Koliko zarađuju najplaćeniji modeli svijeta?

Piše: Redakcija

Forbes je objavio listu najplaćenijih modela na svijetu – otkrijte koje su to manekenke ujedno i milionašice

Na njenom vrhu, već devetu godinu za redom caruje Gisele Bündchen s godišnjom zaradom od vrtoglavih 44 miliona dolara. No, još više od njenog dugogodišnjeg primata iznenađuje činjenica da je od drugoplasiranih Care Delevingne i Adriane Lime zaradila čak 35 miliona dolara više!

adrian-lima-victoria-secret-model

Iako se ove godine oprostila od modnih pista, Gisele i dalje osvaja unosne angažmane poput onog za Chanel i Stuart Weitzman reklamne kampanje. Uz to, zarađuje od vlastitih linija obuće i donjeg rublja.

Među ostalim manekenkama-milionašicama našle su se očekivano Doutzen Kroes, Natalia Vodianova, Miranda Kerr, Joan Smalls, Lara Stone, ali i Kendall Jenner koja se prvi put pojavila na ovoj listi i to na solidnom osmom mjestu sa zaradom od 4 miliona dolara.

rs_1024x686-150623101939-1024.kendall-jenner-mad-libs-estee-lauder.jw.62315

Iako se modelingom bavi kratko, Kendall je već odradila kampanje za Balmain, Fendi, Calvin Klein, Givenchy i Estee Lauder, koje su najviše doprinijele njenom odličnom prihodu u protekloj godini. Tu su i Kate Moss i Carolyn Murphy koje ne namjeravaju posustati iako su starije od većine djevojaka s liste, te sa solidnom zaradom od 4,5 miliona dolara dijele sedmo mjesto.

elle.hr

Pročitajte još