Armina Nina Krgo: Avokado kožu čini mekšom i briše bore

Piše: Redakcija

NJEGA KOŽE

Za njegu kože potrebno mi je po 15 minuta ujutro i navečer, što je moja svakodnevna rutina. Za njegu tijela koristim razne mliječne kreme. Produkti koji koristim za lice su marke “Clinique”. To su četiri preparata. Također, svakih 4-6 sedmica brigu o koži prepuštam kozmetičarima. Toliko je vremena potrebno da se regenerira koža i ne mislim da je potrebno posjećivati kozmetičke salone češće.

Za depilaciju uglavnom koristim kremu, a za obrve posjećujem salon gdje primjenjuju indijsku metodu uklanjanja dlaka koncem.

SAVRŠEN TEN

Moja vrsta kože veoma lako prima boju, tako da tokom ljeta nemam potrebe za solarijem. Inače koristim razne kreme koje služe umjesto sunčanja i dodaju sjajnu boju mojoj koži. U slučaju da imam angažman koji zahtijeva tamniju kožu, onda posjetim i solarij. Kao naprimjer, ako je riječ o izboru ljepote i izloženi ste jakim svjetlima, onda je potrebna tamnija boja kože.

Za sunčanje i nakon njega koristim uglavnom kreme iz “Victoria’s Secreta”, koje daju kratkotrajni ten.

NJEGA KOSE

Pošto sada imam tamnu boju kose, potrebno je da posjetim svog frizera svake 3-4 sedmice, što je mnogo lakše nego kada sam bila plava. Prirodno imam kovrdžavu kosu i mogu reći da sam veoma zadovoljna s “Redken Curl Wise 14” za njegu prirodne kose, koji sam počela skoro da koristim i veoma sam zadovoljna rezultatom.

S obzirom na to da sam učestvovala u mnogim “hair showima”, imala sam priliku da isprobam razne frizure, tako da nemam neostvarenu želju i nije me strah da eksperimentiram s kosom.

Među slavnim izdvojila bih Shakiru i njenu kosu, jer je prirodna i fantastično joj stoji. I ja preferiram kovrdžavu kosu, jer je to moj prirodni izgled i stil, ali zbog takmičenja i showa u kojim učestvujem često je ravna ili valovita. Samim tim često mijenjam stil frizure i uživam u tome.

MAKE UP

U neseseru trenutno imam puder, maskaru, olovku za usne i obrve, karmin i sjaj.
Koristim isključivo šminku branda MAC. Veoma mi je bitno da koristim preparate koji se sastoje od prirodnih minerala. Danju se minimalno šminkam, nekim danima je uopće ne stavljam. Smatram da je prirodna ljepota bitna i treba da je prihvatimo. Isto tako je veoma važno da se dobro osjećamo u svojoj koži, te da šminkom isteknemo prirodne crte lica, a ne pokrijemo. Mislim da su obrve veoma bitan detalj našeg lica, i zato uvijek imam uz sebe olovku za obrve. Ruž ili sjajilo? Uvijek koristim olovku, ruž i sjaj preko.

MIRISNA TOP LISTA

1.”Coco Mademoiselle” od Chanela
2. “Viva La Juicy” od Juicy Couture
3. Za svakodnevnu upotrebu biram parfeme iz “Victoria’s Secret”

Ovog ljeta mirišem i na “FlowerBomb” od Viktor&Rolf, to je poklon od mame i mnogo mi se dopao. Moj savršeni muškarac je moj zaručnik Elmir Brkanić, a on miriše na “Plavi Givenchy” ili “Gucci Guilty”.

U KUĆNOJ RADINOSTI

Pošto živimo u vremenu kada se svi preparati mogu kupiti, nemam potrebu da išta pripremam prema nekim receptima.

HRANA KOJA ME ČINI LJEPŠOM

Avokado! Čisti kožu, čini je mekšom i smanjuje bore. Također, čini kosu sjajnijom.

VJEŽBOM DO LJEPOTE I ZDRAVLJA

Vježbanje mi je postalo svakodnevna rutina poslije posla. Smatram da je veoma važno radi zdravlja i izgleda. To je ujedno i navika iz djetinjstva, jer sam se već od pete godine počela baviti sportom. Tokom sedmice u fitness idem pet dana. Svakodnevno radim cardio, a isto tako radim vježbe s tegovima.
Naravno, vježbanje bi bilo uzaludno da nemam zdravu ishranu, tako da mnogo pažnje posvećujem svojoj dijeti.

VITAMINI

Svakodnevno koristim vitamine, jer smatram da ne možemo hranom u svoj organizam unijeti sve što nam je potrebno tokom jednog dana.
Pokušavam da koristim organsku hranu koliko sam u mogućnosti, ali naravno da jedem i komercijalne proizvode..

STOMAK KAO U NINE

Atletika je moj najdraži sport, jer sam se njom bavila cijelog života. A kako imati ovakav stomak? Smatram da je bitno raditi vježbe za cijelo tijelo, a onda stomak dode samim tim u red. Mislim da, ipak, trčanje donosi najbolji rezultat.

MOJA DIJETA

Zdrava dijeta je dio moje svakodnevne ishrane. Što sam starija, više obraćam pažnju na hranu koju jedem. Dijeta ne znači da treba da gladujete, već da se zdravo hranite. Smatram da su djevojke koje vježbaju i imaju zdravu ishranu seksepilnije od djevojaka koje gladuju kako bi bile mršavije. Moja svakodnevna ishrana se sastoji od raznog voća, povrća i organske hrane, smatram da metoda da jedete više puta na dan u manjim količinama daje najbolje i dugotrajne rezultate.[nggallery id=93]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti