Rowan Atkinson: Nova životna stranica s 30 godina mlađom glumicom

Piše: Redakcija

Rowan Atkinson, kojeg će generacije, šta god da snimi ubuduće, najviše ipak pamtiti po ulozi luckastog i smiješnog Mr. Beana, ovih dana javnost ne intrigira novom ulogom, već svojim privatnim životom. I Rowan je krenuo stopama nekih svojih kolega te je za životnu saputnicu izabrao tri decenije mlađu glumicu Louise Ford.

Rowan i Louise u vezi su dvije godine, a tek su sada odlučili da žive zajedno. Slavni glumac, za kojeg se smatra da ima bogatstvo od 70 miliona funti, za Louisu i sebe je u Sjevernom Londonu kupio stan u vrijednosti od četiri i po miliona funti, a u zajednički dom će se useliti samo nekoliko sedmica nakon što je sudski finaliziran razvod od supruge Sunetre Sastry s kojom ima dvoje djece: 22-godišnjeg sina Bena i dvije godine mlađu kćerku Lily.

Tužni samci

Neposredno prije nego što će 2012. godine upoznati mladu glumicu Ford, u koju se, pišu britanski mediji, odmah zaljubio, i zbog koje će ostaviti suprugu, Atkinson je u jednom intervjuu priznao kako osjeća određenu bliskost s usamljenim likovima koje je igrao.

– Igrao sam nekoliko takvih tužnih, izoliranih samaca – Bean je najočitiji, i na neki način se mogu identificirati s njima, ili barem s nekim aspektima njih – kaže Rowan.

U Britaniji je mnogo govoreno o njegovom razvodu. Malo ko je očekivao da će 60-godišnji glumac razoriti 24 godine dug brak. Kada je 2014. godine obznanio da se razvodi od Sastry, supružnici su gradili 11 miliona vrijednu kuću u Oxfordshireu. Nakon toga Rowan se preselio u londonski stan, dok je Sastry ostala da živi u 21 milion funti vrijednom porodičnom dvorcu u Londonu. Izvori za “Daily Mail” pričaju kako su šezdesetogodišnji Rowan i 32-godišnja Louise nevjerovatno povučeni ljudi, a odlukom da zajedno žive nakon dvije godine veze, pokazuju kako su veoma ozbiljni u vezi s njihovom ljubavi.

Atkinson je Louise upoznao 2012. godini, kada su zajedno igrali u komičnoj predstavi na West Endu “Quatermaine’s Terms”. Poznavaoci rada mlade glumice, hvale njen glumački talent, naročito za uloge u komedijama, u kojima je sam Atkinson briljirao. Dok je ona angažirana u sitkomu “Crashing” na Channel 4 kanalu, Rowan je angažiran na drugim projektima.

Nerazumno ponašanje

– Oni rade kao par, jer su oboje glumci komedije i razumiju rad jedno drugog – kažu izvori bliski paru.

Sunetra Sastry, kćerka indijskog inžinjera iz Zapadnog Londona, koja je Atkinsona upoznala krajem osamdesetih, a s njim se vjenčala 1990. godine, razvod je temeljila na takozvanom “nerazumnom ponašanju”. Na sudskom postupku koji je trajao 65 sekundi nije bio prisutan Atkinson. Parnica je finalizirana tek prije nekoliko sedmica.

To “nerazumno ponašanje”, pojašnjavaju britanski advokati, najčešći je razlog kojeg parovi navode kada podnose papire za razvod. Nerazumno ponašanje, ističu oni, mogu značiti mnogo toga; naprimjer, možete tvrditi kako vam partner priča previše, ili kako on ili ona nikad ne slušaju šta govorite, ili, naprimjer, da suprug uvijek želi ići vani s prijateljima… No, u slučaju Atkinsona, čini se da je “nerazumno ponašanje” bilo u činjenici da se zaljubio u “duplo” mlađu ženu od sebe i zbog nje okončao svoj 24 godine dug brak.

Pročitajte još