Jeste li čuli za acro jogu?

Piše: Redakcija

Acro joga spaja mudrost joge, dinamičku snagu akrobacija i dobrobiti terapeutskih vještina

Ova tri pravca tvore temelje koji razvijaju povjerenje, zaigranost i zajedništvo. Na prvi pogled čini se nemoguće objediniti nešto toliko osobno, introspektivno i meditativno poput joge i dinamično, eksplozivno i ekspresivno poput akrobatskih vještina. No, acro joga to uspijeva, a kao rezultat te sinergije proizlazi vještina koja je iznimno interaktivna, zabavna i korisna za praktičare. Vježbajući acro jogu pomičete svoje motoričke, koordinacijske i komunikacijske granice, uživate u društvu “suigrača” jačajući međusobno povjerenje i podršku. Acro joga je akrobatika s jogijskom svjesnošću o prisutnosti.

Brojne fascinantne izvedbe akrobacija prije stotinjak godina izvodili su kineski i japanski akrobati i cirkuski artisti, ali i brojni zabavljači iz SAD-a koji su u svoju plesno-kontaktnu tehniku implementirali brojne tehnike koje je kao elementarne usvojila i vještina koju danas označavamo kao acro joga.

S obzirom da je to disciplina koja se izvodi u dvoje (baza i letač), ili troje (spoter koji čuva), njihov zajednički cilj je pronaći ravnotežu (uma) iz pozicija joge te ravnotežu tijela nužno prisutnu u akrobatskim vještinama. Prakticiranje acro joge ne zahtijeva nadnaravnu snagu, spretnost ni sposobnost. Štoviše, ne zahtijeva gotovo ništa osim volje, opuštenosti i radoznalosti.

Izvor: buro247.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti