Manekenke sa najvećom zaradom u 2016. godini

Piše: Redakcija

Ova 35- godišnja manekenka se nalazi na vrhu Forbesove liste još od 2002. godine. Iako se ovim poslom više ne bavi aktivno ona se, po zaradi, i dalje nalazi ispred drugoplasirane Adriane Lime čija je zarada 20 miliona dolara.

adriana

Treće mjesto dijele Kendall Jenner i Karlie Kloss sa zaradom od deset miliona dolara. Kendall se 2015. godine pojavila na pistama, a tada je zauzimala 16. mjesto na ovoj listi. Zahvaljujući saradnji sa brendovima poput Calvin Klein i Estée Lauder, za samo godinu dana je uspjela doći do trećeg mjesta.

kendel

Nova lica na listi su Rosie Huntington-Whiteley, trenutno najbolje plaćeni britanski model, i Gigi Hadid, koje dijele peto mjesto sa zaradom od devet miliona dolara.

gigi

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti