Modamo.info portal, Pomozi.ba i Enis Bešlagić pomažu našim đacima: “Ovom majicom volim”: Najpoželjnija majica sezone s humanitarnom porukom

Piše: Redakcija

Ekipa bh. modnog portala MODAMO.info protekle sedmice u sarajevskoj caffe-pekari “Mrvica” predstavila je humanitrani projekt “Ovom Majicom Volim”.
Naime, na tržište su kroz Super i Maxi Konzum lance plasirali najpoželjnije majice sezone koje nose bh. etiketu i humanitarnu poruku. Na majicama je stilski ispisan tekst OVOM MAJICOM VOLIM na tri bh. službena jezika, a cilj im je prodajom majica prikupiti donaciju u iznosu od 19.800 KM, koju će donirati udruženju Pomozi.ba za projekt “Užina za đaka”.

Riječ je o projektu čiji je cilj da učenicima širom BiH, čiji roditelji nisu u mogućnosti dati im novac ili sendvič za školsku užinu, obezbijede potrebna sredstva. Ova donacija od 19.800 KM će biti dovoljna da osigura užine za cijeli mjesec za čak 1.100 đaka iz Bosne i Hercegovine.

-MODAMO.info kao portal postoji već sedam godina, i kroz to vrijeme smo, uistinu, mnogo postigli na domaćoj modnoj sceni. Veliki smo ljubitelji i promotori kvalitetnih domaćih stvari i zato smo odlučili napraviti projekt kroz koji ćemo potvrditi kako MADE IN BIH etiketa može biti usmjerena u pozitivne, lijepe priče, baš kakva je priča Užina za đaka. Majicu smo mogli vrlo jednostavno uvesti iz Kine, no odlučili smo se novac utrošen u izradu majice uložiti u BiH. Zato smo za proizvodnju majica angažirali domaću kompaniju ‘Glamur Dizajn’, koja se nalazi u Brezi. U saradnji s njima napravili smo stilsku majicu sastava 100 posto pamuk s veoma kvalitetnim tiskom, kako bi dostojno promovirala Bosnu i Hercegovinu kao zemlju porijekla. Idemo raditi lijepe, konkretne, domaće modne priče – kazala je Ana Ćavar, glavna urednica portala MODAMO.info, dodavši kako su presretni što je i Enis Bešlagić prepoznao ovu pozitivnu priču i odmah joj odlučio dati svoju podršku odricanjem od honorara za promotivnu kampanju, čije je zaštitno lice.

– Projekt me, uistinu, oduševio, posebno jer sam veliki prijatelj ekipe koja stoji iza udruženja Pomozi.ba, i sretan sam što sam dio priče OVOM MAJICOM VOLIM. Bila je ovo jedna super saradnja s velikim ciljem – osigurati 19.800 KM za 1.100 đaka. Naših đaka! Najsretniji ću biti kada vidim da je projekt uspješan i kada u gradu sretnem ljude u ovoj majici koja se nosi s ponosom – prokomentirao je Enis Bešlagić.

Anera Junuzović-Husić, predstavnica udruženja Pomozi.ba, kazala je kako je oduševljena činjenicom da je prepoznat njihov projekt “Užina za đaka”.

– Velika nam je čast što nam je podršku prilikom realizacije ovog projekta pružio i naš prijatelj Enis Bešlagić. Sretni smo što je ovaj projekt usmjeren u dva pravca, pa će kupci, osim što će imati najcool majicu ovog ljeta, time pomoći i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Radujemo se početku nove školske godine i osmijesima naših đaka, jer, zar je potrebna veća nagrada od iskrenog dječijeg osmijeha – kazala je Anera.

Dosljedno projektu u domaćem potpisu, i vizuale su kreirali domaći umjetnici, koji su svojim radom dali doprinos ovoj humanitarnoj priči, pa tako fotografiju i video potpisuje fotografkinja Aida Redžepagić, dok je za grafička rješenja zaslužna grafička dizajnerica Ana Lukenda.

Svi oni koji, također, žele voljeti ovom majicom to mogu napraviti tako što će posjetiti Super ili Maxi Konzum u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Brčkom te kupiti svoju majicu (cc 15 KM). Sve detalje o najpoželjnijoj majici sezone možete pratiti na MODAMO.info ili na službenoj Facebook stranici projekta na www.facebook.com/OvomMajicomVolim.

https://www.youtube.com/watch?v=X3RaILKm86M

[nggallery id=835]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti