Radio M proslavio 25 godina rada

Piše: Redakcija

Prošle sedmice prvi privatni i nezavisni radio na Balkanu, Radio M obilježio je 25 godina uspješnog rada. Tom prilikom u sarajevski “Coloseum”, gdje je ovim povodom i upriličena zabava i večera, okupilo se mnoštvo prijatelja i saradnika, među njima i dvije najveće zvijezde ovih prostora Zdravko Čolić i Halid Bešlić, te makedonska pjevačica Kaliopi.

U to doba nije bilo privatnih radija, prvi smo dobili dozvolu za rad po koju se moralo ići u Beograd. Morali ste imati najmanje deset godina iskustva u radio difuziji, odgovarajuću stručnu spremu, jednostavno, sve je bilo pod lupom. Sada je, međutim, lakše dobiti dozvolu. Osim što smo drugim radiostanicama otvorili put, ponosim se i činjenicom da smo sve ovo vrijeme nametali nove standarde i educirali mladi kadar. Ponosna sam na Unu Bejtović, Amru Ekmečić, Almedinu Lojo, koji su radili na Radio M, kao i druge naše uposlenike – kaže Emina Ibrić, direktorica Radija M, dodajući kako zahvaljujući novim tehnologijama radio dobija novu armiju slušatelja.

Osim u odličnoj muzici, zvanice su imale priliku učestvovati i u bogatoj rođendanskoj nagradnoj igri.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti