Snažni Volkswagen Amarok pristigao da pomogne djeci i mladima

Piše: Redakcija

Riječ „Amarok“ na jeziku sjevernog naroda Inuiti znači „vuk“, a Volkswagenovo vozilo je ovaj put zaista bilo „dobri SOS vuk“. On je obradovao porodice i djecu u SOS Dječijem selu u Sarajevu i dopremio sredstva neophodna za njegov rad. Svi mladi ljubitelji automobila imali su priliku da ga pogledaju i fotografišu se s njim. Ovim je zvanično počela prodaja novog Amaroka u Bosni i Hercegovini koju prati marketinška kampanja ”100% Premium. 100% Pickup.”

amarok1

Predstavnici Porsche BH su imali veliko zadovoljstvo uručiti donaciju u vrijednosti od 15. 000 KM  koju je Amiru Omanoviću, nacionalnom direktoru SOS Dječijih sela BiH, predao Senad Olovčić, direktor Porsche BH na konferenciji za medije. Renomirana bh. kompanija već tokom više godina iskazuje podršku ovoj humanoj misiji.

– Strateško opredjeljenje kompanije Porsche BH pored ostalog jeste ulaganje u budućnost naše zemlje. Ovim činom nastojimo pružiti podršku radu SOS Dječijih sela BiH koje radi i podržava djecu i mlade ljude, koji će jednog dana biti nosioci ovog društva. Činjenica da smo umjesto standardnog uvođenja novog modela na tržište opredjelili za doniranje sredstava ovoj organizaciji govori i o našoj namjeri da budemo društveno odgovorna kompanija – kazao je Olovčić.

amarok2

Djeca koja pohađaju SOS Dječiji vrtić su također pokazala svoje umjetničke vještine kroz likovnu radionicu i nacrtali su crteže kako oni vide Amaroka. Mogli su pogledati i zabaviti se uz predstavu u kojoj je vuk, zapravo, bio dobar i pokušao da ostvari karijeru u plesu i glumi.

Amarok, „dobri SOS vuk“, je zapravo osvježeno i svestrano premium pickup vozilo njemačkog proizvođača Volkswagen. S novim modelom je podignuta ljestvica, jer, između ostalog, u sebi sadrži nove Volkswagenove V6 dizel motore koji jednako dominiraju kako na cesti, tako i off-road.

amarok3

Jedna od karakteristika je i široka platforma sa zavidnom površinom utovara od 2,52 m2. Ništa manje nisu impresivne terenske performanse Amaroka. Novi Amarok omogućava uspon pod uglom od 45 stepeni, a omogućena je i vožnja sa bočnim nagibom od 50 stepeni, što ga svrstava u sam vrh  najstabilnijih 4MOTION all-wheel drive vozila. Tu su i napredni asistenti podrške u vožnji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti