Richarde Gere: Mlada Španjolka na koljena bacila vremešnog glumca

Piše: Redakcija

Kada je Richard Gere snimio kultni film s Julijom Roberts “Zgodna žena”, 1990. godine, Alejandra Silva, španska bogatašica, imala je sedam godina. Gere je tada bio seks simbol, a ona je kao i svaki drugi prvačić, spremala školsku torbu, gumice, olovke, sveske za svoj prvi dan škole. Uz srceparajuće scene Vivian i Edwarda možda je vodila jednu od svađa s nekim svojim dečkom, prigovarajući mu da nimalo nije romantičan, i da bi svakako trebao barem jednom pogledati “Pretty Woman”, te od Gerea naučiti šta je ljubav. I uistinu, ko bi i pomislio da će jedna sedmogodišnjakinja nakon dvadesetak godina šetati ovog holivudskog superstara. Richard ima 65 godina, a ona 32, no, njoj ogromna razlika u godinama očito ne smeta, kao ni njemu.

Paparazzi su ih ove sedmice snimili na odmoru u Italiji, grlili su se i pravili selfije, a potom su se odmarali na jahti. Ko je Alejandra Silva, pitaju se svjetski mediji. Ona je razvedena od geologa Govinda Friedlanda, koji je krenuo stopama svoga oca, finansijera i mogula u području rudarstva, s kojim ima sina Alberta. Pripadnica je španskog visokog društva, bogata je jako, što ne iznenađuje, budući da joj je otac Ignacio Silva, bivši finansijski potpredsjednik fudbalskog giganta “Real Madrida”.

Odmor u Italiji

“Par je ove sedmice snimljen kako uživa na jahti na obalama Acitrezza u Italiji, gdje je Silva pokazala utegnuto i preplanulo tijelo u ljubičastom bikiniju”, samo su neki od redova koji se mogu čitati u engleskoj štampi. Sudeći prema fotografijama, i Richard je u dobroj formi, no sijeda (bijela) kosa odaje njegovih 65 godina. To što su zajedničke fotografije procurile u javnost tek sada, ne znači mnogo, budući da se šuška kako su Richard i Alejandra u vezi godinu.
Govoreći o ovoj romansi, Alejandrini prijatelji su za španski ABC izjavili da su njih dvoje zajedno skoro godinu, ali da su svoj odnos održali privatnim. Alejandra živi na relaciji Manhattan – Madrid, gdje je Richard bio već nekoliko puta.

– Uspjeli su vezu sačuvati od medija, ali svi njihovi prijatelji su znali da su zajedno – kazali su Alejandrini prijatelji.
Holivudska zvijezda, koji je gorljivi sljedbenik budizma, a posljednjih godina i humanitarac, te zgodna Španjolka, prvi put su se zajedno pojavili na crvenom tepihu 61. Annual Taormina Film Festivala na Siciliji prije nekoliko dana, gdje je Gere trebao preuzeti jednu od nagrada. Ako ova veza preraste u ozbiljnu priču, Richardu bi ovo bio treći brak.

Prvi put se vjenčao sa supermodelom Cindy Crawford 1991. godine, no razveli su se četiri godine kasnije. Par kojem je “People” magazin 1993., dodijelio titulu najseksi para na svijetu, nije mogao naći ključ za uspješan brak.

– Richard je super, pametan momak, zanimljiv, zainteresiran, mnogo sam o svijetu naučila od njega. Brak s njim je bio veliko poglavlje u mom životu – ispričala je mnogo godina kasnije Cindy, koja je danas udata za bivšeg modela i uspješnog poduzetnika Randea Gerbera, s kojim ima dvoje dece.

No, dodala je i to da je razlika godinama među njima jednostavno bila prevelika. Kada ga je upoznala, 1987. godine, imala je 21 godinu, a on 38. Kad su se razveli, njoj je bilo 25, a njemu 42. “Bio je prevelik jaz, znate”, kazala je ona.

Upoznali smo se na roštilju u kući slavnog fotografa Herba Rittsa. Mnogo zanimljivih ljudi sam vidjela tada. Pomislila sam: “Wow! Jack Nicholson!”. Sve je bilo novo za mene. Odmah smo se počeli zabavljati, a kada sam bila s njim, tada sam i ja bivala poznata. Znate, s 22 godine sam i mogla reći: “Ok, ja ću pratiti nekoga”, ali onda dođete u poziciju kada više ne želite imati takvu ulogu, pa kažete sebi: “Neću više slijediti nekoga, želim ponekad voditi, i s nekim hodati uporedo”. Kada žena ulazi u svoje dvadesete godine, to je vrijeme kada počinje dolaziti na svoje, kada počinje osjećati vlastitu snagu i kada se počne povezivati sa svojom unutarnjom moći. Ali to je teško postići u vezi, teško je nešto mijenjati u vezi, jer možda ste potpisali jedno, ali onda dođe trenutak kada osjetite da vi više niste takva osoba – pojasnila je Cindy.

Nakon braka sa Cindy, Richard, koga je osim seksi idola bio i glas teške i umišljene zvijezde, drugi put se vjenčao s Carey Lowell, glumicom i bivšim modelom, s kojom ima 15-godišnjeg sina Homera Jamesa Jigmu. I ona kao i Richard radi na očuvanju tibetanske kulture i sljedbenica je tibetanskog budizma.

Stoga i ne čudi što su kao treće ime svom sinu dali ime “Jigme”, što na tibetanskom znači neustrašiv.

– Želim staviti sina na spavanje i poljubiti suprugu za laku noć. Važnije mi je to od kilometara putovanja da bi bio na nekom velikom filmskom setu. Promijenio sam se, i to nabolje – kazao je u jednom od svojih intervjua Gere.

Razlika u lifestyleu
No, ni promjena, očito, nije bila ključ za uspješan brak. U septembru 2013. godine “New York City” je objavio da supružnici već neko vrijeme žive odvojeno, Carey na njihovom imanju Strongheart u North Havenu na njujorškom Long Islandu, a Gere u kući u Bedfordu u New Yorku.

Njihov razvod je bio poprilično iznenađenje u Hollywoodu, jer su živjeli uglavnom skladno. Zabavljali su se sedam godina prije nego što su se tajno vjenčali, a taj čin Richard je opisao kao jedan od najljepših, naglasivši da mu je Carey promijenila život i da brak ima smisao ako u njega ulazite srcem. No, kako su godine odmicale, Richardu je više prijalo da se u privatnosti nastavi baviti svojim ekološkim projektima i borbom protiv AIDS-a, dok je Carey voljela buku oko sebe, društvo krupnih faca, takozvanih VIP-ovaca. Razlike u lifestyleu na kraju su i presudile njihovom braku, citiraju neimenovane izvore američki mediji.
I budući da se bračni brodolomi uglavnom liječe pilulama, “brdom” radnih obaveza ili mlađom partnericom, Richard je izabrao ovo treće. Posao nije njegov top prioritet.

– Meni se ne šalje scenarij, izuzev ako nije dobar. Ne želim da mi se trati vrijeme. Nije ostalo mnogo prostora u mom mozgu i ne želim u njega trpati ono što nije vrijedno. Nisam vidio ništa što bi bilo vrijedno da snimam u narednom periodu – govori već neko vrijeme Gere.

[nggallery id=831]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti