Ko su izabranice Jale i Bube Corellija: Meko srce reperskih grubijana

Piše: Redakcija

Piše: Lejla Lojo
Foto: Edvin Kalić; Lokacija: Salon namještaja Sincro Vills, Sarajevo

Alma Ikanović i Jasmin Fazlić Jala: Kad prijateljstvo završi zarukama

jala djevojka

Lijepa Tuzlanka i talentirani Sarajlija svoju vezu počeli su prije šest godina, a od devetog novembra prošle godine Alma na svojoj ruci nosi zaručnički prsten.

– Sve je počelo slučajno, pa tako i naše zabavljanje, kojem su prethodile višemjesečne prijateljske kafe. Alma je, naime, rodica muzičara s kojim sam sarađivao i upoznali smo se kada je došla u Sarajevo da studira. I bili smo prijatelji sve do trenutka kada sam shvatio da tako više ne može. Zapravo smo došli na granicu ili friend zone ili veza… (smijeh). I eto, završili smo vezom, koja traje šest godina – priča nam Jasmin.

Njegova djevojka Alma je studentica menadžmenta, ali je zaposlena i kao trgovac u BBI centru. S obzirom na to da su oboje zaposleni, najteže im pada razdvojenost.

– U početku je sve bilo lakše, ali Jasmin sve više ima nastupa i ja sam zaposlena, tako da nam malo vremena ostaje za nas dvoje – kaže nam Alma i dodaje da je za opstanak veze ključno povjerenje.

– Bitno je da od samog početka postoje povjerenje, prijateljstvo i poštovanje. To su neki glavni uslovi da bi veza uspjela. Karakteri vam ne moraju biti isti, niti morate voljeti iste stvari, ali se morate poštovati. Nas dvoje karakterno uopće nismo slični – iskreno će Alma.
Datum vjenčanja će, zbog brojnih Jasminovih obaveza, još sačekati.

– Nismo još odredili datum i nećemo žuriti. Uvijek smo govorili da ćemo se uzeti kad sve bude na svom mjestu. Ali, meni je posao takav da mi se većina stvari dešava neplanski i spontano, tako da čekamo na taj pogodan trenutak, da prođe Eurosong i sva frka oko toga – kaže Jala, dodajući da mu novostečena popularnost nije ni najmanje mrska.

-Mi smo i ranije imali svoju publiku i nastupali, ali tada smo bili popularni na internetu. Kako je krenula ova priča s Eurosongom, uslijedio je šok. Za samo sedam dana gostovali smo na svim televizijama i sada nas svi prepoznaju. U neku ruku mi to godi, jer sam to oduvijek htio. Ovo je posao kojim se planiram baviti još dugo i naravno da mi ta popularnost ide naruku.

A o svojim očekivanjima od Eurosonga u Švedskoj i plasmanu naše države, Jala kaže:
– Iskreno, nisam bio tako veliki optimist. Nadao sam se nekom normalnom rezultatu, ali kad sam čuo ostale pjesme i kad sam vidio komentare po društvenim mrežama i anketa, postao sam optimist. Pa zašto ne očekivati i pobjedu?

 

Jasmina Đuderija i Amar Hodžić: Suprotnosti se privlače

buba corelli djevojka

Da joj je neko u gimnazijskim danima rekao da će se početi zabavljati s Amarom, te da će njihova veza trajati sve do danas, Jasmina nikada ne bi povjerovala u te riječi. No, sudbina im je pisala baš takve životne stranice. Oboje su pohađali Četvrtu gimanziju na Ilidži. Amar je bio u starijem razredu i kako ga je rap muzika zanimala od malih nogu, te se njome i bavio, nerijetko bi završavao kao glavna zvijezda na stranicama školskog magazina. Jasmina, kroz osmijeh priznaje da joj je njegova školska popularnost prilično išla na živce, ali, kako se i sama bavila plesom, zatrebala joj je muzička podloga za koju se, naravno, pobrinuo Amar.

-Počeli smo se zabavljati 2009. godine, a ovog februara obilježili smo sedmu godišnjicu. Svi kažu da je ta sedma godina kritična, ali naša je dobro počela. Naravno i naša veza, poput svake, ima uspona i padova, ali nas dvoje smo kao jedno, iako smo potpuno različitih karaktera. Ja sam više mirna i povučena, a Amar je energičniji – kaže nam Jasmina, inače studentica žurnalistike u Sarajevu.

Amar se rap muzikom počeo baviti još u osnovnoj školi, a svoju prvu pjesmu posvetio je rođaku, koji je tragično nastradao kao 18-godišnjak.
-Muzika je oduvijek bila moje utočište, u najtežim i najljepšim životnim trenucima. Moj najveći uzor je Eminem, a kada je riječ o domaćoj muzičkoj sceni, ne bih s ograničavao samo na hip hop. Volim slušati Dinu Merlina – kaže Amar, dodajući da je u posljednje vrijeme hip hop i rap scena sve popularnija i u našoj zemlji.

-Sad možemo živjeti od ovoga čime se bavimo, a mnogo radimo za druge, pišemo tekstove, produciramo, miksamo. Ne bježimo ni od saradnje sa folk izvođačima, jer nam to omogućava da uđemo u neke prostore gdje ranije nismo mogli. Trenutno sarađujemo s Dadom Polumentom, Milicom Pavlović, Gocom Tržan, Elenom Kitić, kćerkom Mileta Kitića, koja je odličan izvođač i koju uopće ne zanima folk muzika. A, moja velika želja jeste saradnja s Jelenom Karleušom i nadam se da će se jednog dana ostvariti – iskreno će Amar.

Zbog višemjesečnog odsustva sa scene, s Jalom ne nastupa na ovogodišnjem Eurosongu, ali ga uspjeh njegovog kolege izuzetno raduje.
-Mnogo je veća potražnja za nama otkako je Jala postao jedan od predstavnika na Eurosongu. Inače, nikad se ne razdvajamo kad je riječ o muzici i zajedno bismo bili i na Eurosongu, ali, nažalost, nisam bio tu. Ipak, njegov uspjeh je i moj uspjeh, i obratno – kaže na kraju Amar.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti