Pet novih parfema koje morate imati ove jeseni

Piše: Redakcija

La Femme, Prada

la-femme-prada

“Parfem je prilika da stavite akcent na osjećanja, iracionalnost i instinkt”, kaže dizajnerka Miuccia Prada. Ona je željela da La Femme odražava različite žene koje su izabrale da ga nose. Cvjetni dezeni, kao glavna Pradina inspiracija za jesen 2016. su utjecali i na izradu parfema koji se zasniva na svježem frangipani cvijetu pomiješanim sa egzotičnim drvetom ylang-ylang i opojnom tuberozom, dok vanila i pčelinji vosak dodaju glatkoću, a vetiver vlažnost. Krajnji efekt, je egzotičan ali prijatan, jasan miris.

Kenzo world, Kenzo

novi-kenzo

Sa ovim nekonvencionalnim mirisom, dizajneri Carol Lim i Humberto Leon odaju počast duhu “inovacija i pobuna” koji se smatraju oličenjem Kenza Takada, osnivača brenda. Tri elementa definišu parfem: omiljeno cvijeće Lima i Leona- božur i jasmin, sa podnotama ambroksana i sintetičkog ćilibara koji daje drvenastost i dubinu mirisu. Upečatljivo oko se ponavlja kao motiv, a odnosi se na ikonografiju indijskih hramova.

Mille Feux, Louis Vuitton

mille-feux

Mirisno putovanje počinje sa Les Fontaines Parfumées, historijskim mjestom u Graseu, Frrancuskoj. Novi Louis Vuittonov parfem Mille Feux slavi način na koje zvjezdano nebo, odnosno polarna svjetlost pojačava magiju putovanja. Parfimer, Cavallier Belletrud osmislio je način da izdvoji miris kože od sirovog materijala koji se koristi u izradi LV torbi, a zatim ga je iskombinovao sa malinom, osmantusom, i majskom ružom- kombinacijom koja je, kako kaže, veoma senzualna i nježna, baš kao koža.

McQueen, Alexander McQueen

alexander-mcqueen

Dizajnerka Sarah Burton je željela da McQueen parfem bude prirodan i da se bazira na cvijeću, dok prenosi misterioznu erotiku. Karakteristični po noćnom cvjetanju- jasmin, tuberoza i ylang-ylang, u kombinaciji sa ćilibarom, evociraju ženu koja sija tokom dana, i zavodi noću. Zlatno perje koje se nalazi na bočici je inspirisano Sarahinom fantastičnom kolekcijom za proljeće 2011.

Bikini Questa Sera, Christian Louboutin

cl-parfem

Bočica u boji zlata i ćilibara evocira egipatski zalazak sunca, upravo zato što je Christian Louboutin želio da prenese zagrijanu senzualnost sunca na toplu kožu. Kako bi stvorili taj efekat, parfemer Pierre Negrin je iskoristio dugotrajni, prozračan jasmin i sandalovinu koji će vam stvoriti onaj poseban osjećaj toplote koji ostaje na vama nakon dana provedenog na plaži.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti