Angelina Jolie prvi put nakon razvoda govori u javnosti

Piše: Redakcija

O Angelini Jolie dugo se pričalo zbog njenog razvoda s Brad Pittom. Nakon tih dešavanja, slavna američka glumica prvi put je govorila u javnosti za Međunarodni kazneni sud (ICC) sa sjedištem u Holandiji. Specijalna ambasadorica UN-a za izbjeglice u videosnimku smireno je govorila o zaštiti zlostavljane djece.

“Uspješno tužilaštvo, bilo ICC-a ili drugih institucija dug je proces vitalan za generacije koje dolaze. Posebno pozdravljam predanost u podizanju optužnica za zločine nad djecom gdje god to dokazi omogućavaju kao dio sistemskog pristupa. Čestitam uredu glavnog tužioca i svima koji na tome rade” – kazala je Jolie u videu.

Angelina je svog supruga Brada optužila da je napao njihovog sina Maddoxa u toku leta privatnim avionom te je u septembru zatražial razvod. Socijalne službe su istraživale ovaj slučaj, ali je Brad oslobođen svih optužbi. Angelina i Brad se bore za starateljstvo nad šestero djece koja su trenutno sa majkom.

Zbog čitavog tog događaja, mnogi su prokomentirali da je Angelinino obraćanje za Međunarodni kazneni sud imalo sasvim lični ton.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti