Ema Golijanin: Uvijek ću ostati crnka

Piše: Redakcija

Njega kože

Kožu njegujem ujutru i navečer. Njegu kože kod kuće ne bih mogla zamisliti bez preparata za skidanje šminke i hidrataciju. Oni su mi najvažniji.

Za mene su se najboljim pokazali Dermatique proizvodi, koje sam nedavno otkrila tokom boravka u Americi, jako sam zadovoljna. Gratiae proizvodi su odlični. Od krema za hidrataciju kože koristim Chanel. Ne upotrebljavam serume za lice.

Za skidanje šminke koristim pjenu Gratiae i toplo je preporučujem. Smatram da maramice nisu dovoljne da dobro očiste kožu.
Kozmetičarki idem dva puta mjesečno, jer imam jako osjetljivu kožu i zbog posla kojim se bavim, odnosno izlaganja kamerama, nosim često tešku šminku. Tokom boravka u Sarajevu posjećujem salon “Vedrana”. Moj omiljeni tretman je mikrodermoabrazija s kristalima, koja uključuje i enzimske pilinge, a često radim i vitaminski tretman.

Najbolja depilacija je… trajno-lasersko uklanjanje dlačica, što sam i sama uradila.

Najviše novca izdvajam na njegu lica.

Njega kose

O mojoj kosi u Sarajevu brine moj dobar prijatelj, frizer Ado Karišik, ali često i sama brinem o kosi.
Kosu perem Johnson’s Baby šamponom, jer smatram da većina ostalih šampona sadrži puno hemije i štetnih sastojaka.

Kada je riječ o njezi kose, oduševljena sam Moroccan Oil proizvodima. Kupujem ih dok sam u inozemstvu, jer ih nema na našem tržištu.

Uvijek ću ostati crnka, a u budućnosti bih voljela probati frizuru na paž. Ukoliko dobijem iznenadni poziv na večeru, a moja kosa nije baš najurednija, zavezat ću rep ili napraviti punđu. Uvijek se nađe neko rješenje.

ema golijanin moje tijelo1

Make UP

U mom neseseru se nalazi mnogo toga. Teško je prebrojati. Mnogo volim šminku. Ali tu su uvijek M.A.C, Chanel, Dior proizvodi.

Dnevni make-up ne bih mogla zamisliti bez tuša za oči, olovke za usne, a puder tokom dana pokušavam izbjegavati.

Od kozmetičkih brandova najviše vjerujem kući M.A.C, a Kryolan preporučujem svima koji se često izlažu kamerama. Naravno, tu su Chanel i Dior.

Trudim se da se ne šminkam tokom dana, jer lice mi mora uvijek biti njegovano i svježe zbog nadolazećih snimanja, a na kameri se sve vidi. Navečer volim malo jaču šminku.

PARFEMI

Moj omiljeni parfem je Versace Crystal Noir, probala sam i mnoge druge, ali njemu se uvijek vraćam. Chopard, Chanel No5 su isto odlični.

HOME MADE

Na kosu često stavljam masku od maslinovog ulja, jaja su isto veoma dobra za elastičnost kose. Za lice napravim masku od meda, germe ili kurkume.

LJEPOTA ULAZI NA USTA

Za njegu kose i kože najvažnija je ishrana, tačno. Orašasti plodovi, brokule i avokado su idealni za kožu. Ali voda je najvažnija za organizam i za sjajnu kožu i ten.

Zdravlje

Ono što svakodnevno činim za svoje zdravlje jeste da treniram skoro svakog dana, bavim se plesom i zdravo se hranim. Nisam predisponirana za neka genetska oboljenja i zdravlje me zasad dobro služi.

Ne koristim dodatke prehrani, a hranu kupujem iz eco uzgoja. Vjerujem da je bolja od komercijalne.

VJEŽBA

Od sportova najviše volim košarku. Inače, vježbam četiri ili pet puta sedmično, a najbolje rezultate ostvarim plesom i kick-boxom.

DIJETE

Zdravo se hranim i treniram mnogo, pa nema potrebe za dijetama.

ema golijanin moje tijelo3

MENTALNO ZDRAVLJE

Protiv depresije se borim… plesom i dugim šetnjama.

Volim duge šetnje, da razbistrim glavu. Također mi gode i meditacije. Sve to činim za svoje mentalno zdravlje.

Poslije stresnog dana najprije će me opustiti… topla duža kupka.

MUZIKOTERAPIJA

Muzika ima blagotvoran utjecaj na moje psihičko zdravlje.
Kad želim baš da se opustim, slušam ambijentalnu muziku.
Pjesma koja me pokreće je “Vivir mi vida” Marc Anthony.

DUHOVNA HRANA

Dušu hranim plesom i putovanjem.
Knjiga koja je promijenila moje svjetonazore je “Tajna” Rhonde Byrne. Trenutno čitam nekoliko djela od Robina Sharma.

Ljudi koji me nadahnjuju su jake žene poput Oprah Winfrey i Angeline Jolie. Često kažem da treba raditi na sebi, mnogi bi odmah pomislili na fizički izgled, ali zapravo mislim da to znači ulagati u sebe mentalno, čitati knjige, putovati, upoznavati različite ljude, kulture, mjesta. Svakog dana se trudim da budem što bolja, prvenstveno bolji čovjek.
Brzopleta sam i nestrpljiva i nastojat ću to da promijenim, a mislim da sam i dosad imala uspjeha u mijenjanju sebe nabolje.

STRASTI

Moja najveća strast je… ima ih više. A najteže mi je kontrolirati… emocije.

ema golijanin moje tijelo2

PIĆA

Između kafe i čaja, biram čaj. Moje omiljeno alkoholno piće je Bellini, volim slatka, pjenušasta vina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti