Beauty tajne holivudskih diva… u koje ćete teško povjerovati

Piše: Redakcija

Bette Davis: Krastavice i vazelin

tajne bette davisMnogi se pitaju kako je glumici Bette Davis do danas pošlo za rukom sačuvati živost u očima. Tajna je u svježim krastavicama, koje je na kapke stavljala tokom noći. A ispod očiju svakodnevno je nanosila vazelin, kako bi smanjila i eliminirala tamne krugove oko očiju.

Elizabeth Taylor: Brijala lice

tajne elizabeth taylorJednako kao Kleopatra, koju je svojevremeno igrala, i Elizabeth Taylor brijala je svoje lice. Možda vam to zvuči čudno, ali na taj način je eliminirala sve suvišne dlake koje bi rasle, ali i uklanjala odumrle ćelije s lica. Zato joj je lice uvijek izgledalo zategnuto i glatko.

Audrey Hepburn: Tajna bambi pogleda

tajne audrey hepburnPitate li se u čemu je bila tajna Audreyinog bambi pogleda? Nije u maskari nego pribadači koju bi koristila nakon nanošenja maskare za razdvajanje trepavica.

Carole Lombard: Linija za pravilan nos

tajne carole lombardGlumica Carole Lombard doživjela je saobraćajnu nesreću u kojoj je polomila nos i više nije bio savršeno prav. Kako bi to prikrila šminkom, prije nanošenja pudera, dužinom nosa bijelom olovkom bi nacrtala pravu liniju i time ga optički ispravila.

Grace Kelly: Kraljica konturiranja

tajne grace kellySuprotno popularnom vjerovanju da je konturiranje novija tehnika u šminkanju ili da ju je izmislila Kim Kardashian, bilo je žena koje su to činile mnogo ranije. Poput glumice, a kasnije princeze Grace Kelly. Bila je poznata po tome da je rumenilom naglašavala jagodične kosti. Jednu nijansu bi koristila za područje ispod jagodica, a na jagodice bi nanosila tamniju nijansu.

Marlene Dietrich: Izvadila kutnjake

 

tajne marlene dietrichNjemačko-američka glumica Marlene Dietrich imala je brojne asove u rukavu kada je riječ o ljepoti, ali najviše je bila poznata po tome što je dala izvaditi kutnjake kako bi još više naglasila jagodice. No, to nije sve, Marlene je koristila i hirurške trake, kako bi zatezala lice, odnosno napravila privremeni face-lifting.

 

Rita Hayworth: Ulje za talase u kosi

tajne rita hayworthNiko nije imao tako talasastu kosu kao Rita Hayworth. Baš uvijek je imala dotjeranu frizuru, a to joj je polazilo za rukom, zahvaljujući ulju koje je stavljala u kosu nakon svakog pranja. Potom bi kosu zamotala u peškir i puštala da kosa upije ulje 15 minuta. Ulje je ispirala toplom vodom i sokom od limuna. Ovaj trik bismo mogli primijeniti i danas, zar ne?

Mae West: Ulje od kokosa za savršeno lice

tajne mae westUlje od kokosa i danas ima veliku primjenu u kozmetičkoj industriji, a glumica Nae West ga je tokom ’30-ih godina prošlog vijeka koristila umjesto kreme za lice. Nanosila ga je svakodnevno, a njeno lice bilo je uvijek blistavo i mladoliko.

Gloria Swanson: Sirovo povrće

tajne gloria swansonGloria Swanson bila je poznata po tome što se zdravo hranila, ali kada je povrće u pitanju, svrhu mu je našla i u kozmetici.

– Moja najveća beauty tajna je sirovo povrće. Stavljam ga na lice, a poslije toga ga pojedem. Ako mene pitate, nema boljeg beauty preparata od svježeg povrća.

Ingrid Bergman: Izbrijavanje za duže čelo

tajne ingrid bergmanIngrid Bergman bila je poznata po prirodnom izgledu, a šminkala se jedino kada je snimala filmove. Ipak, jedan trik koristila je kako bi imala duže čelo. Izbrijavala je kosu oko čela u dužini od jednog centimetra.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti