U rezidenciji Jelene Jugović: S pogledom na Istanbul živi svoju bajku

Piše: Redakcija

Jelena Jugović-Tuncel, poznato TV lice, modna dizajnerica i jedno od najljepših modela, prije dvije i po godine adresu u Sarajevu je zamijenila Istanbulom. Otvorila nam je vrata svog penthouse-a u kojem živi sa svojim suprugom Metinom Tuncelom.

Piše: Fatima Šehović

Odluku o privremenom preseljenju u Istanbul, Jelena Jugović-Tuncel donijela je prije dvije i po godine kada je upisala privatnu dramsku akademiju. Međutim, u Turskom gradu je pronašla svoj smiraj. U međuvremenu se zaljubila i udala za biznismena Metina Tuncela i od tada je Istanbul postao njena stalna adresa. Godinu i četiri mjeseca svoju bajku sa suprugom živi u jednoj rezidenciji. Njihov apartman je penthouse s predivnim pogledom na Istanbul. Nedavno je Jelena boravila u Sarajevu, gdje je obećala povratkom u Istanbul, „Azri“ pokazati svoj dom. Tako je i bilo.

– Kada smo suprug i ja počeli živjeti zajedno, doselila sam se u našu rezidenciju. Apartman je više ličio na hotelski apartman, nego na dom, a s obzirom na to da moj suprug stalno putuje, preuređenje je prepustio meni – kaže Jelena koja je u 30-ti sprat rezidencije preuređenjem unijela toplinu i napravila pravi dom.

– Apartman od 200 kvadratnih metara je veoma ozbiljan posao. Potrudila sam se unijeti toplinu u naš dom, svakako da zadržim ono što moj suprug voli, a to su umjetničke fotografije i to sve iskombinirati na pravi način. Najviše volim naše balkone. Ljeti dosta vremena provodimo na njima. Trenutno zatvaramo jednu stranu gdje planiramo preseliti salon za ručavanje kako bismo uz jelo mogli uživati u pogledu – kaže simpatična modna dizajnerica kojoj nije bilo teško navići se na tursku tradiciju.

– Moj suprug voli u šali reći kako je „državljanin zemaljske kugle“, a ne samo Turske. Tradiciju poštujemo ali mi se nismo pretjerano trudili u naš dom unijeti tradiciju. Nema tradicionalnih simbola, namještaja i slično. Više smo fokusirani na modernu udobnost prožetu toplinom. – kaže Jelena.

Na fotografijama Jeleninog doma se i vidi ta toplina. I pretpostavili smo da je dom modne dizajnerice uređen baš po dizajnerskom ophođenju. Upravo ta udobnost i funkcionalnost za Jelenu mora izgledati estetski lijepo.

– Ovo zahtijeva malo više zalaganja od odlaska u salon namještaja i kupovine. Za mene nije „IN“ kupovati namještaj, nego unijeti dašak sebe u kreiranju sopstvenog doma. Slijepo ne pratim trendove kada je riječ o interijeru – kaže Jelena i dodaje kako ideje pronalazi u mjesečnim magazinima o uređenju doma i mnoge ideje do sada je sprovela bez velikih troškova.

U svom domu često mijenja raspored jer njen suprug voli umjetnost pa često zna kupiti umjetnine koje zauzmu mnogo prostora, a samim tim zahtijeva i promjenu rasporeda. Modna dizajnerica radije se opredjeljuje za minimalistički stil jer smatra da funkcija i udobnost imaju značajnu ulogu u uređenju doma. S obzirom na to da je dom uredila po svom ukusu, ne može se odlučiti koji kutak joj je najdraži.

– Naše goste ostavlja bez daha naš pogled jer živimo na tridesetom spratu rezidencije i ispred nas se pruža pogled na prelijepi Istanbul koji leži na dva kontinenta. Ono što mogu izdvojiti je da mnogo volim vintage touch stil – za kraj razgovora dodaje Jelena Jugović-Tuncel.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti