Tanja Ribič: Volim kad moj muškarac miriše na… ljubav, a poslije zavoliš i parfem

Piše: Redakcija

Njega kože

Dnevno, na njegu kože izdvajam četiri sekunde za lice. I još osam za tijelo.
Njegu kože kod kuće ne bih mogla zamisliti bez islandskog Bioeffect EGF seruma za lice i tijelo.
To je najbolji kozmetički preparat koji koristim. Otkrili su kako staviti u kremu rasni faktor i kako da ostane aktivan. I to slučajno kad su istraživali uslove za pravljenje vještačke kože u medicinske svrhe.

Ovaj serum stavim ujutro i navečer, dovoljno je samo nekoliko kapi. I ništa više. Koža mi je nahranjena i sitne bore izglađene. I serum za tijelo mi jedini pomogne protiv ekstremno suhe kože. Nažalost, još se ne može svugdje naći, ali zato je na internetu jeftiniji. I jedna bočica mi traje dva mjeseca.

Šminku najčešće skidam kokosovim uljem, kojeg upotrebljavam i u kuhinji.
Vrlo rijetko koristim profesionalne kozmetičke usluge. Dvaput godišnje odlazim na lifting masažu.

Najbolja depilacija je… čini mi se da je to depilacija šećernim kuglicama.

Njega kose
Frizera skoro nikad privatno ne posjećujem, ali profesionalno prečesto.
Ako dobijem iznenadni poziv na večeru, a moja kosa nije baš najurednija, svezat ću rep.

 Make UP

Kod mene u beauty torbici naći ćete samo Bioeffect egf serum za lice i tijelo. Što se dekorative tiče, u posljednje vrijeme sve češće čujem koliko teških metala ima u tim preparatima, tako da kupujem bio kozmetiku različitih proizvođača.
Dnevni make-up ne bih mogla zamisliti bez maskare. Ali, tokom ljeta ne stavljam ni nju.
Moj dnevni od večernjeg make-upa razlikuju se po kvantitetu i intenzitetu boja.

PARFEMI

Moji top parfemi su: Bruno Banani i Jil Sanders Sun…

HOME MADE

Kad radim s limunom ili krastavcem, obrišem ruke u lice…

LJEPOTA ULAZI NA USTA

Posljednjih sedam godina sam se mnogo namučila i sve sam promijenila kad je riječ o navikama u ishrani, vježbanju. Moj savjet je obrazujte se i mijenjajte navike i svijet.

Zdravlje

Ono što svakodnevno činim za svoje zdravlje jeste da ne jedem gluposti …
Ne znam jesam li predisponirana za genetska oboljenja. Genetika je samo mali dio toga što nas determinira.

Zdravstvena tegoba s kojom sam se susretala? Prije sedam godina ništa nije bilo uredu. Već kao djecu previše su nas “hranili” antibioticima, a to napravi štetu u našoj flori, koja se teško popravi. Nikad nismo znali o probioticima. Jeli smo bijelo brašno, previše šećera i poslije je došao svakodnevni stres. Što je najgore, teški metali nas uništavaju, a na njih gotovo niko ne misli. Jer ako ne vidimo neprijatelja, onda mislimo da ga i nema. Nisam to saznala iz opće znatiželje nego iz nužde kako bih sebi popravila život kojem, ustvari, ništa nije falilo, ali nisam bila zadovoljna kako me sluša tijelo. To su kompleksni problemi, koji traže kompleksni poduhvat i ne preko noći. Sve što se spašava nabrzinu je sumnjivo. Kad nas nešto boli, to je samo simptom i ne smijemo biti zadovoljni kad samo njega ušutimo. Ali, tako funkcionira naša medicina, koja je, normalno, služavka farmaceutskog vladanja.

Dodaci prehrani koje koristim zavise od godišnjeg doba. Zimi su to ljekovite gljive i D vitamin, a tokom proljeća alga Clorela, ljeti MSM, Selen…
Jedemo povrće iz maminog i mog vrta. Kupujemo, također, samo eko proizvode koji su sigurno pomalo komercijalni, ali još su bolji nego oni iz hipermarketa. Moj jelovnik nije neobičan. On je jako običan i prirodan. Neobično i neprirodno je to da jedemo šta nam industrija nudi, koja nas pravi ovisnim i bolesnim.

DIJETE

Vjerovatno bi našu ishranu neko nazvao dijetom. Ja, naime, ne jedem gluten. To što ne jedem pšenicu mi otvara toliko novih mogućnosti. Jelovnik onih koji su toliko vezani za hljeb mi je, zapravo, veoma siromašan. O mesu čak ne želim ni govoriti.
Ponekad i ja jedem meso, ali nikad iz masovnog uzgoja. Takvo meso je najštetnije kako iz zdravstvenog, moralnog, tako i ekološkog aspekta.

MENTALNO ZDRAVLJE

Protiv depresije se borim… kretanjem i zdravom ishranom. I snom, kad je za to pravo vrijeme, što u mom poslu nije najednostavnije. Kad je neki dublji razlog za tugu, preporučujem griffoniju (sjemenke koje se koriste u sintezi serotonina kao jedan od ključnih neurotransmitera za kontrolu raspoloženja i sna, povećava nivo serotonina i može ublažiti tjeskobu, promiče osjećaj blagostanja i pomaže pri spavanju).

Ono što svakodnevno činim za mentalno zdravlje jeste meditacija, boravak u prirodi i druženje s mojim kućnim ljubimcima.

Poslije stresnog dana najprije će me opustiti… moja porodica i moji kućni ljubimci.

MUZIKOTERAPIJA

Muzika ponekad ima blagotvoran utjecaj na moje psihičko zdravlje, a ponekad samo prirodni zvukovi.

Opušta me muzika za meditaciju. A u posljednje vrijeme me čini sretnom Huljićevo i Grašino remek-djelo “Zlato moje”. To se tokom zadnjeg mjeseca non-stop pjeva u našoj kući… (smijeh).

DUHOVNA HRANA

Dušu hranim ljubavlju.
Ne mogu se ograničiti na samo jednu knjigu koja je promijenila moje svjetonazore.
Trenutno čitam neke scenarije.
Ljudi koji me nadahnjuju su Nikola Tesla i Đuro (suprug op.a). Mislim da objašnjenje nije potrebno.
Sintagma “Rad na sebi” za mene znači da se posmatram objektivno. Trudim se više vidjeti dobre stvari, ne traumatizirati zbog loših i pokušati se čistiti od zamjerki.
Malo-pomalo, sve ide nabolje. Tu mi je moj muž veliki uzor.

STRASTI

Moja najveća strast su životinje.
A najteže mi je kontrolirati to što se ponekad iznerviram, ali sve sam bolja u kontroliranju…(smijeh).

PIĆA

Kafa ili čaj? Poslije doručka pijem jednu kafu, a inače uvijek biram čaj.
Moje omiljeno alkoholno piće je vino Rose i to poslije ručka.

Pročitajte još