Terase zbog kojih ćete zaboraviti na hotelsku sobu

Piše: Redakcija

Fairmont, San Francisco

terase FAIRMONT

Ni s jednog mjesta nećete imati bolji pogled na San Francisco kao s terase penthausa historijskog Fairmont hotela, izgrađenog 1907. godine. Osim što ćete uživati u prekrasnom pogledu na grad također gosti ovog penthausa imaju priliku u unutrašnjosti upoznati umjetnički rad Davida Hockneya. Enterijer je obogaćen kineskim vazama kao detaljima. Također, turistima je na raspolaganju 24-satna usluga ličnog masera, šefa kuhinje i trenera, dok frižider obiluje pravim farmerskim proizvodima. Noć u ovom penthausu košta 599 dolara.
Curtain Bluff, Antigua

terase CURTAIN BLUFF

Kada jednom kročite na terasu Curtain Bluff resorta nećete ni poželjeti boraviti u sobi. Osim u zalasku sunca, ispijanju koktela i jutarnjih kafa na terasi, u ovom resortu možete uživati i u aktivnostima kao što su ribolov, ronjenje, tenis, gdje postoje velike šanse da vas trenira neki od bivših najboljih tenisera svijeta, koji redovno posjećuju resort.
Le Sirenuse, Positano

terase LE SIRENUSE

“Le Sirenuse” hotel smješten visoko na litici Amalfi obale u gradu Positano u Italiji, je mjesto gdje ćete pronaći kristalno čiste obale, najbolje špagete alle vongole na svijetu i šarene zgrade. Ovaj pogled je savršenstvo; sve što trebate uraditi je da sjednete na terasu, podignete stopala, i naspete sebi Campari.
Shangri – La, Pariz

terase SHANGRI-LA

Volite Eiffelov toranj? Imat ćete ga odmah pred očima čim izađete na terasu svog apartmana u “Shangri-La” hotelu.

Baros, Maldivi

terase BAROS
S ove terase nećete imati mnogo za vidjeti izuzev okeana, ali budući da se radi o Indijskom onda je zadovoljstvo i veće. Najvažnije od svega što ćete na ovom mjestu pronaći mir kao ni na jednom drugom mjestu, nasukanom na otoku Maldivi. Prekrasni pogled, čarobna terasa, ovo je dom Baros resorta.
Me, London

terase Me

 

Pogled na neke londonske znamenitosti imat ćete s balkona apartmana Me. On uključuje Shard (kuću nekih najboljih kancelarija, restorana, hotelskih soba u Londonu), Tower Bridge, St Paul katedralu i London Eye.

Baglioni hotel Luna, Venecija

terase LUNA HOTEL

Na terasi novog apartmana u Baglioni hotelu Luna osjećat ćete se kao da posjedujete komadić Venecije. Nalazi se odmah pored trga St. Mark.
Uma by Como, Ubud

terase UMA BY COMO

 

Jedino sa ovakvog mjesta, kao što je terasa s koje gledate bujno Ubud podnožje u Indoneziji, možete upiti prijeko potrebni spokoj. Iza zatvorenih francuskih vrata i vaša soba će kao i terasa odisati mirom, naročito kad se opustite na baldahinu umotanom u bijeli pamuk. Noć u ovoj sobi košta 258 dolara.

The Leela palace, Udaipur

terase THE LEELA PALACE

Uzbudljivi pogled na jezero Pichola u Udaipuru u Indiji s jednog od balkona The Leela palače. Jezero je napravljeno 1362.godine, dok se maglovite Aravalli planine protežu u daljini. Zbog bijelog kamena od kojeg su sagrađene zgrade Udaipur često nazivaju i „bijelim gradom”. Jedna priča o nastanku jezera se prenosi stoljećima, a ona kaže: “Jezero Pichola, koje se nalazi u samom centru grada, nekada je bilo mnogo manje površine, ali je Maharana Udai Singh II, osnivač Udaipura, tokom 16. stoljeća poplavio selo Picholi u dolini kako bi napravio novu obalu, dovoljno veliku za novoosnovani grad. Usred jezera nalazi se i otok Jagniwas.

Grace Santorini, Grčka

terase gracesantorini

Armije turista svake noći mogu uživati u zalasku sunca na grčkom otoku Santorini, ali će najljepši pogled ipak imati s terase Grace Santorini hotela s pogledom na kalderu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti