Upoznajte modela koji je postao glavna opsesija NYFW-a!

Piše: Redakcija

Lijepa Sofie je uspjela da osvoji NYC! Svi pričaju o njenoj zanimljivoj ljepoti i zlatnim fuzzy uvojcima koji su pored dizajnera, glavna tema Njujorške nedjelje mode!

Ako odete na Instagram profil manekenke Frederikke Sofie, poznate po Céline kampanji, prvo što ćete primjetiti je TA KOSA!

Sa odličnom dužinom i bojom, labave zlatne spirale djeluju nestvarno fuzzy, a Sofie se zahvaljujući njima izdvaja od svih ostalih plavuša. One su zaslužne za ovogodišnje osvajanje NYFW-a…

Sada pauza na trenutak i pokušajte da zamislite dansku ljepoticu sa djelimično obrijanom glavom. Teško, zar ne? E pa slušajte šta Sofie ima da vam kaže!

“Bila sam poprilično buntovna kada sam bila mlađa- što se odrazilo i na moj stil”, priznala je Sofie u backstage-u DKNY. Kako nam je objasnila, prije nekoliko godina njena sestra je uzela mašinicu za šišanje kose kako bi obrijala jedan dio glave. Sestra joj je predložila da napravi tu promjenu i to je bio veoma spontan poduhvat, kaže Sofie. S obzirom da nije željela da joj druga strana ostane sa loknama (to bi izgledalo tako čudno), ona je odlučila da skrati svu kosu.

Od tada ona je pustila da njena kosa slobodno raste, s tim što krajeve skraćuje dva puta godišnje. Njeno posljednje šišanje nije prepustila poznatim frizerima poput Didider Malige ili Guido Palau, već svojoj majki koja radi u malom salonu u Copenhagenu.
Što se tiče njegovanja lokni, sve što je potrebno su kvalitetan šampon i balzam kao i redovno skraćivanje krajeva. Kako Sofie zaključuje, mala ali konstantna njega osigurava sporije ali dobre rezultate.

01-holding-frederikke-sofie-hair

Izvor elle.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti