Video: Posljednja revija Gisele Bundchen: S piste je otišla u suzama

Piše: Redakcija

Vijest od prije nekoliko sedmica da će uskoro zadnji put prošetati modnim pistama, kao bomba je odjeknula u njenom rodnom Brazilu. Desio se i oproštaj prije dva dana. Gisele Bundchen koja danas ima 34 godine, a manekensku karijeru je započela s 14 godina, mogla se od publike oprostiti na pistama Milana, Pariza, Londona, no, nije, odlučila je da to ipak bude na Sedmici mode u Sao Paulu.
Scena na Colcci showu održanom u sklopu Sedmice mode u Sao Paulu ostat će dugo upamćena. Supermodel Gisele, za koju su kultni supermodeli, danas u penziji; Claudia Schiffer, Cindy Crawford, kazale da je ona jedina manekenka na svijetu koja nakon njih može nositi titulu supermodela, aludirajući da su sve ostale tek obični modeli, ili manekenke, bila je vidljivo dirnuta trenutkom, pozdravila se s publikom, a gledatelji su izvadili mobitele kako bi zabilježili njenu posljednju šetnju pistom.

U jednom trenutku prolomio se vrisak i pljesak, a cijeli događaj je pratio i njen suprug Tom Brady koji je sjedio u prvom redu.

Ranije istoga dana, službeno je objavila da se povlači i na svom Instagram profilu. Oproštajnu poruku popratila je fotografijom s njene prve modne revije, kada je imala 14 godina.

– Zahvalna sam jer sam s 14 dobila priliku da započnem ovo putovanje. Danas, nakon 20 godina u modnoj industriji, imam tu privilegiju da odradim posljednju reviju po vlastitom izboru, ali i da nastavim raditi u drugim granama ovog posla – napisala je Gisele, koja je u 2014. godini, zaradila 47 miliona dolara i u budućnosti će se najvjerovatnije posvetiti poslu modnog dizajna.

Na oproštajnoj reviji na videozidu su se izmjenjivali snimci s Giselinih ranijih revija, a njene kolegice manekenke su se prošetale pistom u majicama sa printom Giselinog lika.

Pročitajte još