Džejla Ramović: Ovo je moja godina

Piše: Redakcija

Čak ni povreda u nozi (pokidani ligamenti op.a) nisu mogli omesti talentiranu Džejlu Ramović da odnese ubjedljivu pobjedu u prvoj sezoni muzičkog showa “Neki novi klinci”. Ova 14-godišnjakinja oduševila je i publiku i žiri, te zasluženo pobijedila u muzičkom takmičenju čije finale se desilo prošle nedjelje u Beogradu. Džejla se iste večeri vratila u rodno Goražde, čiji je trenutno najveći ponos, a dan poslije s našim čitateljima podijelila je svoje prve utiske.

– Osjećam se prelijepo, mada još ni sama nisam u potpunosti svjesna šta se to desilo. Ovo je zaista za mene velika stvar.

dzejla ramovic3

 Mi smo od samog početka vjerovali u tebe i za nas nikada nije postojao nijedan drugi pobjednik. Jesi li ti, tokom ovog takmičenja, ikada sumnjala u sebe?

– Ušla sam u ovaj projekt s ciljem da dođem makar do polufinala i trudila sam se. Za svaki krug sam pažljivo birala pjesme, pripremala se i pjevala kao da pjevam zadnji put. Doduše, bilo je i nekih lošijih nastupa. Ali, sve u svemu, zadovoljna sam kako je sve proteklo. Na kraju se ispostavilo da sam se dobro pokazala.

 Prva si pobjednica prve sezone showa “Neki novi klinci”. Šta te sada očekuje, kakve obaveze imaš prema “Grand produkciji”?

– Još nisam vezana ugovorom za “Grand”, ali snimit ću dvije pjesme za ovu produkciju. Jednu ću izvesti sama, druga će biti duet. Mislim da “Grand” produkcija nema neke velike planove za mene, jer mi je tek 14 godina. Još sam premlada da bi mi organizirali neke nastupe. Vjerovatno će sačekati da porastem, pa onda više ulagati u mene.

 Završavaš osmi razred, planiraš li upisati srednju muzičku školu?

– Nisam planirala upisati muzičku školu, jer bih u tom slučaju odabrala solo pjevanje, a to bi više išlo ka klasici i operi, što me toliko ne zanima. A svakako planiram ostati u Goraždu, ali ovdje nemamo srednju muzičku školu. Iskreno, nisam još izabrala, vidjet ću šta vrijeme donese.

 Osim što si talentirana za pjevanje, šta te još zanima, kakve su tvoje sklonosti?

– Odlična sam učenica, volim se još baviti sportom, ali imala sam manju povredu noge, pa mi je to sada uskraćeno. Volim slikati, pjevati… Moja rodica studira na Likovnoj akademiji, sestre i roditelji pjevaju, pa sam to, vjerovatno, naslijedila od njih.

Koliko imaš sestara?

– Imam dvije starije sestre.

Tvoja porodica je sve vrijeme bila uz tebe, ali čini nam se da je mama nekako najviše strepila, svaka emocija joj se mogla čitati na licu. Koliko je ona bila sretna nakon tvoje pobjede?

– Mama se najviše uzbudila i najviše je bila sretna. Podržavala me u svakom mom postupku. Pjesme sam uvijek birala s mamom i sa sestrama. Da nije bilo njih, vjerovatno ne bih pobijedila.

dzejla ramovic

 Članovi žirija su za tebe imali samo riječi hvale, čiji kompliment ti je najviše prirastao srcu?

– Bio je čitav niz lijepih komentara i riječi, a ja sam uvijek najviše voljela slušati kako moje pjevanje komentira Bane Mojićević. Sve bi izanalizirao, sagledao i onda kazao ukupan dojam.

Jesi li svjesna koliko si talentirana?

– Pa, ne znam… kažu da jesam…(smijeh).

Kako ćeš provesti ostatak ljeta?

– Kada sam pobijedila na Face televiziji “Ko je sevdah faca”, osvojila sam putovanje u Antaliju, tako da tamo idem sa svojim sestrama. Putujemo 19. jula. Ovo je, čini se, moje ljeto i moja godina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti