Lisa Robin Kelly: Smrt nakon godina hapšenja, tuča, drogiranja i opijanja

Piše: Redakcija

Zvijezda serije “Lude sedamdesete” Lisa Robin Kelly (43) pronađena je mrtva rano ujutro prošlog četvrtka, nakon nekoliko godina borbe sa teškom ovisnošću o drogama i alkoholu u Pax Houseu, centru za odvikavanje od opijata u Altadeni, Californija.

Problematična glumica ovog puta sama se prijavila zbog “problema s alkoholom”, ali joj je srce nakon nekoliko dana boravka u Centru jednostavno otkazalo.

Želja za promjenom

Njen menadžer Craig Wyckoff izjavio je za medije da je Kelly željela da nešto promijeni u svom životu, ne objašnjavajući uzorke smrti. Prema različitim izvještajima, koji su još uvijek nepotvrđeni, Kelly je bila veoma uzrujana nakon pošlosedmične svađe s bivšim suprugom Robertom Gilliamom, a godine konzumacije alkohola, droge ili kombinacije učinile su svoje.

– Pričao sam s njom u ponedjeljak. Bila je dobre volje i puna samopouzdanja. Izgledalo je kao da ovisnički život ostaje daleko iza nje. No, izgubila je bitku, rekao je Craig Wyckoff u zvaničnoj izjavi.

Nekad popularna holivudska plavuša rođena je u Southingtonu, u američkoj državi Connecticut. Debitovala je 1992. godine u jednoj od epizoda poznate američke humorističke serije “Married… with Children”. Kroz nekoliko godina ponovo je igrala u seriji “Charmed and Silk Stalkings” i televizijskim filmovima ” Amityville Dollhouse”, “Late Last Night” i “Jawbreaker”.

U popularnoj seriji “Lude sedmdeste” Kelly je glumila Laurie, promiskutetnu stariju sestru Erica Formana. Nakon zvjezdanog uspjeha i osam godina s ekipom napustila je snimanje. Kratko se vratila u petu sezonu, u četiri epizode, ali je ubrzo zamijenjena glumicom Christinom Moore. Još tada je u jednom od intervjua rekla da je jednostavno odšetala sa seta.

– Imala sam problema s pićem, pa sam pobjegla.

Nekoliko godina kasnije Kelly se pojavljuje u filmu “The Food Chain: A Hollywood Scarytale”, uz brojne epizodne uloge u televizijskim serijama, kakva je i “X Files”.
Uz stalno konzumiranje alkohola, od lijepe plavuše Kelly se pretvarala u pravu ovisnicu, koju su nekadašnji fanovi prozvali „Zombi”.
U godinama koje slijede hapšenja su, umjesto novih uloga, ispunila njenu biografiju.
Početkom augusta 2010. godine, Kelly je uhapšena u Sjevernoj Karolini zbog vožnje pod utjecajem alkohola. U novembru iste godine priznala je krivicu, pa je osuđena na 12 mjeseci humanitarnog rada bez supervizije. Dvije godine kasnije, 31. marta 2012, opet je uhapšena zbog „tjelesnog ozljeđivanja bračnog partnera” i puštena uz kauciju od 50.000 dolara. Glumica se kasnije obratila javnosti rekavši da je cijela istina drugačija, te da je ona ta koje je bila fizički maltretirana. Optužba nije prošla na sudu u Los Angelesu.

Parkiranje na autoputu

U novembru iste godine policija u Mooresvillu u Sjevernoj Karolini ponovo je uhapsila Kelly i bivšeg supruga Roberta Josepha Gilliama, zbog prijave susjeda o remećenju javnog reda i mira i tuči. Nakon hapšenja pušteni su uz kauciju.

Krajem juna 2013. godine glumica je ponovo završila iza rešetaka zbog sumnje za vožnju pod utjecajem alkohola. Tad je parkirala svoj automobil na jednoj saobraćajnih traka autoputa I-5. Odbila je alkotest.

Kompletan intervju pročitajte u printanom izdanju magazina Azra (broj 860)

[nggallery id=84]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti