijevanje. Najčešće žive u potpunom skladu s prirodom, uživajući u detaljima koje drugi i ne primjećuju. Za njih je ljubav inspiracija, nešto najbolje što se može u životu doživjeti. U pravilu, idealiziraju drage ljude.

 

JARAC (23.XII – 21.I)

Ljubav

Prije svega, tokom ove godine pročistit ćete svoje misli od neostvarenih želja, okrenuti leđa jednom životnom poglavlju i krenuti u istraživanje novih načina ispunjenja i postizanja zadovoljstva. Također, bit će istaknuta vaša osobnost. Ako još niste u čvrstoj vezi, razmišljat ćete o istinskoj ljubavi ili se čak odlučiti na brak. Ipak, ako još morate otkloniti nekoliko prepreka kako biste ostvarili svoje ljubavne želje, učinite to što prije. Tu je možda i raskid veze ako ona ne vrijedi žrtvovanja, a to je prijeko potrebno, kako biste se otvorili prema novoj ljubavi. Naglasak je na učvršćivanju i stabilnosti, a ne na velikoj strasti. Uživat ćete u životu i ljubavi u punoj mjeri. Spoznat ćete da duboko značenje tada može dobiti jedino istinska ljubav. I prilikom ljubavnog izbora, rukovodit ćete se prilično i materijalnom situacijom osobe koja vas zanima, iako će vam i osjećanja, naravno, biti posebno važna. Ako ste u potrazi za ljubavnom srećom, zaista bi vam se mogla i “dogoditi” takva, prema vašem mišljenu, adekvatna osoba. Cijeli niz povoljnih perioda za pronalaženje emotivnog ispunjenja tokom ove godine, možda će ubrzati ostvarenje vaših snova, ali dugoročnije posljedice na vaš ljubavni život ipak su neizvjesne. Naime, mogli biste doći u situaciju da živite od povremenih susreta, pogleda na daljinu ili partnerovih grandioznih obećanja, od kojih će samo neka biti po vašem ukusu i ugledat će svjetlo dana. Najmanje što vam je u novoj godini potrebno, jeste neka neozbiljna osoba, koja će vas intenzivno zavoditi, ali na kraju priče ostaviti da patite. Mir i sigurnost mogli biste pronaći samo uz jednu odgovornu osobu, koja će vam moći pružiti podršku, ali i nježnost i ljubav. Ako ste u stalnoj vezi ili braku, prolazit ćete, uglavnom, kroz stabilnu godinu. Vaša bolja polovica bit će vam snažna podrška, posebno u ostvarenju materijalne sigurnosti.

Posao

Već na početku godine moguć je neočekivni dobitak, odnosno posao ako ste nezaposleni. Zaista, možete živjeti u čvrstoj nadi. Ipak, nemojte prebrzo biti zadovoljni i ostanite ustrajni u stvarima koje se isplate. Čak ćete i instinktivno moći donositi pravilne odluke, pa imajte povjerenja u svoj predosjećaj. Vaše poslovanje i napredak tokom cijele godine zavisit će najviše od podrške poslovnih partnera ili nadređenih osoba. U pojedinim dijelovima godine moglo bi doći do neočekivanih prepreka i zavrzlama, a u drugim će biti pojačana vaša radna aktivnost. Ako imate privatni biznis, u ovoj godini ga svakako proširite, i pokušajte naći nove izvore novca. Istaknuta je važnost ulaganja ušteđevine ili kapitala u nekretnine ili privatni biznis. Ipak, bit ćete rastrošniji nego inače. Nećete moći odoljeti kupovini nekih lijepih predmeta.

Zdravlje

Prije svega, morate nešto poduzeti i shvatiti da o vašem životnom stilu ne ovisi samo vaše fizičko zdravlje, već i duhovni mir. Kao za malo koji drugi znak, za vas je pravilna ishrana i redovan, dug san uvjet da ostanete vitalni, jaki. Naravno, generalne prognoze su ohrabrujuće i perspektivne. Ako u vašem životu postoji neki porok, ako ikako možete, sasvim ga se odrecite. Za formu i vanjski izgled ne brinite. Sve je super! Naravno, mogli biste u novoj godini profitirati. Preduvjet za to jeste da uvedete promjene u svoje svakodnevne navike. Jer, nikoga kao vas ne može bolje držati u dobrom zdravlju čist planinski ili seoski zrak, naročito ako patite od nekih hroničnih smetnji ili viška kilograma. Ako budete disciplinirani, a vi to zaista možete, znate i sami da korak do punog zdravlja nije veliki.

Poštovaoci tradicije

Ljudi rođeni u desetom znaku Zodijaka teže visinama u svakom smislu, dubokim spoznajama i bogatim iskustvima, a nije im strano ni žrtvovanje ni odricanje na putu do cilja. U mladosti često djeluju starije, zrelije nego što jesu, ali u zrelom dobu, kao da se podmlađuju. Odgovorni si i imaju jak osjećaj za dužnost. Veliki su poštovaoci tradicije, svjesni simbola statusa, vole da ih koriste u svom domu, koji je uglavnom formalan, tradicionalan, elegantan.

 

VODOLIJA (22. I – 19.II)

Ljubav

Tokom ove godine prilika za nova ljubavna iskustva i avanture neće vam nedostajati. Zračit ćete pritajenim seksepilom i biti pravi virtuoz u stvaranju prilika za flert. Novim ljubavnim iskušenjima, posebno flertu, teško ćete odolijevati čak i ako ste u dugoj vezi, pa i u braku. Nova godina mogla bi vam donijeti bračnu ponudu ili neočekivan preokret  u emotivnom životu. Bit će to pozitivan period, u kojem ćete napokon spoznati šta i koga želite. Ako ste sretno zaljubljeni, mogli biste uploviti u bračne vode ili se odlučiti za početak zajedničkog života s voljenom osobom. Osjetit ćete pravu plimu emotivnog samopouzdanja i zadovoljstva. Partner će vam biti naklonjen. Ne mogu isključiti ni povremena burna razdoblja. Ako već neko vrijeme osjećate da vas partner samo koči, razmišljat ćete o razdvajanju. No, s druge strane, bit će i novih veza koje imaju dobre šanse da potraju. Odnose koji su u svojoj suštini dobri, ta će kriza samo još više učvrstiti. Dakle, nema razloga za pesimizam. Nešto teže u ljubavnom životu može biti na samom početku godine. Naime, velika strast može se ugasiti, a zaljubljenost prerasti samo u dobro prijateljstvo. Moguća su pozitivna iznenađenja, jer tada ponovo jačaju sile privlačenja. Izranjaju prikrivene strasti. Odjednom ćete reagirati izrazito emocionalno, a morat ćete se boriti i s osjećajem ljubomore i nezadovoljstva. Moguće je da ćete pronaći  partnera za cijeli život ili učvrstiti svoju vezu ili brak. Posebno lijepa mogu biti zajednička putovanja.

Posao

Ove godine otvorit će vam se nove mogućnosti. Spretno ćete se snalaziti u svim poslovima koji zahtijevaju kreativnost i snalažljivost. Zahvaljujući podršci i utjecajnim poznanstvima, učvrstit ćete svoj profesionalni status ili poboljšati način poslovanja. U nekim segmentima poslovnog života morat ćete biti skromniji i truditi se da sačuvate postignuto. Istaknuta je i podrška prijatelja ili rodbine u ostvarivanju vaših planova i ambicija. Ipak, sve dok se budete oslanjali na svoj osjećaj, ne dopuštajući da drugi utječu na vas, prognoze će biti dobre. Ovo posebno važi ako se bavite neuobičajenim, manje čestim zanimanjem. Naglašena je vaša potreba za luksuzom i ekstravagantnim načinom života, pa ćete nerijetko trošiti iznad svojih realnih mogućnosti. Moguće je da će vas spasiti vraćanje jednog već pomalo zaboravljenog ili “oproštenog” duga, veći novčani dobitak ili neočekivana zarada.

Zdravlje

Prije svega, trebate poraditi na podizanju imuniteta! Za hladnih dana više se toplite i uzimajte dovoljno toplih napitaka, a ljeti izbjegavajte hladna pića, kako biste preduhitrili probleme. Za dobrobit svoga zdravlja, tokom cijele godine, bez obzira na godišnje doba i vremenske prilike, morali biste često izlaziti na svjež zrak, godišnji odmor i vikende provoditi u mjestima u kojima ima mnogo kisika. Povremeno, može vas mučiti prolazni osjećaj premorenosti, a onda se stvari polako okreću u vašu korist. Kako vrijeme prolazi, bit ćete u sve boljoj formi, osjećati se i izgledati sve bolje, imati zavidnu energiju. Obavezno pokušajte izbjegavati stres, ali i kasnonoćne izlaske, “preskakanje” obroka.

Neobične Vodolije

Osobe rođene u jedanaestom znaku Zodijaka karakterizira altruizam, naoko su tihi, ljubazni i mirni, ali vrlo neobični i neočekivanih postupaka. Znatiželjni su i zaljubljeni u svoju slobodu, nekad direktni, a nekad nježni i suosjećajni, izraziti individualci. Žele uvijek biti ispred vremena u kojem žive. Pouzdani su i vrlo korektni. Zapaženi su zbog osebujne ličnosti i intelektualnosti, naprednih ideja, šarma i otvorene naravi.

 

RIBE (20. II – 20. III)

Ljubav

Ovo može biti godina unutarnjih borbi, odluka, raskida i novih veza. Ipak, gotovo svaka loša faza završit će, na neki način, dobro, moglo bi se reći da ćete imati sreće. Povremeno će biti naglašena i vaša preosjetljivost ili ljubomora, pa su moguće krize u emotivnom životu. Mogući su raskidi i razočarenja u ljubavi. U najblažem slučaju, morate računati na faze prepune nejasnoća. Kao da nećete znati šta, ustvari, želite. Zato je posebno važno da u svakoj situaciji pokušate ostati iskreni i pošteni, čak i kada je to vrlo teško. Ipak, ne morate strahovati. Vaša gotovo stalna čežnja za nježnostima bit će posebno probuđena u periodima napetosti u relacijama s voljenom osobom. Pokušajte zajedno s partnerom, naprimjer, preurediti dom, što bi moglo, također, učvrstiti vašu vezu. Ipak, tokom skoro cijele godine bit ćete strastveni i prepuni emotivne energije. To samo po sebi i ne bi bilo tako loše, kada taj polet i nemir ne bi bili uzrokom raznih emotivnih teškoća. Vaša sklonost istjerivanju pravde i ljubomornim ispadima, nerijetko će vas dovoditi u sukobe s partnerom i zahladiti vaš odnos. Ako ste u potrazi za srodnom dušom, više pažnje ćete pridavati izgledu potencijalnog partnera. Iako se sami nećete moći obavezati na vjernost, pred voljenu osobu postavljat ćete nemoguće zahtjeve. Više se oslanjajte na intuciju i pokušajte potisnuti nestrpljivost. Ako vas druga strana bude opsjedala ljubomornim pitanjima i sputavala vašu slobodu, zapitajte se zašto. Dakle, vaša ljubavna sreća poprilično je u vašim rukama. Vjernost i stabilnost u vezi dolaze, na pravi način i dugoročno, u drugoj polovini godine. Iskoristite taj dugi povoljni period za učvršćivanje veze i postizanje veće bliskosti s partnerom.

Posao

Prije svega, morate biti oprezniji kada je o poslu riječ! Greške u koracima, prebrze odluke i razmirice s poslovnim partnerom, također su mogući. Iako ćete uživati podršku vama važnih osoba, sve više će dolaziti do izražaja Vaša nestrpljivost. Ipak, već na samom početku godine doći će izvanredne mogućnosti razvoja i širenja posla. Dobre su perspektive za pokretanje privatnog biznisa, poslovi se mogu razgranati, bit će vam ponuđeni i novi ugovori, a dobri poslovni odnosi još će se više učvrstiti. Više ništa nije nemoguće, a smiješi vam se i divovski korak naprijed u karijeri. Može se veoma lako dogoditi da se udvostruče vaši izvori zarade. Bit ćete spretni kada je posrijedi novac i materijalna dobra. Pazite se neumjerenog trošenja. Naime, teško ćete odoljeti skupocjenim stvarima za sebe ili kuću, izlascima, putovanjima. Iako se takav životni stil neće previše odraziti na ukupno stanje, bilo bi uputno da nešto novca ostavljate po strani.

Zdravlje

Kako biste zadržali ili vratili vitkost i tjelesnu formu, pokušajte redovno, barem kod kuće, da vježbate. Posebno ako tokom zime ili u vrijeme praznika nakupite neželjeni višak kilograma. Tokom skoro cijele godine posebno pazite na svoje slabe tačke. Nemojte nikada boraviti u zagušljivim i vlažnim prostorima i čuvajte se svake mogućnosti da vas savlada virus. Ipak, nećete biti baš toliko neodgovorni prema svom zdravlju. Prilikom odijevanja pazite na sitne detalje. Najugodnije ćete se osjećati u sportsko-elegantnoj varijanti. Što je najvažnije, nema nekih posebnih neprilika. Doduše, povremeno će biti izražena nervna labilnost, a tu je i mogućnost za prehladu, ako ne budete dobro pazili. Izuzetno je važno da se adekvatno odijevate, ali i pravilna ishrana i mnogo kretanja.

Romantične i osjetljive Ribe

Ljudi rođeni u dvanaestom, posljednjem znaku Zodijaka su izuzetno nježni, romantični, osjetljivi i ljubazni. Imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svijet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje subjektivan način. Njihova osjećanja povremeno su veoma uzburkana, što pravi haos u njihovoj glavi. Posjeduju izuzetno lijepe osobine, kao što su: plemenitost, nježnost, pažnja i požrtvovanost, posebno za bliske osobe. Vole tiho i duboko, sa čežnjom.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti