Predstava “Dame biraju” osvojila dvije nagrade u na festivalu ZAPLET u Banjoj Luci

Piše: Redakcija

Hit predstava ALTTEATRA “Dame biraju” u režiji Admira Glamočaka osvojila dvije nagrade na Međunarodnom festivalu mladog glumca – ZAPLET 07 u Banjoj Luci koji se održao od 26.10. – 31.10.2015. U konkurenciji od četiri predstave, među kojima su produkcije iz Zagreba, Beograda, Banje Luke i Sarajeva, predstava “Dame biraju” osvojila je dvije nagrade. Riječ je o nagradi, prema ocjeni publike, za glumca večeri koja je pripala Emiru Fejziću, dok je žiri ovogodišnjeg izdanja ZAPLET-a jednoglasno donio odluku da

Nagrada za najboljeg glumca ide u ruke Enesa Salkovića

Nagrada za najboljeg glumca ide u ruke Enesa Salkovića

.

dame biraju bl1

Prema ocjeni publike za glumca večeri izabran je Emir Fejzić

Zrelost i nadahnutost glumačke igre ovog mladog glumca koji sa scene plijeni svojim šarmom i harizmom daje pečat komičnoj kreaciji lika kojeg tumači, rečeno je na dodjeli nagrada za mladog bh glumca. Predstava je izvedena u Gradskom pozorištu Jazavac koji je ujedno i organizator Festivala, a cilj je pred banjalučku publiku dovesti pregled alternativne regionalne produkcije . Da je publika uživala, dokaz su salve neprekidnog smijeha, a da je „šarm jednako bitan kao i muskulatura“ dokazao nam je Emir Fejzić, nagrađeni festivala koji se zahvalio divnoj publici u Banja Luci na glasovima i dolasku.

dame biraju bl4

Predstava je izvedena u Gradskom pozorištu Jazavac koji je ujedno i organizator Festivala

Provokativna, začinjena dobrim humorom, predstava prikazuje goruće probleme današnjice poput nezaposlenosti. “Dame biraju” kod publike budi osjećaj poistovjećenosti, prepoznatljivosti, bliskosti s petoricom mladića, koji rješenje svojih egzistencijalnih problema, pokušavaju pronaći na sve moguće načine, pa čak i kao striperi u noćnom klubu.

Predstava “Dame biraju” ima već zakazana sljedeća gostovanja i to: Zenica, 18.11. u BNP Zenica, u Sarajevu igra na sceni Amfiteatra Doma mladih – 19./20./22.11., a Dame u Doboju će birati, 25.11 u Kulturnom centru Doboj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti