Mirela Priselac: Najbolja kozmetika je ona koja se ne testira na životinjama

Piše: Redakcija

Njega kože

Vremena za njegu kože trošim onoliko koliko mi treba da ujutro nanesem hidratantnu kremu za dan, a navečer neku malo hranjiviju za noć. S vremena na vrijeme, recimo jednom u dvije sedmice, napravim peeling lica s nekim od preparata za peeling, a masku stavim jednom svake prestupne, hehe…

Njegu ne bih mogla zamisliti bez tonirane kreme koju koristim svaki dan! U posljednje vrijeme mijenjam toniranu kremu i BB kremu, to mi je odlično jer pokriva nepravilnosti, a nije teško kao puder.

Najbolji preparati su oni koji se ne testiraju na životinjama! Znam da je u današnje vrijeme dosta teško “otkriti” koji su brendovi pažljivi prema životinjama, jer to vješto prikrivaju, ali uz malo surfanja internetom sve se sazna! Bitno mi je da koristim preparate koji su nastali na humani način.

Najviše novca trošim na proizvode za zube, koristim prirodnu pastu “King Julio” koju izrađuje moj prijatelj ili Paradontax. Također, koristim vodice za ispiranje i čuvanje desni… Posjeti zubaru nisu baš jeftini pa se trudim prevencijom sačuvati nešto novaca.

Apsolutno koristim preparate s oznakom eko! Mislim da bi nam to svima trebao biti prioritet, pogotovo jer takvi proizvodi nisu mnogo skuplji od onih ne-ekoloških. Na taj način se osjećam barem malo bolje zbog svakodnevnog zagađivanja planeta, kao što se trudim odvajati staklo, plastiku i metal.

Salon u kupaonici

Redovno odlazim na depilaciju i kod pedikera. Manikuru radim sama, to mi je moment kad se opuštam i radim nešto za sebe. To je baš “moje vrijeme”. Također, prije nekoliko godina sam kupila ručni depilator koji je sam sebe “isplatio” u roku od nekoliko mjeseci, pa kad ne stignem na depilaciju, otvaram salon u kupaonici, hehe…

Najbolja depilacija je…

Definitivno preporučam depilaciju šećernom pastom. Nema urastanja, sve su prirodni sastojci i vrlo je dugotrajna! Ipak, najbolja je ona depilacija koja je bezbolna, a takvu još nisu izmislili (nažalost, hehe)

Sok za vraćanje sjaja

Volim s vremena na vrijeme napraviti sok od đumbira, limuna i meda koji sama skuham, iscijedim i kao takav može potrajati barem dva dana. Nevjerojatno je kako đumbir pomaže da se osjećaš bolje, preporođeno, a postupak izrade soka je vrlo jednostavan!

Njega kose

Odlazak frizeru – to mi je Ahilova peta! Najradije bih išla svake dvije sedmice, jer se na kratkoj kosi odmah primijeti kad naraste, ali samu sebe nekako iskontroliram da ne pretjeram! Idem jednom mjesečno na šišanje, a svakih mjesec i pol na bojanje.

Otkriće godine je lak za kosu L’Oreal Professionel, Techni Art! Bez njega nikuda (osim na more, kad sol pomaže u oblikovanju kose). Pošto kosu perem svaki drugi dan, bitno mi je da imam kvalitetne preparate za ovo moje paperje.

Mislim da ću se uskoro obojati u ružičasto ili ljubičasto. Frizerka mi je otkrila preljeve u tim bojama i mislim da ću uskoro to i isprobati. Poslat ću vam fotke, haha! I naravno, pošto imam ravnu kosu, želja mi je imati kovrčavu. Naravno, sve uvijek obrnuto od onoga što imam!

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina “Azra” (br. 861)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti