Ševala i Fikret Hodžić: Beba stiže kad i Djed Mraz

Piše: Redakcija

Od Fikreta Hodžića, omiljenog voditelja mnogih Bosanaca i Hercegovaca, stižu samo lijepe vijesti. Tako je i zaslužio. Nedavno smo saznali da će postati otac. Njegova supruga Ševala u drugom je trimestru trudnoće, u kojoj, kazao nam je budući tata, uživaju oboje.

– Sve prolazi posve normalno, u najboljem redu. Nadam se da će tako, ako Bog da, i ostati. Lala i ja smo željeli ovu informaciju što duže zadržati za sebe, ali eto, nije nam uspjelo – kazao je Fikret s osmijehom.

 Moja inspiracija

Trenutak kada žena sazna da će postati majka i trenutak kada to saopći svom partneru, zbog silnih emocija, mnogima zauvijek ostane u sjećanju. Kako je sve to izgledalo iz Fikretovog ugla?

– To je neopisiv osjećaj. Desio se u trenutku kada sam imao i mnogo frke u vezi s izdavanjem knjige. Znate, u vremenu kada sam bio rob emocija iz prošlosti. Informacija da ću postati otac u tom trenutku došla je kao najbolje i najljepše životno osvježenje koje me naprosto diglo i dalo snagu da tek tada nastavim punim gasom.

Od tada je, kaže, prošlo “mnogo vremena”. Oboje se privikavaju na činjenicu da će postati roditelji. U skladu s tim mijenjaju im se i pogledi na život, ali ne i ljubav koju osjećaju jedno prema drugom.

– Jedini što Lalu upozoravam sada, a nisam ranije, jeste da treba nositi manje štikle (smijeh). Uživamo u ovim danima i “njih dvije” su naprosto moja trenutna inspiracija. Uživam gledati Lalu, a slušati nju – kaže Fikret.

Lude pripreme

U novembru će voditelj TV Hayat i lijepa pravnica proslaviti dvije godine braka. A u kojem mjesecu stiže beba?

– U onom u kojem Djed Mraz donosi poklone – kaže on.

Za njen dolazak se, kaže, pripremaju “ludo”, kao i svi roditelji koji prvi put očekuju bebu. Knjige i članke o trudnoći i roditeljstvu koje su do sada pročitali davno su prestali da broje.

– Vjerujte nam da već sada možemo početi raditi u savjetovalištu. Naprosto smo tako dobro usvojili gradivo da nema pitanja na koje nemamo odgovor – kaže s osmijehom.

Kažu da je par spreman za bebu kada se počnu zaustavljati i smješkati svim bebama koje mame ili tate voze u kolicima…

– Bojimo se da u našem slučaju to i nije baš tako. Mi smo oduvijek zaljubljeni u djecu i to nam je jedna od zajedničkih osobina o kojoj smo razgovarali još na samom početku naše veze. Često smo se nudili da drugima čuvamo djecu, pa i onima koje prvi put sretnemo u gradu – napominje Fikret.

Pitali smo ga i kakva će biti beba ako (karakterom) bude ličila na mamu:

– Savršena – odgovorio je.

Isto pitanje postavili smo i njegovoj supruzi. Odgovor je opet bio isti:

– Savršena.

Do njenog dolaska na svijet, želimo im savršenu trudnoću i porođaj. A beba će, znamo i mi, svakako biti savršena.

Prave godine za roditeljstvo

– Ne mislimo da godine trebaju biti presudne za dobrog roditelja. Naše majke su rodile nas dvoje sa 20 i mislimo da nisu ništa zeznule prilikom našeg odgoja. A mi? Mi, mi ćemo imati dovoljno godina…

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti