Soda, jagode, maslinovo ulje, ledeno hladna voda, trikovi za ljepotu koje su koristile Grace, Monroe i Rita, probajte i vi!

Piše: Redakcija

Marilyn Monroe, Grace Kelly i Rita Hayworth često su hvaljene kao bezvremenske ikone ljepote. I dok svaka od njih ima jedinstveni look, postoje vintage beauty trikovi kojima su sve tri bile sklone. Pogledajte najbolje holivudske beauty trikove

1.Dodajte morske soli u kupku

Morska so je vaš najbolji prijatelj, ne samo da eliminira infekcije, već vašu kožu ostavlja svilenkasto mekanom. Najbolje je da bazu, morsku so, pomiješate s malo mirisne soli, to će biti svojevrsni exfoliant (kozmetički produkt koji uklanja mrtve stanice s površine vaše kože).

2. Bjelji zubi sa sodom bikarbonom

Prije nego što su proizvedene današnje paste za zube, holivudske dive su za izbjeljivanje zuba koristile običnu sodu bikarbonu, koju sigurno svaka žena ima u svojoj kuhinji. Probajte u nju dodati limuna i ulje paprene metvice i tako ćete napraviti pastu koju trebate koristiti jednom ili dva puta sedmično.

3. Koristite masku od jagoda

Ružičasta boja od jagoda će djelovati kao prirodni sjaj na vašoj koži. Pokušajte im dodati pire od banane i med i dobit ćete pravu luksuznu masku za lice.

4. Nanesite bijelu olovku za oči na unutarnjoj strani očiju.
Koristite bijelu olovku za šminkanje takozvane vodene linije unutrašnjosti oka. Ovaj trik je koristila Marilyn Monroe ne bi li upotpunila i naglasila plave oči.

Dodatno se zaigrajte u šminkanju pa koristite ajlajner u pastelnim bojama sa onim u bijeloj boji.

5.Špricajte parfem na četku za kosu

Investirajte u parfem dizajniran posebno za kosu, jer ćete je tako nahraniti a i mirisat će lijepo.
6.Sjenama do dramatičnog looka

Vintage look se zasnivao na make-up-u dramatične oči. Žene su svojevremeno nanosile tanki sloj vazelina na kapke, potom bi prahom u neutralnoj, boji kože, uradile toniranje, sve do linije obrva, a zatim bi nanijele puder u natural boji, sve do linije obrva. U sve to uklopite i taniju nijansu pudera na pregibu kapaka.

Danas vam vazelin ne treba, jer na tržištu imate pregršt sjena za oči koje dugo traju.

7.Držite kožu glatkom s hladnom vodom

Ujutro pljusniste lice ledeno hladnom vodom, a ako ne možete podnijeti da vam je lice zagnjureno u hladnu vodu, pomiješajte šećer, toplu vodu i limunov sok kako biste očistili lice i tako dobili svjež ten.

8. Koristite maslinovo ulje za kosu

Operite kosu šamponom, potom na cijelu dužinu nanesite maslinovo ulje, kosu zamotajte u peškir i držite tako 15 minuta. Isperite kosu toplom vodom i sredstvom za čišćenje i sokom od limuna se riješite svih ostataka na kosi, koje eventualno topla voda nije uklonila. Ako nemate previše vremena ujutro za ovaj postupak, onda nanesite serum na bazi maslinovog ulja na mokru kosu, umotajte kosu u peškir dok se šminkate.

9. Koristite dvije nijanse sjajila

Ovaj trik se pripisuje Grace Kelly, a podrazumijeva korištenje dvije nijanse rumenila, svjetlija nijansa na kostima, a tamnija na šupljini obraza.

[nggallery id=841]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti