Procurili dokumenti: Bill Cosby na sudu priznao da je omamljivao žene s kojima je želio spavati

Piše: Redakcija

Već dugo se šuška o aferama poznatog komičara Billa Cosbyja. Međutim, još nikada američki glumac nije demantirao navode koje iznose zlostavljene žene, koje tvrde kako ih je Bill drogirao a onda i seksualno iskorištavao. Mahom su bile na početku glumačke karijere. Svi incidenti su se dogodili prije četrdesetak godina.

No, sada su procurili dokumenti koji su šokirali Ameriku. Bill Cosby je svjedočio 2005. godine na sudu da je nabavio tablete za omamljivanje s namjerom da ih da mladim ženama s kojima je želio seks. Također, priznao je da je dao taj sedativ najmanje jednoj ženi, bivšoj zaposlenici Univerziteta Temple, i “drugim ljudima”. Tako stoji u dokumentima koje je sudskim putem uspjela pribaviti agencija The Associated Press.

Cosbyjevi advokati nisu željeli da se ti dokumenti objave jer bi ga mogli osramotiti, a odnose se na slučaj seksualnog zlostavljanja koji je riješen diskretnom nagodbom 2006. godine.

Više od dvadeset žena optužilo je Cosbyja za seksualno zlostavljanje. Slavni 77-godišnji komičar Cosby nikada nije kazneno gonjen, a većina optužbi je sada u zastari.

Cosby je zbog ovog skandala jedino u decembru dao ostavku u odboru univerziteta Temple.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti