Svi žele MODAMO x INGEA handmade mirisnu vodicu za lice i tijelo

Piše: Redakcija

– U obiteljskoj radionici kozmetike INGEA, u Strugama pored Čapljine u Hercegovini, proveli smo jedno poslijepodne isprobavajući esencije raznih mirisa koji probude osjetila i čula za koja niste ni svjesni da imate. Svježina koju smo željeli ‘zatočiti’ u bočicu prirodo izvire iz agruma, a kada smo osjetili sladak, senzualan i istovremeno gorki miris nerolija koji se dobiva od cvjetova gorke narandže znali smo da će upravo njegova esencija biti baza naše mirisne vodice. Ulje nerolija je u kozmetici veoma cijenjeno i prepoznato kao jedan od najjačih prirodnih antidepresiva, ali i kao izuzetan afrodizijak. Počevši s bazom od nerolija, jasno je bilo da ćemo vodicu dalje razvijati uz mirisne note agruma, pa smo je tako nadogradili aromama narandže i limuna. Ulje narandže i limuna, pored toga što iznimno pozitivno djeluje na raspoloženje, potiče i proizvodnju kolagena, povećavajući protok krvi kroz kožu –  kažu o vodici i inspiraciji za njeno nastajanje iz uredništva portala MODAMO.info

ingea-mirisna-vodica1
Mirisna vodica dolazi u jednostavno bočici pročišćenog dizajna, s raspršivačem za jednostavno nanošenje. Pojedinačno pakiranje je od 100ml, veoma praktično za nositi, pa čak i u najmanjoj ženskoj torbici kako bi uvijek, u bilo koje doba dana i noći mogli posegnuti za mirisnim osvježenjem i dodatnom energijom.
Vodica je premijerno predstavljena na FORMA druženju u hotelu Bosnia u Sarajevu, a dostupna je za kupovinu preko Facebook stranice ‘Ingea Prirodna kozmetika’ kao i preko njihovog web shopa kojeg ćete naći na adresi www.ingeaprirodnakozmetika.com.

Pročitajte još