Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese: Snimaju film “The Devil in the White City”

Piše: Redakcija

Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese ponovo će ujediniti snage u novom filmu “The Devil in the White City”. Zvijezda filma “Vuk s Wall Streeta” igrat će glavnu ulogu, serijskog ubicu H.H. Holmesa. Kultni reditelj, 72-godišnji Martin Scorsese je deset godina radio na pripremanju ovog filma, a za ulogu DiCaprio je kastan 2010.godine.

Film je sniman prema knjizi Erika Larsona “The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America”, istinitoj priči o dvojici Amerikanaca s čikaškog Svjetskog sajma iz 1893.godine. Jedan od njih, Daniel H. Burnham, je bio arhitekta sajma, a drugi H.H. Holmes, kojeg igra Leo je ubica, koji se maskira u doktora, i koji u hotelu u blizini sajma, koji je opremio s gasnom komorom i krematorijem, mami i ubija žrtve.

Studio Paramount je saopćio da će Larsonova knjiga, koja je veoma traženo štivo u Americi, biti pretočena u film, za koji će scenario napisati Billy Ray, koji je napisao i scenarije za filmove “Kapetan Phillips” i “Igre gladi”. Nije tajna da je DiCaprio Scorseseu omiljeni glumac, do sada su sarađivali na šest filmova, a zadnji put na “Vuku s Wall Streeta”. DiCaprio je proveo šest posljednjih godina, tiho radeći na ovom projektu, prije nego što je ove sedmice obznanjeno da će Scorsese režirati adaptaciju ove priče.

Pročitajte još