William Levy: napustio set da bi vidio porodicu

Piše: Redakcija

Popularnog kubanskog glumca Viliama Levyja meksički tabloidi ne ostavljaju na miru. Tvrde da mu je slava udarila u glavu, te da je zaboravio na činjenicu da je do prije nekoliko godina, kada mu je meksička producentica Carla Estrada pružila šansu da zaigra sporednu ulogu u seriji „Strast“, bio posve nepoznat lik.

Nakon učešća u američkom showu „Ples sa zvijezdama“, zahvaljujući kojem je uspio da se nametne holivudskim producentima, Levy je sebe navodno doživio kao zvijezdu svjetskog ranga i od ekipe serije „Oluje“ zahtijevao takav tretman. Često je, pišu, mijenjao scenario, improvizirao u svakom mogućem trenutku, dovodeći tako u nezgodne situacije kolege na setu. Slaba gledanost serije u Meksiku dodatno je potpalila tračeve i Levyja učinila nepoželjnim u latinoameričkom Holivudu. Ipak, govorkanja iza kulisa nisu natjerala producenta serije Salvadora Mehiju da urazumi i ukroti „neposlušnu“ zvijezdu.

– Laž je da se Levy ophodi loše prema kolegama, poručio je Mehija, koji je nedugo zatim i sam osjetio na koži problematičnu narav zvijezde.

Levy se jednog dana nije pojavio na snimanju, što je pokrenulo novu lavinu tračeva. Mada su ga unaprijed osudili kao razmaženu divu, ispostavilo se da je imao osnova za bezobrazno ponašanje kojim se borio za svoja prava. Produkcija nije dozvolila članu njegove porodice da ga obiđe na setu, što je glumca iziritiralo i primoralo na radikalne poteze.

– U mom ugovoru stoji klauzula po kojoj mi je dozvoljeno da viđam jednom sedmično porodicu, a ja to nisam iskoristio četiri mjeseca. Želio sam maksimalno da se posvetim snimanju. Radimo od 15 do 20 sati dnevno, šest dana u nedelji, pa bi produkcija morala da ima razumijevanja kada je riječ o najosnovnijim ljudskim potrebama. Meni je porodica, ipak, na prvom mjestu – poručio je Levy, nakon što se dan kasnije vratio na snimanje.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti