Posljednji intervju Ene Kadić

Piše: Redakcija

Na vijest o tragičnoj smrti Ene Kadić, 26-godišnje bivše Miss Austrije porijeklom iz Bosne i Hercegovine, niko nije ostao ravnodušan. Ena je bila miljenica u porodici, među prijateljima, ali i austrijskim medijima. Iako se nekoliko posljednjih godina povukla iz javnog života, svi su plakali za lijepom Enom. Stradala je nakon pada u provaliju duboku 30 metara na brdu Bergisel u Innsbrucku. Uspjela je telefonom javiti bratu da je povrijeđena, ali ne i preživjeti teške povrede. Detalji nesreće još nisu poznati. U ovom gradu u subotu, 24. oktobra, klanjana joj je dženaza. Od Ene su se oprostili članovi porodice, prijatelji, te nekadašnje kolege.

Ena je kao trogodišnjakinja, iz Bosanske Otoke, u kojoj je živjela do 1993. godine, doselila u Innsbruck. Diplomirala je na Fakultetu za modu i odjevnu tehnologiju. Nakon što je izabrana za pratilju Miss Tirola, postala je Miss Austrije u junu 2013. godine. Ovu zemlju je predstavljala na izboru za Miss svijeta u Indoneziji, a o njenom uspjehu tada su pisali i bh. mediji.

Brzo je ostvarila veliki uspjeh u svijetu mode. Krasila je naslovnice brojnih magazina, a njena velika ljubav bili su fitness i joga. Željela je postati fitness trenerica. Zbog toga je napustila svijet mode. Posljednji intervju dala je časopisu „Krone”. Evo šta je kazala.

ena kadic3 ena kadic4

 
Prije dvije godine proglašeni ste najljepšom ženom Austrije, koja nas je predstavljala na takmičenju Miss World. Nakon toga brzo ste prekinuli kontakte s ovim svijetom. Zašto?

– Moji snovi da ću postati princeza su brzo izgorjeli.

 Razočarali ste se?

– Taj blještavi svijet nije onakav kakvim se čini. Došla sam u situaciju da pomislim: taj svijet nije moj! Ja sam osoba koja čvrsto stoji na zemlji. Prijateljstva zasnovana na obostranom povjerenju, iskrenosti i toplini su mi najvažnija. A nije svako prijateljstvo stečeno u tom svijetu bilo takvo.

Ali, to iskustvo Vam je mnogo značilo…

– Naravno. Izgradila sam svoju ličnost, postala sam zrelija, realnija, ali i stekla više samopouzdanja. Ipak, ostala sam vjerna svojim principima. Nažalost, izgubila sam i neke stare prijatelje. U igri je bilo i ljubomore. Ja sam ostala ista stara Ena, ali neki to nisu vidjeli.

 Šta su sada Vaši ciljevi?

– Želim svom životu dati više smisla. Zato taj svijet nije bio dovoljan za mene, želim više od hodanja pistom i bliceva fotoaparata na sebi na svakom događaju.

 Ko je Ena sada, privatno?

– Ponovo živim sa svojom nanom. Nisam osoba koja voli provode i ne izlazim često. Pošto nisam spremna za brak i djecu, stvaranje čvrste duge veze u mom životu nije toliko važno. Porodica mi je najvažnija, a najviše od svih volim svog mlađeg brata Armina.

Pročitajte još