Ove stvari iznesite iz kupatila

Piše: Redakcija

Bakterije žive posvuda, ali najviše ih ima u kupaonici jer im je tamo klima savršena – toplo je i vlažno. Zato, neke stvari nije dobro držati u kupaonici ili na mjestima na kojima uglavnom stoje. Na primjer, četkica za zube ide direktno u usta i nije zgodno omogućiti bakterijama da se na njoj gomilaju, a to će se dogoditi stoji li vani, recimo na umivaoniku. Bolje ju je držati u ormariću.

Uz to, nalazi li se u kupaoni i WC školjka, pri svakom puštanju vode nakon nužde sitne čestice se razlete prostorom i zalijepe na sve što je izvan ormarića.
Obratite pažnju gdje stoje ove stvari:

1. Kistovi za šminkanje – oni dolaze u dodir s kožom, a stoje li izložene toplini i vlazi, na njima će biti puno bakterije, a time je šansa od dobivanja kožnih bolesti veća.

2. Brijač – od konstantne vlage oštrica može brzo zahrđati, a hrđu nikako ne želimo na svojoj koži. Nakon korištenja britvicu je dobro oprati pod vrućom vodom, dobro osušiti i spremiti u ormarić.

3. Peškiri- nije WC školjka najprljaviji dio kupaonice već su to peškiri. Oni su zbog stalne vlage inkubatori bakterija i gljivica, uključujući ešerihiju i salmonelu. Mijenjajte ih što češće i nakon kupanja dobro osušite prije sljedeće upotrebe.

4. Lijekovi – najgore mjesto za držanje lijekova je kupaonica jer vrućina i vlaga mogu smanjiti njihovu djelotvornost. Farmaceuti kažu da vlaga i toplina mogu aspirin pretvoriti u tvar koja iritira želudac, piše Elite Management.

5. Lak za nokte – stalne nagle promjene temperature u kupaonici će uništiti strukturu laka i skratit će mu vijek trajanja.

24sata.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti