Nova “Azra” od sutra na kioscima: Snimanje na -11

Piše: Redakcija

Dragi naši od sutra je u prodaji novi broj magazina “Azra”. Nakon saradnje s glumačkim superstarom Gerardom Butlerom, jednu od najljepših bh. žena Sarah Čerkez smo odveli u Konjičko rekreativni centar Pegasos u Sarajevu. Na -11 smo snimili zapanjujuće fotografije kojima smo dočarali  bh. ljepotu u svoj njenoj raskoši.  Sarah nam je govorila i o svom zimskom pohodu na Trebević. Deset kilometara pješačenja dugo će pamtiti, ispričala nam je u velikom intervjuu u kojem se dotakla i promjena koje modni svijet prolazi danas.

– “Bolest” zvana Instagram postala je nezamisliv dio svakodnevice. Dizajneri, urednici i casting direktori više posvećuju pažnju Instagram profilu nego portfoliju nekog modela. Na kastinzima nas više ne pitaju za visinu i mjere već za broj followera na Instagramu. To je posljedica toga što na svim većim revijama i kampanjama danas rade “modeli” poput Kendall Janner ili Gigi Hadid (koje prema kriterijima industrije nemaju veze s modelom), ali imaju milione followera i na taj način dobijaju poslove. Klijenti to vide kao savršen način marketinga, što, nažalost, i jeste. Danas ljudi širom svijeta listaju „news feed” Instagrama i niko više ne kupuje “Vogue” ili “Elle”. To je, mislim, najveća promjena u posljednjh 20 godina. Živimo u vremenu kada je važnije šta se dešava na Instagramu ili Tweeteru, nego oko nas – kaže Sarah.

Ostatak velikog intervjua u kojem je naša uspješna manekenka govorila i o spremanju ćeten halve s mamom, zdravoj ishrani koju prakticira godinama, pročitajte u novoj “Azri”. Frontmen benda “Kultur Shock” Srđan Jevđević nam je pričao o svojoj američkoj svakodnevnici, kako je supruginog sina prihvatio kao svog, ali i prepričao anegdotu kako ga je mama u tri sata ujutro zvala iz Sarajeva samo da ga pita da li je on u Seattleu organiziraoo proteste protiv Trumpa.

Joe Biden je pet puta prosio sadašnju suprugu Jill, zahvaljujući njoj pronašao je smiraj nakon što su u strašnoj saobraćajnoj nesreći stradali njegova prva supruga i jednogodišnja kćerka.

Znate li šta je hrono ishrana? Savjetujemo vas kako spremiti hrono hljeb i još nekoliko ukusnih jela prema receptima hrono ishrane.

Razgovarali smo s nekoliko uspješnih žena iz BiH, Srbije i Hrvatske, o braku i Balkanu. Glavno pitanje koje u našim društvima nije mimoišlo nijednu bilo je: “Koliko ti je godina, jesi li se udala i zašto još nisi?”.

 

“Azra” vas daruje i ovoga puta. Više na stranama Stylissima.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti