Debbie Reynolds: Hollywood ju je volio, ali s muževima nije imala sreće

Piše: Redakcija

Glumica Debbie Reynolds (84) umrla je prije nekoliko dana, samo dan nakon smrti svoje kćerke Carrie Fisher, poznate princeze Leie iz “Ratova zvijezda”. Bila je hospitalizirana u bolnici u Los Angelesu zbog moždanog udara.

– Posljednje što mi je rekla jeste da joj nedostaje Carrie – rekao je njen sin Todd Fisher za časopis “Variety”. Upravo u dom Todda Fishera na Beverly Hillsu pozvana je hitna pomoć. Naime, Debbie je pozlilo dok je s Toddom dogovarala detalje Carriene sahrane.

Izbor ljepote

Najpoznatija po ulozi u mjuziklu “Pjevajmo na kiši”, Reynolds je glumila s muškim zvijezdama poput Genea Kellyja, Franka Sinatre, Tonyja Curtisa i Freda Astairea. Bila je nominirana za Oscara za najbolju glumicu 1964. za mjuzikl „The Unsinkable Molly Brown”.

Osim u showbusinessu, Debbie se uspješno snalazila i u poduzetničkim vodama. Vodila je vlastiti hotel u Las Vegasu. Također je bila vrlo poznata sakupljačica holivudskih memorabilija. Bila je vlasnica više od 3.500 kostima, 20.000 fotografija, više hiljada filmskih postera, kostima, skica i rekvizita, uključujući šešir Charlieja Chaplina i slavne suknje iz podzemne Marylin Monroe iz filma „The Seven Year Itch”. Prije dvije godine održana je aukcija na kojoj je haljina prodana za 4,6 miliona dolara.

Debbie, odnosno Mary Frances Reynolds, rođena je 1. aprila 1932., u El Pasu u Texasu. Bila je izviđačica. S porodicom se kasnije preselila u Burbank u Kaliforniju, gdje je u dobi od 16 godina pobijedila na izboru ljepote. Nedugo zatim je potpisala ugovor s Warner Brosom, a Jack Warner joj je dao me Debbie. Udavala se tri puta. Prvi brak bio je s pjevačem Eddiejem Fisherom 1955., s kojim je dobila kćerku Carrie i sina Todda. Par se razveo 1959., nakon Fisherove afere s Debbieinom tada bliskom prijateljicom, Elizabeth Taylor. To je dovelo do velikog skandala, koji je koštao Fishera karijere.

Elizabeth Taylor i njen suprug, producent Mike Todd, bili su bliski prijatelji para – Debbie Reynolds i Eddieja Fishera. Toliko da je Fisher čak bio Toddov kum na svadbi s Taylor, dok je Reynolds bila kuma Elizabeth. Druženja su se nastavila dok Todd nije tragično poginuo 1958. godine. Fisher je tada počeo tješiti mladu udovicu svog najboljeg prijatelja, harizmatičnu Elizabeth. Ubrzo su Fisher i Elizabeth Taylor postali par, što je dovelo do ružnog i javnog razvoda od Debbie Reynolds, s kojom je tad imao dvoje male djece. Dodatni skandal bio je u tome što su se Elizabeth Taylor i Eddie Fisher vjenčali 1959., svega godinu nakon što je Todd preminuo. Debbie je ostala sama, ali i bez alimentacije za djecu.

REYNOLDS3

Oprostila je prijateljici

Debbie i Elizabeth su, ipak, nastavile svoje uspješne karijere. Debbie je smogla snage i oprostila je staroj prijateljici što joj je preotela supruga. Pomirile su se vrlo brzo nakon što su Elizabeth i Fisher prekinuli. Kako je on ostavio Debbie, tako je i njega Elizabeth ostavila zbog Richarda Burtona.

– Elizabeth i ja smo otišle na krstarenje i našle se na istom brodu. Poslala mi je poruku pa sam joj odgovorila da sve trebamo zaboraviti – rekla je Debbie, kojoj je Elizabeth, u oporuci, nakon što je 2011. godine umrla u 79. godini života, ostavila kovčeg nakita optočenog safirom.

Debbie Reynolds sreću nije našla ni uz drugog supruga, Harryja Karla, koji joj je uzimao zarađeni novac da bi pokrio vlastite kockarske dugove, pa ju je doveo do ruba bankrota. Posljednji suprug bio je Richard Hamlett, za kojeg je jednom izjavila da je bio još gori od drugog, a i prvog supruga. Otkad se 1996. godine razvela od njega, Debbie se više nije zaljubljivala. Posvetila se do kraja života karijeri, ali i svojoj djeci. Voljela ih je toliko da nije fizički mogla podnijeti odlazak svoje voljene kćeri Carrie. Majka i kćerka, dvije prekrasne i karizmatične zvijezde, otišle su tako zajedno na posljednji počinak.

REYNOLDS4

Pročitajte još