Beauty tajne Monice Belluci

Piše: Redakcija

Monica ima raskošnu, gustu kosu i nosi frizure koju su uglavnom klasične. Ne voli dramatične promjene boje kose i farbanje, te se trudi da izgleda prirodno. Već godinama nosi dugu ravnu kosu (obično je pravilo da je žene s godinama skraćuju i posvetljuju). Koristi šampon razblažen u vodi kako joj kosa ne bi bila previše isušena i vjeruje da je upotreba koncentrisanih šampona štetna. Kosu pere dva puta nedjeljno. Na korijen kose stavlja maslinovo ulje i povremeno ga koristi za dubinsku njegu.Izbjegava feniranje tako da frizuru pravi samo onda kada učestvuje u javnim događajima i snimanjima, ostalim danima pokušava da joj da oduška.

Hladno cijeđeno maslinovo ulje, bogato vitaminima A i E takođe koristi i u svakodnevnoj ishrani. Smatra da važna zdrava i balansirana ishrana, ali da ne treba biti pretjerano strog prema sebi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti