Gianluca Vacchi: Ako želite zavesti, onda naučite slušati

Piše: Redakcija

Ako postoji osoba na svijetu koja je apsolutna zvijezda Instagrama i društvenih mreža, onda je to 49-godišnji italijanski businessman Gianluca Vacchi. U augustu je slavio 49. rođendan, prema već ustaljenom receptu, s najboljim prijateljima. Njegov profil na Instagramu prati više od dva miliona i četiristo hiljada fanova i taj broj nikada ne prestaje rasti. Zašto? Zato što Gainluca Vacchi predstavlja sve ono što danas žele žene, ali i muškarci: bogatstvo, moć, slavu i popularnost.

Porodični business

Nijedna njegova fotografija objavljena na Instagramu nema manje od 100.000 lajkova. Ovaj šarmantni Italijan jednostavno posjeduje sve. Diplomirao je ekonomiju i komercijalu u Bologni, a kao 29-godišnjak je napravio nekoliko ključnih poteza za kompaniju koja je u porodičnom vlasništvu Vacchija.
Riječ je o porodičnoj kompaniji „Ima“ koja je bavi proizvodnjom mašina za pakovanje lijekova i kozmetike. Ovaj posao, zapravo, vodi Alberto Vacchi, Gianlucin rođak. Gianluca je i dalje član Upravnog odbora, te većinski dioničar.
– Imao sam 12 kompanija u različitim sektorima, koje sam kupovao i prodavao. Bio sam najveći proizvođač kamp-kućica. Imao sam i fabriku koja se bavila proizvodnjom vrata za mašine za veš, radio sam na osnivanju „Toy Watcha“ – kazao je u jednom od intervjua Ginalucca Vacchi, koji je internet-senzacija postao kada je na instagramu objavio kratki video na kojem pleše sa svojom djevojkom. Svi su odmah željeli znati koje šarmantni Italijan, sijede kose, s velikim brojem tetovaža i pritom veoma zgodan, koji tako dobro pleše?
U čemu je tajna njegovog medijskog uspjeha?
– Znam da sam lako ušetao u umove omladine kao neko ko ih inspirira, jer se oni danas žele identificirati s osobama poput mene. Ne kažem da sam ja osoba s kojom se treba identificirati, ali im na neki način želim pokazati šta možeš ostvariti ukoliko se ne plašiš rizika i ukoliko nisi kukavica – kaže Vacchi, poznat i po svojim treninzima, te izvajanom tijelu
– Mladi koji prate moje postove, vide da sam iskren. Sve pokazujem bez maske, takav sam kakav jesam. Ne izbjegavam ironiju i uvijek kažem da onaj ko se ne smije, nije ozbiljna osoba.

Tetovaže za životno iskustvo

Više od njega samog intrigiraju njegove tetovaže. Gotovo da nema nijednog dijela na tijelu (osim glave) da nije istetoviran, a na tijelu ih ima više od 100.
– Tetovaže su tu da govore o vašem životnom iskustvu. One su manifest života.
A riječ koja se najviše ponavlja na Gianlucinom tijelu je „elastičnost“.
– „Elastičnost“ predstavlja individualnu dušu i snagu čovjeka da reagira na negativne događaje tako što će ih prihvatiti i preobratiti u pozitivne. Javilo mi se više od 500 momaka i djevojaka iz cijelog svijeta, koji su, također, istetovirali tu riječ na svome tijelu – kaže Vacchi.
A druga riječ koja ga najbolje opisuje jeste „enjou“ (uživanje, užitak).
– Naravno, svi zaboravljamo da je život prolazan. Mislimo da ćemo živjeti vječno. A potrebno se zaustaviti i prihvatiti one lijepe stvari koje nam život pruža. „Enjou“ znači „živi život“, „uživaj u životu“, „uživaj u svakom aspektu života“. Upravo zbog toga sam tako nazvao i svoju knjigu u kojoj sam pisao o sebi i svojoj životnoj filozofiji.
Italijani su nadaleko čuveni kao veliki zavodnici, pa se takva titula pripisuje i atraktivnom Gianluci. No, on tvrdi kako nije zavodnik.
– Ako mislite da zavodite nekoga, onda to morate činiti kako na fizičkom, tako i na intelektualnom nivou. Ja imam veliku dozu samopouzdanja, ali ne bih za sebe mogao reći da sam zavodnik. Veoma sam direktan u komunikaciji i zato me cijene mlađe osobe. I oni su direktni, ali i uljudni i puni poštovanja. To su osnovne vrijednosti u mom životu – objašnjava Vacchi, te savjetuje.
– Nikada mi nije mrsko posavjetovati omladinu. Ono što svima kažem jeste da više koriste dobre manire, da se više obrazuju, jer je to najbolje oružje za uspjeh. Ipak, najvažnije od svega jeste znati slušati. Morate znati slušati da biste znali zavesti.
A Gianlucini fanovi doslovno su poludjeli za videom na kojem pleše balet. Ima oko pet milion pregleda na Instagramu i postao je nešto kao blockbuster.
– Ne mogu se pohvaliti da sam ikada išao na časove plesa, samo imam dobar smisao za ritam.
Osim što pleše, strastveni Italijan skoro svakog dana provede sat i po baveći se nekim sportom, trčanjem, gimanstikom, tenisom ili pilatesom.
– Volim raditi sve što me pokreće, samo da ne ležim. U formi sam, jer sam uvijek na nekoj vrsti dijete. Vino nikada ne pijem dok jedem, a sebi alkohol dozvolim samo kada izlazim i treba biti istrajan u tome. Istrajnost je ključ svega.
Nećete se iznenaditi činjenicom da Gianluca za poslovna putovanja koristi jahte, helikoptere i avion s vlastitim inicijalima „GV“. Njegov odjevni stil mnogo je više od originalnog, a nerijetko se slika u svilenim pidžamama.
– Moj ormar zaista je ogroman, ali mislim da imam definiran stil.Volim se igrati s odjećom i kreativnošću. Prije tri godine sam dizajnirao pidžame za brand „Amen“, koji su, nakon toga, odlučili proizvesti samo žensku liniju. Lud sam za asesoarima. Posjedujem više od 20 prstenova s mojim monogramom, stotine narukvica, više od 300 kravata, 50 šešira i bezbroj štapova. Ali, moja najveća strast su smokinzi. Obožavam ih, a u ormaru ih imam najmanje 30.

 Volim raditi sve što me pokreće, samo da ne ležim. U formi sam, jer sam uvijek na nekoj vrsti dijete. Vino nikada ne pijem dok jedem, a sebi alkohol dozvolim samo kada izlazim i treba biti istrajan u tome. Istrajnost je ključ svega

[nggallery id=892]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti