Procurili transkripti najvećeg skandala u Hollywoodu: Bill Cosby priznao da je djevojkama davao tablete, a potom se upuštao i u određene seksualne aktivnosti

Piše: Redakcija

Priča o jednom od najvećih skandala u Hollywoodu mogla bi ovih dana doživjeti svoj vrhunac. Prcurili su naime transkripti saslušanja najpoznatijeg komičara Billa Cosbyja, kojeg nekoliko žena tereti da ih je svojevremeno prvo drogirao a onda i seksualno iskoristio.

Kad se pojavio ovaj skandal, koji je šokirao svijet, Cosby je prvo negirao optužbe, međutim, sada je priznao da je 19-godišnjoj Theresi Serignese u Las Vegasu 1976. godine dao tablete metakvalona, psihoaktivnog lijeka koji nakon dugotrajnijeg uzimanja izaziva psihičku i fizičku ovisnost, te srčane i dišne smetnje. Metakvalon djeluje poput sedativa, barbiturata i daje se depresivnim bolesnicima. Priznao je i susret s drugom tinejdžerkom 2000. godine koja mu je pružila “ručno zadovoljstvo”.

Bill Cosby, osim što je priznao seksualne susrete s tinejdžerkama, također je priznao i vezu s agencijom koja mu je na sedmičnoj bazi slala manekenke na druženje te upotrebu barbiturata, a transkript sa saslušanja procurio je dok se iščekuje odluka hoće li biti suđenja.

Bill Cosby se ovih dana mora pojaviti na sudu u Pennsylvaniji gdje će se konačno odlučiti hoće li optužba za kazneno djelo seksuallnog napastvovanja ići na suđenje.

Drugu tužbu koju tek treba razriješiti podigla je Andrea Constand koja je glumca upoznala 2002. godine, godinama su se družili, a ona ga je zvala svojim mentorom. Njihove su izjave oprečne, no Constand ga je prijavila policiji još 2005., gotovo godinu dana nakon navodnog napada. Constand tvrdi da joj je dao tablete za koje je rekao da su biljne, a usto je popila malo vina. Probudila se satima kasnije, s podignutom majicom i raskopčanim hlačama, te je odmah pobjegla iz kuće.

Kroz sva ova saslušanja uz Cosbyja je njegova supruga Camille koja je također morala davati iskaze. Par se oženio 1964. godine i imaju četiri kćerke – Erinn, Ensu, Evin i Ericu. Najstariji sin Ennis ubijen je u pokušaju pljačke kad je imao 27 godina iz vatrenog oružja dok je mijenjao gumu pored ceste 1997. godine.
Donosimo vam dijelove transkripta sa saslušanja u kojima Cosby priznaje davanje sedativa djevojkama i seksualne odnose.
O vezi s Theresom Serignese koja je nakon incidenta s njim živjela nekoliko sedmica.

P: Jeste li joj dali metakvalone?

O: Da.

P: Kako su tablete djelovale na nju?

O: Postala je, kako smo onda govorili, omamljena.

P: Ona smatra da nije bila u stanju donijeti odluku je li sposobna za seks nakon toga. Mislite li da je to tačno?

O: Ne znam… Prije koliko se godina to dogodilo? 1976? Susreo sam gđicu Picking u Las Vegasu. Našli smo se iza pozornice. Dao sam joj metakvalone. Nakon toga smo se poseksali.

O seksualnom odnosu s tinejdžericom

P: Rekla je da vam je napomenula da ne pije, vi ste je pozvali k sebi i dali joj amaretto. Sjećate li se da ste joj dali alkohol?

O: Ne.

P: Rekli ste joj da sjedne kraj vas na kauču, zagrlili je i počeli je masirati po ramenima i rukama. Je li to točno? To se dogodilo nakon što ste upoznali njene roditelje.

O: Pojasnite mi vremensku odrednicu.

P: Imala je 17 godina, ali kroz period u kojem ste se poznavali, navršila je 18 ili 19 godina. Jednom prilikom kasnije vam je izmasirala penis losionom, je li tako?

O: Da.

P: Dakle, koristila je losion za masažu vašeg penisa i vi ste ejakulirali?

O: Bingo.

O tinejdžerici koja je podigla tužbu protiv njega

O: Nahranio sam je i popila je tri pića. Došli smo u dnevnu sobu, prošli smo kroz glumu, osnovne zakonitosti. Potom smo sjeli na kauč i legli zajedno. Bio sam iza nje.

P: Je li ležala ili sjedila?

O: Ležala je.

P: Je li zaspala?

O: Da.

P: Što ste vi radili nakon što je zaspala?

O: Ustao sam.

P: Jeste li se upuštali u bilo kakav seksualni kontakt s njom dok ste bili na kauču?

O: Ne.

P: Jeste li svjesni da je svjedokinja s te večere izjavila: “U nekom trenutku Cosby i žena su sjedili na kauču i Cosby joj je masirao leđa”.

O: Da.

P: “Cosby je zatim spustio hlače kako bi mu pružila oralno zadovoljstvo”.

O: Kako bi mi pružila oralno zadovoljstvo? Ne, to se nije dogodilo.

P: “Žena je odbila Cosbyja i odmah ju je glumčev vozač odveo kući”.

O: Ni to nije tačno.

Izvor: Daily Mail i Jutarnji list.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti