Tijana Dapčević: Sin me nagovorio da se ofarbam u indigo plavu boju

Piše: Redakcija

Piše: Samila Ivković

Popularna pjevačica Tijana Dapčević, prepoznatljiva po plavoj kratkoj kosi, svoje fanove je prije nekoliko dana iznenadila novom bojom kose. Na svom Instagram profilu postavila je fotografiju na kojoj se vidi da je boja njene kose indigo plava, a za naš magazin otkrila je kako se odlučila na taj korak i zašto je izabrala baš ovu boju.

– Za boju se nisam odlučila sama, nego na nagovor sina Vuka. On je došao na ideju da se ofarbam u plavo, blue- indigo boja. Riješila sam da pustim kosu, ne smijem više da se blajham, a i morala sam da premostim do te neke dužine, kako moja frizerka kaže, da može da se šara. Moram da je pustim još nekoliko centimetara, te sam došla na ideju da se farbam u neku drugu boju, tamniju. A budući da je „Studio Prostor”, odnosno Srna odnedavno dobila te boje na biljnoj bazi; roza, ljubičasta, plava, žuta i mnoštvo drugih neobičnih boja, povela sam svog sina i on je rekao: “E, mama ova plava nije loša”, a imam i jedne cipele koje su baš tako plave i onda sam rekla zašto da ne, hajde da probam. Ispire se odlično, jer ne ide na zeleno, kao što bi se desilo da sam miješala blanš s plavom bojom – otkriva poznata pjevačica.

tijana2

Tijana nam je otkrila ko se brine o njenoj frizuri, te koji je tretman bio njeno revolucionarno otkriće.

– Šest godina o mojoj glavi se brine „Studio Prostor” u Beorgadu. U Sarajevu imam mnogo prijatelja, a čak i kada nemam poslovnih obaveza vrlo često odem. Kada sam tamo obično idem da se farbam, šišam i njegujem kod Ensara Dervišbegovića. On mi je drug, a u isto vrijeme i frizer. Svi idu u Pariz, London ili Rim, a ja idem u Sarajevo na nekoliko dana.
Svim ženama bih toplo preporučila ono što sam otkrila kod Ensara, a onda sam to prenijela i u Beograd, a zove se „Olaplex”, tretman za njegu farbane kose. To je linija koja se stavlja u taj čuveni blanš od koga kosa inače opada, tanji se i uništava, ali zahvaljujući „Olaplexu” ja i dalje imam kosu na glavi – kazala je Tijana.

Kratka kosa uvijek je „in” i mnoge žene se odlučuju za kratku kosu jer ju je lakše održavati nego dugu.

– Najlakše je održavati kratku kosu, jer ne moram kod frizera da se fenriam svaki drugi dan. Osim što imam kratku kosu, redovno je njegujem. Srna ima „Moroccanoil” što također preporučujem, a to je linija za njegu kose. Brinem se o svemu, a ne samo o kosi – kaže Tijana i dodaje na kraju: “Njegujte unutrašnju ljepotu: idite više u pozorište, čitajte više knjiga, slušajte dobru muziku, jer ako ste unutra lijepi onda se to vidi i spolja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti