Hranite se kao svjetska zvijezda: Dvije supe pune zdravlja

Piše: Redakcija

1. Supa od đumbira i mrkve

Sastojci:

Oko 400 grama mrkve
Tri do četiri kašičice svježe naribanog đumbira
1/4 šoljice kokosovog ulja, rastopljenog
Voda
So
Priprema:

– Napunite šerpu srednje veličine vodom, nakon što voda prokuha posolite je s malo većom količinom soli, jer ovdje prvi put dodajte ukus
– Dodajte mrkvu i kuhajte je 20 minuta, potom je procijedite zadržavajući tekućinu za kasniju upotrebu.
– Stavite skuhanu mrkvu u blender, u to dodajte svježe naribani đumbir, kokosovo ulje i pola šoljice tekućine u kojoj se kuhala mrkva
– Ako želite da vam supa bude tečnija, onda u smjesu dodajte još skuhane tekućine, s manje vode imat ćete gušću, bogatiju supu, također možete dodati i više kokosovog ulja ako želite gustu, baršunastu kašu. Supa se može držati u frižideru
– Dodajte po želji još soli

supa1

 

2. Supa od celera

Sastojci:

Jedan veliki korijen celera
Ped do šest čehna bijelog luka, oguljeni i cjeloviti
Dva lista kvrgave limete (može i limuna)
Jedan lovorov list
bademovo mlijeko
So
Biber
Prema izboru puter ili maslinovo ulje
Priprema:

– Očistite korijen celera tako što ćete oguliti njegovu koru, a potom ga izrežite u velike kocke
– U posudu srednje veličine stavite celer i češnjak i sve to prelijte bademovim mlijekom
– Dodajte listove lovora i limete, prema osjećaju dodajte soli i bibera, a potom prokuhajte smjesu

– Nakon što prokuha, smanjite temperaturu na srednju jačinu i pustite da kuha između 15 i 20 minuta.

– Procijedite sadržaj u zdjelu, i izbacite lišče.

– Kašu dalje miksajte u blenderu dodajući bademovo mlijeko prema želji, što je manje mlijeka to će i smjesa biti bogatija i gušća
– Dodajte so i biber kako biste dobili željeni ukus. Za bogatiju supu dodajte kašiku ili dvije maslinovog ulja i još jednom promiješajte smjesu.

supa 2 celer

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti